38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

DURMAZ ÇİFTÇİNİN MALINA SİGORTA ZORUNLULUĞU GETİREN YÖNETMELİĞİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

  • Kasım 11, 2023
  • 2 min read
DURMAZ ÇİFTÇİNİN MALINA SİGORTA ZORUNLULUĞU GETİREN YÖNETMELİĞİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz çiftçinin destekleme alabilmesi için sütünü sattığı anaç hayvanı sigortalatmak zorunda bırakan yönetmeliği TBMM Genel Kurulunda gündeme taşıyarak, eleştirdi.
15.09.2023 tarihinde yayınlanan Sözleşmeli Üretimin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 2. Bölümü Genel Esaslar Madde-5 ‘in 6. Alt maddesinde
(6) Tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere veya üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunludur ibaresiyle desteklemeden yararlanacak sağmal tüm hayvanlar için sigorta zorunluluğu getirilmiştir.
Konuyu TBMM Genel Kurulunda gündeme taşıyan Durmaz, üreticiyi destekleme alabilmesi için sütünü sattığı anaç hayvanı sigortalatmak zorunda bırakmak kabul edilemez!
İlimiz Tokat, 3 büyük ovası ve sulu tarımın yapıldığı, AK PARTİ iktidarının cumhuriyetin 4’üncü şeker fabrikasını satıp özelleştirdiği bir ildir. Yılda yaklaşık olarak 3 milyon ton domates üretilirken ne acı ki bu kıymetli ovalarda vahşi sulamayla çiftçi mısır ekerek günü kurtarmak zorunda bırakılmıştır. AK PARTİ’nin tarım politikasızlığı sonucu en son 15 Eylülde çıkan bir yönetmelikle yaş ortalaması kırsalda 58 ile 60 olan çaresiz köylünün süt desteklemesine de zarar verecek bir uygulama başlatılmıştır yani borcunu ödemekte zorda olan çiftçiye ineğini de destek alabilmek için sigortalatmak zorunda bırakılmıştır. Çiftçiye, üreticiye zarar veren bu politikalardan acilen vaz geçilmeli, çiftçinin mağduriyeti giderilmelidir. Çiftçinin ineğini, traktörüne, tarlasına göz diken bir tarım politikasıyla üretim olmaz! ” dedi.

3 2 1 10 4 5

DURMAZ ÇİFTÇİNİN MALINA SİGORTA ZORUNLULUĞU GETİREN YÖNETMELİĞİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

DİKKAT!  Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş