38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

CHP’Lİ DURMAZ; İKTİDARIMIZDA SOSYAL YARDIMLAR BÜYÜYECEK

  • Mayıs 12, 2023
  • 4 min read
CHP’Lİ DURMAZ; İKTİDARIMIZDA SOSYAL YARDIMLAR BÜYÜYECEK

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz seçime günler kala, köy köy, sokak sokak gezmeye, Millet ittifakının politikalarını anlatmaya devam ediyor. Milletvekilliği yaptığı süre boyunca bölgesinden hiç kopmayan, halkın daima bir parçası olmaya devam eden Durmaz, köy ziyaretlerinde konuşarak CHP’nin Sosyal Destek projelerini anlattı.
Türkiye’de tarihinin en büyük ekonomik krizine sebep olan yoksulluğu her geçen gün büyüten AKP iktidarının artık sonuna gelindi. İktidarımızda bu yoksulluğu ortadan kaldırarak sosyal destekleri herkese eşit ve yeterli hale getireceğiz. CHP iktidara gelirse sosyal destekler büyüyecek, kadına, aileye, çocuğa, engelliye, yaşlıya yaşamını insanca sürdürmesi için devlet sahip çıkacak.” Dedi.
Cumhur İttifakı ve yandaş medyanın yalan propagandasına inanmayın!
Yerel seçimler öncesi de aynı yalanları siyaset aracı olarak kullandılar. Peki ne oldu? CHP’li belediyeler gelirse vatandaşların sosyal yardımlarının kesileceği yönündeki asılsız iddiaları çöktü. Belediye seçimlerinde gördük, kazandığımız her belediyenin sosyal yardımı 5 katına çıktı. Deprem sürecini bile büyükşehir belediyelerimiz yönetti. İktidarımızda kesintisiz sosyal desteklerin sağlanacağına Söz veriyoruz.” Dedi.
Aile Destek Sigortası Her Kadının Olacak
Kadim Durmaz; “ihtiyaç sahibi aileleri rencide eden yardım uygulamalarına Millet ittifakında kapsayıcı sosyal politikalarla son vereceklerini anlattı. Özellikle kadın işçilerin ve ev kadınlarının büyük ilgi gösterdiği Aile Destekleri Sigortası’nın detaylarını anlatan Durmaz, İktidarımızda “Aileler, insan onuruna yaraşır şekilde harcamasını yapacak, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.
Aile Destekleri Sigortası; asgari ücretin altında geliri olan veya hiç geliri olmayan bütün haneleri kapsayacak.
Hiçbir ailenin geliri, asgari ücretin altında olmayacak.
Ve asgari ücret kadar ödenecek olan parayı, kadının banka hesabına sosyal devlet yatıracak. Kadın gidecek emekli gibi, işçi gibi, memur gibi düzenli gelirini çekecek, aylığını alacak ve ailesinin geçimini sağlayacak.
“Aile Destekleri Sigortası Kurumu” kurulacak. Böylece yardımlar tek elde toplanacak, israf önlenecek, uygulamadaki keyfiliğe son verilecek. Aile Destekleri Sigortasıyla insan onuruna yakışır bir yaşam hayata geçirilecek.
Aile Destekleri Sigortası Nedeniyle Engelli, Evde Bakım Ve Yaşlılık Aylığı
Alanların Aylıkları Kesilecek Mi?
Hayır! Hiçbir aylık kesilmeyecek! Tam tersine iyileştirilecek.
AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI KAPSAMINA GİREN AİLELER SİGORTA PRİMİ ÖDEYECEK Mİ?
Hayır! Bu ailelerden herhangi bir prim alınmayacak.
Aile Destekleri Sigortası kapsamında yapılacak harcamaların tamamı devletin bütçesinden sağlanacak.
Aile Destekleri Sigortası Kapsamındaki Ailelerin Çocuklarının Eğitim Harcamaları Karşılanacak Mı? Evet. Çocuğun bütün eğitim harcamaları karşılanacak. Çocuk kreşe gittiği andan itibaren kreşe aile ücret ödemeden çocuğunu rahatlıkla kreşe bırakabilecek. Ne demektir bu? Eğitimde fırsat eşitliği demektir. Zenginin çocuğuyla fakirin çocuğu aynı fırsatlardan yararlanabilmeli. Bunu da devlet sağlayacak, yani biz sağlayacağız yani Cumhuriyet Halk Partisi sağlayacak.
Söz veriyoruz bu projeler iktidarımızda hayata geçecek.
Enflasyonu iki yıl içinde düşük tek haneye kalıcı bir biçimde indireceğiz.
Türk Lirası’na yeniden itibar ve istikrar kazandıracağız. Yüzde 5’in üzerinde büyüme ve 5 yılın sonunda kişi başına geliri en az 2 katına çıkaracağız.
Kimsenin Elektriği Kesilmeyecek
Durmaz “Hiçbir yoksul ailenin elektriği kesilmeyecek, doğalgazı kesilmeyecek, suyu kesilmeyecek. Bunlar en temel insan hakkıdır. Bu üç temel hizmetin, hiçbir koşul aranmadan ihtiyaç sahibi ailelere sunulması mümkün.
Türkiye’de her türlü kaynak var, ülkemizin kaynaklarını halk için kullandığımızda her proje için kaynak yaratacağız. Sözümüz olsun bu ülkede baharı getireceğiz.” dedi

DİKKAT!  TOKATLININ SÜRÜCÜ BELGESİ ARTIK İTALYA'DA DA GEÇERLİ

WhatsApp Image 2023 05 12 at 10.37.26 WhatsApp Image 2023 05 12 at 10.37.40 WhatsApp Image 2023 05 12 at 10.38.47 WhatsApp Image 2023 05 12 at 10.38.48 WhatsApp Image 2023 05 12 at 10.40.36

CHP’Lİ DURMAZ; İKTİDARIMIZDA SOSYAL YARDIMLAR BÜYÜYECEK yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş