38°C
23 October 2024
Haberler

ÇOCUKLAR BU PROJE İLE SANAL İSTİSMARDAN KORUNACAK

  • Şubat 22, 2019
  • 7 min read
ÇOCUKLAR BU PROJE İLE SANAL İSTİSMARDAN KORUNACAK

Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Tokat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Türkiye Ulusal Ajansına sunulan ve hibe almaya hak kazanan "Çocuğuma Dokunma!" projesinin tanıtımı yapıldı. Proje ile çocukların sanal ortamda istismarının önlenmesi amaçlanıyor.

            Projenin tanıtımı için Tower Otelde program düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından proje koordinatörü Kenan Alaybay projenin tanımını yaptı.

            Projenin amacının sanal ortamda çocukların istismar edilmemeleri için ebeveyn ihmalini ortadan kaldırmaya yönelik ailelerin “Güvenli İnternet kullanımı” konusunda bilgi ve bilinç düzeylerini artırmak olduğu belirtildi.

            Proje kapsamındaki faaliyetlerin yapılmasıyla sanal ortamda çocukların istismar nedenlerinden biri olan ebeveyn ihmalini; yerel ölçekte ortadan kaldırılması, yerel ve ulusal ölçekte sanal ortamda istismar edilen çocukların sayısının azalmasına katkı sağlamak projenin hedefi olarak belirtildi.

            Tanıtım toplantısında konuşan Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Özdemir, son zamanlarda çocuklara sanal ortamda verilen zararların arttığına dikkati çekerek, "Arkadaşlarımız yapmış oldukları proje ile yapılan eğitimleri görmek için Çek Cumhuriyetine gidecek. Orada bir eğitim alacaklar. O eğitimden istifade etmek suretiyle burada kendi alanlarında çocuklara hizmet edecekler. Hepimiz biliyoruz ki son zamanlarda annesinde doğan bebeğe maalesef bugün oyuncak olarak cep telefonları veriliyor.  Çocuk 1 yaşına geldiğinde yürümeyi, emeklemeyi bilmeden cep telefonundan annenin babanın bilmediği nice uygulamalara giriyor. İnternetle birlikte son dönemlerde çocuklarımıza sanal anlamda verilen zararı hepimiz biliyoruz. Bizim değerlerimiz başka türlü çökertilemeyeceği için bu yola başvuruluyor. Bizim manevi değerlerimizi çökertilemeyeceğini anlayan güçler farklı yollarla bu tür zararlar vermeye çalışıyor. Teknolojiden istifade edilmesi en güzel hizmettir ama hayırlı olanı hayırlı şekilde kullanmak en doğrusu.

DİKKAT!  Başarı değişkendir

Biz çocuklarla ilgili yaklaşık on proje yaptık. Ama bunların en önemlisi ulusal ajansla yapılan "Çocuğuma Dokunma" projesi." diye konuştu.

SOSYAL DESTEK PROJESİ

            Tokat'ta uygulanmaya başlayan "Sosyal Destek" projesine ilişkin konuşan Özdemir, şunları kaydetti:

            "Sayın Bakanımızın Tokat'a teşriflerinde talimat verdi. Kendilerinin yapmaya çalıştığı bir projeyi bir benzeri olarak burada uygulamak istedi. Bu Sosyal Destek Projesi. Bu proje Tokat'ın nüfusunun tamamına Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bakanımızın ve Valimizin selamlarını iletmek ve bunu yaygınlaştırmak. Hedefimiz sıkılmadık el, dokunmadık kimse bırakmamaktır. Proje kapsamında 1 buçuk ayda yaklaşık 6 bin 422 aile, 24 bin 200 vatandaşa ulaşılmış. 104 tane şefkat elçisi adında sahada görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız ailelere giderek hal hatır soruyor ve ev ortamına bakarak ihtiyaçlarını belirliyor. İhtiyaçlar kamu kurum ve kuruşlarına anında sistem üzerinden gönderilerek beş iş günü içerisinde vatandaşın talebi yerine getiriliyor. Projenin önümüzdeki günlerde geniş bir tanıtımı yapılacak."

"ÇOCUKLARIN İSTİSMAR EDİLMEMESİ LAZIM"

            Çocukların sanal istismardan uzak tutulması, bedenen ruhen ve zihnen sağlıklı yetiştirilmesi, bu anlamda ailelerin bilinçlendirilmesi açısından projenin önemli olduğuna işaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, "Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz 'Çocuğuma Dokunma' adı altında çocuğun sanal ortamda istismarının önlenmesine ilişkin güzel bir proje hazırlamış. Bu projeyi önemsiyoruz aslında ülkenin geleceğini, yarınlarını, güçlü Türkiye'sini inşa edecek olan çocuklarımızın bedenen, ruhen, zihnen her anlamda sağlıklı yetişmelerini önemsiyoruz. Çocukların istismar edilmemesi lazım. Bu konuda ailelerin bilinçlendirilmesi lazım, onların eğitilmesi lazım. Bu açıdan bu proje çok anlamlı ve önemli bir proje. Çocuğun sanal ortamda kötüye kullanılmaması, zihninin bozulmaması için de anlamlı bir proje. Arkadaşlarımız özellikle velileri, okul aile birlik başkanlarını, öğretmenlerimizi bilgilendirecekler. Çocukların seviyelerine uygun eğitimler verecekler. Çocukların sanal ortamda istismar edilmemeleri, cinsel anlamda tacize uğramamaları, başka alanlarda da beden ve ruh bütünlüklerini korumaları için oldukça kapsamlı ve çeşitli eğitim verilecek. Projeyi yapan arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Bu projenin Türkiye'de örnek olacağını düşünüyorum. Velilerden isteğimiz çocuklarımıza sahip çıkmaları, çocuklarımızı korumaları. Sanal ortam, internetin aşırı kullanımı, cinsel taciz, vücut bütünlüğünün korunması önemli konular. Çocuklar vücut bütünlüğüne, beden ve ruh bütünlüğüne tam anlamda sahip olurlarsa, sağlıklı olurlarsa üretebilirler, mutlu olabilirler. Onlar bizim yavrularımız, geleceğimiz hiçbirinin burnunun kanamasını örselenmesini istemeyiz." şeklinde konuştu.

DİKKAT!  Uygun Japon Gülü Çiçeği Fiyatları ruzgarbotanik.com'da Sizlerle!

            Projenin uygulama sahası; Tokat/ Merkez Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün hizmet sahasına giren Tokat Merkezi başta olmak üzere; Almus, Pazar, Artova, Yeşilyurt, Sulusaray ilçeleri olacak.

Projenin Konsorsiyum üyeleri;

1.Tokat Halk Eğitimi Merkezi Ve Aksam Sanat Okulu Müdürlüğü

2.Almus Halk Eğitim Merkezi Ve Aksam Sanat Okulu Müdürlüğü

3.Artova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü

4.Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü

5.Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü

6.Sulusaray Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olacak.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş