DURSUN ALİ TORAMAN MALTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY
Cumhuriyet Halk Partisi’nden Maltepe Belediye Başkanı olmaya aday olduğunu belirten Tokat Niksarlı Dursun Ali Toraman, “Partim ve Atatürkçü Düşünce Derneği başta olmak üzere; birçok Demokratik Kitle Örgütleri’nde, farklı birimlerde görev yapmış, teknik, bürokratik deneyim sahibi şahsım ve ekip arkadaşlarım; Maltepe’nin mevcut ve gelecekte oluşabilecek sorunlarının farkındayız. Tüm gücümüz ve heyecanımızla bu sorunları çözmeye hazırız” dedi.
Yönetime geldiklerinde ilk iş olarak; kentsel tasarım, kentsel ulaşım, kentsel dönüşüm Başlıkları altında gerekli çalışmaları başlatacağını belirten Toraman, “Maltepe’nin Stratejik Önemi, Kültürü ve Ekonomisi konularını da alt başlıkları ile projelendirip “yaşanabilir Maltepe’nin vizyonu” nu oluşturacağız” ifadelerini kullandı.
KENTSEL TASARIM
Hayata geçirmeyi planladığı projeler ile ilgili bilgiler veren Toraman;” Kentsel tasarım, ağırlıklı olarak kamusal alanların, aktif-pasif yeşil alanların, meydanların, ortak kullanım alanlarının, kent mobilyalarının estetiği ve ergonomisi konularını içeriyor. Bu bağlamda; ilçemizdeki alanların kullanım şekli de oldukça önem taşıyor. Bütün caddeler ve en işlek ana arterlerden başlayarak yeniden tasarlanmalı, kent yaşamı ona göre düzenlenmelidir. Maltepe’yi günlük ziyarete gelen, sahil şeridini ve şehir merkezini kullanan insanlar için burada bulunan akslar bir sanat eseri güzelliğinde olmalıdır. Bu alanlarda yayalaştırma, bina cephesi güzelleştirme, peyzaj, aydınlatma ve yeni kent mobilyaları üzerine gereken projeler ekibimiz tarafından hazırlanmıştır. Kentsel tasarım konusunda kentin tüm mahallelerinde hemen hemen her sokağında Maltepe’yi güzelleştirecek birçok detaylı çalışmayı başlatacağız. “Maltepe Kent Parkı” yapılacak, ‘Heykel Sempozyumu’ gerçekleştirecek, kentimizin önemli bölgelerinde yapılan sanatsal çalışmaları sergileyeceğiz.
HALK MECLİSLERİ
Her mahalleden, güven algısı yüksek kişiler arasından; siyasi görüşünden bağımsız, içinde özellikle gençlerin ve kadınlarımızın bulunduğu ‘Halk Meclisleri’ oluşturulacak. İlçe nüfusu göz önüne alınarak her 1000 kişiye bir temsilci olacak şekilde temsil hakkı olacak. Mahalle muhtarları, mahallemizdeki STK ve spor kulüp temsilcileri bu meclislerin doğal üyesi olacak. Her ay düzenli toplantılar yapılarak, mahallemizin sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak ve daha sonra belediye meclisi gündemine getirilecektir. Kararlarda 2/3 çoğunluk aranacak. Toplantılara üç defa mazeretsiz olarak katılmayanlar meclisten çıkarılacak. 1/3 kadın ve 1/3 gençlik kotası olacak. Kadın ve genç aday yeterince çıkmazsa sandalyesi boş bırakılacak. Bu meclislerin kurulmasının temel amacı mahalleleri yerel yönetimin bir parçası yapmak, mahalle sorunlarına yerinde ve ivedi olarak çözüm üretmek, “doğrudan ve katılımcı” demokrasi kültürünü ilçemizde yaymaktır.
MAHALLEDE YERİNDE ÇÖZÜM ODASI
Her hafta bir mahallemize giderek saat 19.00dan sonra halkımızın sorunlarını dinleyeceğiz. 20.30’da mahalle meclisi toplantısına katılım sağlayarak çözüm önerilerini tartışacağız. Mahallemiz ile ilgili alınacak kararları mutlaka mahalle meclislerinin onayı alınarak, katılımcı demokrasi kültürünü ilçemizde etkin hale getireceğim. ‘Maltepeli vatandaşlarıma sözümdür; yapılacak her çalışmada mahalle meclislerinden geçmeyen hiçbir kararın altına imza atmayacağım.
KASGEM (KADIN-SAĞLIK-SPOR-GENÇLİK-ENGELLİ-EĞİTİM) MERKEZİ PROJESİ
Her mahallemizin ihtiyacını yerinde belirlemek ve karşılamak üzere, kadınlarımız, gençlerimiz ve engelli vatandaşlarımız için sanat, sağlık, spor, kültür, eğitim ve üretim merkezi kuracağız. Bu merkezlerimizin ilk örneğini merkeze uzak olan mahallelerden başlayarak tüm mahallelerimize yayacağız. Merkezimiz içerisinde kadınlarımızın mesai saati sonrası sosyal hayatlarına vakit ayırabilmek için, “Akşam Çocuk Bakım Merkezi” oluşturulacaktır. Biz biliyoruz ki; kadınlarımız üretim hayatının içinde olmak ve aile bütçelerine katkıda bulunmak istiyorlar. Mahallelerimizde kuracağımız, ‘’KASGEM” ile kadınlarımız üretim hayatının içine çekilecek ve burada ürettikleri ürünler ilçe merkezimizde açacağımız “Üret Maltepe” satış mağazalarımızda halkın satışına sunulacaktır. Kadınlarımız, bu merkezlerde yarı zamanlı, tam zamanlı veya saatlik çalışabilecekler, çalıştıkları süre içerisinde çocukları da aynı merkez içindeki kreş ve etüdlerden ücretsiz faydalanabileceklerdir” ifadelerine yer verdi.
Toraman’ın diğer projeleri arasında; “Maltepe Yaşam Projesi, Mekândan ve zamandan bağımsız çalışma, sanal kütüphane, çocuk köyü, güven evi projesi, belediye –esnaf buluşması, atık kâğıt üretim merkezi, müze kent, sanayi esnafı, plastik geri dönüşüm tesisi, gençlik projeleri
Dursun Ali Toraman, Kentsel Ulaşım kategorisinde “yayalaştırma projesi, otopark projeleri, engelli vatandaşlarımıza yürüme alanı, denizbüs projesi” şeklinde çalışmalarının olacağını belirtti. Toraman, kentsel dönüşüm kategorisinde “arka bahçemiz çocuk parkı, semt pazarları, görüntü kirliliği, yenilenebilir enerji” projelerinin yer aldığını kaydetti.
DURSUN ALİ TORAMAN KİMDİR?
1973 yılında Tokat/Niksar’da doğan Toraman ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Lisans ve aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümü Ön Lisans programını tamamladı. Daha sonra İstanbul Ticaret Üniversitesi Mali Müşavirlik mesleğine yönelik “ Kamu Gözetim Kurumu ( KGK)” denetim eğitimini tamamlayan Toraman İngilizce bilmektedir.
2003 yılında İstanbul/ Maltepe’den Türkiye’nin en genç belediye başkanı aday adayı ve 24 Haziran 2018 yılı genel seçimlerde Milletvekili aday adayı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi ve Maltepe’de birçok projenin içerisinde yer alan Toraman, 5 yıl Atatürkçü Düşünce Derneği Maltepe Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, 4 yıl şube başkanlığı yaptı. Halen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yöneticisi olarak çalışmalarına devam etmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.