38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

CUMHURİYET’İN PARTİSİ 100 YAŞINDA

  • Eylül 8, 2023
  • 3 min read
CUMHURİYET’İN PARTİSİ 100 YAŞINDA

Türkiye Cumhuriyet’in kurucu partisi, geçmişin mirasıyla, Atamızın emanetine sahip çıkmaya, sessizlerin sesi olmaya devam ediyor…
Cumhuriyet Halk Partisi; Millî mücadele meydanlarından, demokratik ve laik Cumhuriyete aziz milletimizin azim ve kararlılığıyla geldiğimiz bu yolda; demokrasiyi korumak, halkın egemenliğine, laikliğe, eşitliğe ve özgürlüğe sahip çıkmak için kuruldu.
Partimiz yüz yıldır, Cumhuriyetimizin, demokrasinin, sosyal adaletin ve özgürlüklerimizin teminatı olmaya, halk için yürümeye devam ediyor…
Cumhuriyetimizin 100 yılındayız…
Cumhuriyet; adalettir, eşitliktir, gelecektir.
Cumhuriyet; hürriyettir, özgürlüktür.
Cumhuriyet; birliğin, bereketin, omuz omuza yürüyen bir milletin adıdır.
Atamız milleti her şeyin üstünde gören bir anlayışla yeni bir parti kurulacağının sinyallerini vermiş, milletin karşısında duruşumuzun temelini çizmiştir.
“Milletin karşısında namuslu olmak, namuslu hareket etmek lazımdır. Milleti aldatmayacağız! Millete daima ve daima gerçeği söyleyeceğiz. Belki hata ederiz. Gerçek zannederiz. Fakat millet onu tashih etsin! Kendimizi kimsenin üzerinde görmeye de hakkımız yoktur.”
M. Kemal Atatürk
Cumhuriyet’in ilanından tam 50 gün önce kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olmak, ülkemiz adına, milletimiz adına çok önemli bir sorumluluktur.
Atamızın bu sözleriyle ifade ettiği gibi, aziz milletimiz en kıymetli değerimizdir, milletin karşısında daima gerçekleri savunmaya; Atamızın ‘Benim iki büyük eserim var; Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir’ sözlerinin ağırlığını ve sorumluluğunu taşımaya devam edeceğiz.
Kuruluşun ve kurtuluşun partisi olarak Cumhuriyetimizin, her mücadelede en ön saflardaki koruyucularıyız.
Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ile Kuva-yi Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 100 yıldır yüreğimizde taşıyoruz. Aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve refahı için mücadele ediyoruz.
Bizler 100 yıl önce şanlı bir kurtuluş mücadelesiyle, yedi düvele karşı kazanılmış destansı zaferlerle bağımsızlığa yürüyen aziz bir milletin evlatlarıyız. Atalarımızdan devraldığımız bu kıymetli emaneti her zamanki heyecan ve kararlılıkla sonsuza kadar koruma ve kollama azmi taşıyoruz.
CHP, kurulduğu yıllarda nasıl bir umut ve aydınlık ışığı olmuşsa; bugün de tüm halkımızın biricik umudu olmaya devam etmektedir.
Ülkemizde eşitliği, demokrasiyi, toplumsal huzur ve refahı yok edenler bilsin ki, partimiz tüm toplumda umut olmaya, sorunlara çözüm yaratmaya daima devam edecektir…
Öğretmenler, Emekliler, Çiftçiler, Memurlar, Köylüler, Üreticiler, Yatırımcılar, Kadınlar, Çocuklar ve Gençler umutsuzluğa kapılmayın, Cumhuriyet Halk Partisi tüm mağduriyetlerin çözüm odağı olacak, ülkemizde huzur ve adalet yeniden kurulacaktır!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, merhum Genel Başkanlarımız İsmet İnönü ile Bülent Ecevit’i ve tüm aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, 9 Eylül ruhunu bugünlere taşıyan bütün parti emekçilerimizi saygıyla selamlıyorum. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!

CUMHURİYET’İN PARTİSİ 100 YAŞINDA yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

DİKKAT!  TOGÜ’de Cumhuriyetin 100’üncü Yılı Konferansları

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş