38°C
22 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

Doğal gaz desteği 188 lira ila 438 liraya yükseltildi

  • Aralık 8, 2023
  • 2 min read
Doğal gaz desteği 188 lira ila 438 liraya yükseltildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlara sunulan doğal gaz desteğinde yapılan yeni düzenlemeyi duyurdu. Bakanlık, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, doğal gaz desteğinin aylık miktarının artırıldığını belirtti. Yapılan düzenlemeyle birlikte doğal gaz desteği aylık 112 ila 312 liradan 188 lira ila 438 liraya yükseltildi.

Daha önce yıllık hane başına 900 ila 2 bin 500 lira arasında destek verilen doğal gaz desteği, yapılan yeni düzenlemeyle birlikte 1500 ila 3 bin 500 lira arasında tahsisat yapılacağı bildirildi. Bu düzenleme ile vatandaşlara sunulacak olan yardım miktarı önemli ölçüde arttırılmış oldu.

Bakanlığın açıklamasında, ödemelerin de düzenli hale getirildiği ve kış dönemine denk gelen aylarda yapılacağı belirtildi. Bu sayede vatandaşlara doğal gaz desteği sürekli ve düzenli bir şekilde sağlanacak. Ayrıca, önceden yapılan aylık 112 ila 312 lira arasındaki destek miktarı da aylık 188 lira ila 438 liraya yükseltildi.

Doğal gaz desteği, soğuk kış aylarında vatandaşların enerji ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla sunuluyor. Bu destekle birlikte vatandaşlar, ısınma ve diğer enerji ihtiyaçlarını daha ekonomik bir şekilde karşılayabilecekler.

Bu haberde belirtilen düzenlemeyle birlikte, doğal gaz desteğinde önemli bir artış gerçekleştirildiği görülüyor. Vatandaşların ısınma ve enerji ihtiyaçlarının karşılanması konusunda daha fazla destek sağlanarak, ekonomik rahatlama ve konforun artırılması hedefleniyor. Bu düzenlemeyle birlikte vatandaşlar, kış aylarında doğal gaz giderlerini daha rahat bir şekilde karşılayabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı bu düzenleme, vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal refahlarının artırılması amacıyla yapılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu sayede, vatandaşlarımızın enerji ihtiyaçları daha ekonomik bir şekilde karşılanacak ve ısınma sorunuyla ilgili yaşanan sıkıntılar azalacak.

tokat son dakika haberlerine göz atmak için hemen tıklayın!

Doğal gaz desteği 188 lira ila 438 liraya yükseltildi yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

DİKKAT!  CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ ADAYI AYHAN KARABEKİROĞLU NE DEDİ?
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş