DGS Nedir?
Dikey Geçiş Sınavı (DGS), herhangi bir üniversitenin ön lisans bölümlerinden mezun olmuş ya da olabilecek durumdaki öğrencilerin katılabildiği, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen çoktan seçmeli bir sınavdır. DGS’ye girerek yükseköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenler bu sınava başvurmalıdır.
Başvuru yapacak adaylar arasında, meslek yüksekokullarından veya açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olanlar ile aynı yılın son sınıfında okuyup staj dışındaki mezuniyet şartlarını tamamlamış olanlar yer almaktadır. DGS puan hesaplama için tıklayınız.
DGS Ders Konuları Nedir?
DGS toplamda 100 sorudan oluşur. Sınavda 50 soru sayısal ve 50 soru sözel olmak üzere iki test bulunur. Öğrencilere 135 dakika süre verilir. Hem sözel hem de sayısal bölümlerde 10’ar mantık sorusu yer almaktadır.
DGS konuları ve soru dağılımı her yıl değişiklik göstermektedir. Belirtilen konu başlıklarından mutlaka çıkacak diye bir şart yoktur. Bazı yıllarda soru çıkan konu, diğer yıllarda çıkmayabilir. Ancak genel olarak DGS’de benzer konu başlıkları üzerinden sorular gelmektedir. Sizde güncel DGS sıralama hesaplama için ÜniversiteGO’yu ziyaret ediniz.
DGS Puan Hesaplama Şartı Nedir?
Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır. Yani en az bir Sözel ve bir de sayısal netiniz bulunmak zorundadır. Sizde gerçek sınava en yakın ve doğru bir şekilde DGS sıralama hesaplama yapmak istiyorsanız ÜniversiteGO’yu ziyaret ediniz.
güzel içerik teşekkürler.