Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadar?

Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadar?

Sağlıklı ve estetik görünümlü dişlere sahip olmak isteyen kişiler için günümüzde uygulanabilen çeşitli diş hekimliği prosedürleri vardır. Bu prosedürler sayesinde ağızdaki diş eksiklikleri giderilebilir, diş çürükleri ve çeşitli sağlık sorunları tedavi edilebilir, aynı zamanda dişlerin daha beyaz ve parlak bir hale gelmesi sağlanır. Bu kapsamda implant tedavisi İstanbul ilinde son derece popüler bir tedavidir. Aynı şekilde diş beyazlatma İstanbul başta olmak üzere pek çok ilimizde öne çıkan bir estetik diş helimliği prosedürüdür. Siz de Kadıköy diş hekimi muayenehane ve kliniklerinde verilen diş hekimliği tedavileri sayesinde arzu ettiğiniz dişlere sahip olabilirsiniz.

Diş beyazlatma yani bleaching, diş taşı temizliğinin ardından beyazlatma ajanları kullanılarak uygulanan ve diş renginin 3 tona kadar açılmasını sağlayan bir prosedür olma özelliğine sahiptir. Diş beyazlatma; ofis tipi, ev tipi ve kombine diş beyazlatma olarak uygulanabilir. Diş beyazlatma fiyatları uygulanacak olan yöntem başta olmak üzere çeşitli etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Diş beyazlatma tedavisine başlanmadan önce hasta muayene edilir ve hastanın diş beyazlatma tedavisine uygun olup olmadığı kararı verilir. Muayene sırasında hastanın ağzında çürük diş, yara ya da diş taşı olup olmadığı kontrol edilir. Diş beyazlatma ajanları kimyasal maddelerdir ve açık yara ya da çürük diş aracılığıyla hastanın vücuduna girmesi riski vardır. Bu nedenle olası riskleri ortadan kaldırmak için, mevcut ağız ve diş sağlığı sorunlarının tedavi edilmesi gerekir. Diş taşı temizliği yapılmadan önce diş beyazlatma tedavisi uygulanırsa, diş taşlarının olduğu kısımlarda başarısız sonuçlar alınması riski göz önünde bulundurulmalıdır.

Ofis tipi diş beyazlatma tedavisi, diş hekimi tarafından klinik ortamında ve özel ekipmanlar kullanılarak uygulanır. Muayene ve diş taşı temizliğinden sonra diş etlerine koruyucu bariyer uygulanır. Diş hekimi tarafından seçilen diş beyazlatma ajanı, uygun ölçülerde olmak üzere dişlere yayılır. Daha sonra diş beyazlatma ajanı lazer ışınıyla aktive edilir. İstenilen beyazlığa ulaşılana kadar diş beyazlatma seansının tekrarlanması mümkündür. Ancak bu süreçte, hastanın dişlerinde herhangi bir hassasiyet oluşup oluşmadığını kontrol etmek önemlidir.

Ev tipi diş beyazlatma yönteminin tercih edildiği hastalarda ise tedavi süreci diş hekimi tarafından planlanır, ancak uygulama hasta tarafından ev ortamında yapılır. Hastadan ölçüler alınarak diş beyazlatma kalıpları hazırlanır. Diş hekimi hastaya diş beyazlatma kalıplarıyla birlikte diş beyazlatma jeli verir. Kullanılacak jel miktarını ve uygulamanın nasıl yapılacağını hastaya detaylı bir şekilde anlatır. Diş hekiminin belirttiği miktarda diş beyazlatma jeli, diş beyazlatma kalıplarının içerisine koyulur ve kalıplar yine belirtilen süre boyunca dişlere takılır. Diş etlerinde hiçbir hasar meydana gelmemesi için diş hekiminin önerdiğinden fazla diş beyazlatma jeli kullanmamak gerekir.

Bazı vakalarda ofis tipi diş beyazlatma işleminden elde edilen sonuçların pekiştirilmesi için, ofis tipi diş beyazlatma tedavisinin ev tipi diş beyazlatma tedavisiyle kombine edilmesi söz konusu olabilir.

Diş Beyazlatma Sonrası Nelere Dikkat Etmeli?

Diş beyazlatma işlemi uygulanan kişilerin özellikle tedaviyi izleyen 3 ila 4 gün boyunca, dişlerinde renklenme ve lekelenmeye neden olabilecek boyar maddeler içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durması gerekir. Ayrıca asitli yiyecek ve içecekler de beslenme programına dahil edilmemelidir. Diş beyazlatma tedavisi sonrası dişler normale göre daha hassas bir yapıda olacağından, tüketilen yiyecek ve içeceklere özen gösterilmemesi dişlerde zarar oluşmasına neden olabilir.

Ayrıca diş beyazlatma tedavisinden sonra dişleri sert bir şekilde fırçalamaktan kaçınmak önemlidir. Bu süreçte ekstra yumuşak bir diş fırçası kullanılması ve dişlerin nazik bir şekilde temizlenmesi önerilir.

Diş beyazlatma tedavisinden sonraki 1 hafta boyunca dişler, beyazlatma özelliğine sahip diş macunuyla günde bir kez fırçalanabilir. Diş beyazlatma uygulamasına bağlı hassasiyet görüldüğü durumlarda, diş hekimi tarafından tavsiye edilen hassasiyet giderici diş macunlarının kullanılması fayda sağlayabilir. Diş hekiminin gerekli görmesi halinde, diş beyazlatma uygulamasından sonra dişlere flor uygulanması söz konusu olabilir.

Diş Beyazlatma Zararlı mı?

Diş beyazlatma alanında uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından, hasta özelinde belirlenen yöntemle, kaliteli materyaller kullanılarak, kontrollü ve doğru bir şekilde uygulandığında dişlere zarar vermesi söz konusu değildir. Diğer yandan mine dokusu zayıf ve çürük dişlerde diş beyazlatma işleminin kontrolsüz bir şekilde uygulanması durumunda dişlerin zarar görmesi riski doğabilir.

Diş beyazlatma tedavisi uygulanacak olan kişilerin diş gelişimi tamamlanmış olmalıdır. Pulpa odası ve diş sinirlerinin olduğu bölgenin en geniş hali henüz diş gelişiminin tamamlanmadığı dönemdedir. Bu yüzden diş beyazlatma uygulamasından sonra pulpa erite olabilir, dişlerde yüksek düzeyde hassasiyet meydana gelir. Bunun sonucunda kanal tedavisi uygulanması gerekliliği doğabilir.

Diş beyazlatma jellerinden dolayı her hastanın dişlerinde farklı düzeyde hassasiyet meydana gelebilir. Hassasiyet gelişimi sıcak ve soğuk yiyecek ve içecekler ile havaya karşı olabilir. Hassasiyet 24 ila 48 saat içinde geçmezse diş hekimi florür uygulaması yapabileceği gibi çeşitli kremler kullanılmasını da önerebilir. Olası bir hassasiyeti minimize etmek için potasyum nitrat içerikli diş macunlarının kullanılması etkili bir çözüm olabilir.

Özge Özkan:

This website uses cookies.