38°C
22 October 2024
Haberler

El, Yüz ve Bornoz Gibi Havlular Hangi Programda Yıkanır?

  • Ağustos 14, 2024
  • 5 min read

Çeyizlik havluları, el, yüz havlularını yumuşacık yapacak ve güzel kokmasını sağlayacak püf noktalarını ve bornoz havlular hangi programda kaçta yıkanmalı sentetik mi pamuklu mu?

Havluların sertleşmemesi için ve ilk günkü gibi yumuşacık kalması için yıkarken programa dikkat edilmesi gerekir. Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız havluların pamuk gibi olması için uygun programda yıkamamız gerekiyor.

Havlular ve Bornozları Yumuşacık Yapacak Yıkama Önerileri

İlk aldığımız günündeki halinden eser kalmayan havlularımız ve sertleşen yapıları bize acaba havlular hangi programda yıkanır çamaşır makinesinde hangi ayarda hangi deterjanla yıkanır hangi devirde sıkılır ? Havlular nasıl yıkanır ve kaç derecede yıkanır sorularını sorduruyor.

Bütün bunların yanı sıra cildimize önem veriyorsak eğer duştan çıktıktan sonra ya da el ve yüzümüzü kuruturken sert bir cisimle kurulanıyormuş hissiyatı aldığımız havlular ise oldukça canımızı sıkmaktadır.

Size mis gibi kokan ve adeta bir yumoş hissiyatı veren havlu yıkama önerilerini yazdık eminim bu yazıyı hepiniz çok seveceksiniz. 🙂

Bu bilgilere geçmeden önce bornoz, el ve yüz havluları nasıl yıkanır hep birlikte onlara bir bakalım.

El ve Yüz Havluları Nasıl Yıkanır?

  1. Havluları yıkarken mutlaka renklerine göre ayırmalıyız. Beyazları daha beyaz yapacak bu makale ile beyaz havlularımız kar tanesine dönüştürebiliriz.
  2. Renklerine göre ayırdığımız havluları ayriyeten dantel ve işlemelerine göre de ayırıp görüntülerinin bozulmasını engellemeliyiz.
  3. Havluları yıkarken sadece havlular ile birlikte yıkamalıyız.
  4. Musluk ve şebeke suyu pH derecesinde ciddi sertliklere yol açtığı için çok az sirke kullanmaya özen göstermeliyiz.
  5. Etiketlerinde ki yıkama ısı derecelerine azami özen göstermeliyiz.
  6. Renkli havlular hangi programda yıkanır ya da beyaz havlular kaç derecede yıkanır diye merak ediyorsanız. Dantelli olanlar hariç havluları genel olarak 50 derecede yıkayabilirsiniz. Diğer durumlar için etiketine bakmanızı öneririm. Pamuklu havluları 60 derecenin üzerinde çok koyu havluları ise 40 derecenin üstünde yıkamamalısınız.
DİKKAT!  YIKILMAZ İNANÇ SARSILMAZ İMAN

Bornozlar Nasıl Yıkanır?

  1. Bornozları yıkarken makinenin çok dolu olmamasına özen göstermeliyiz.
  2. Zaman içerisinde sertleşerek yumuşaklığını yitiren bornozlar için yıkama önerileri arasındaki birinci sıra düşük derecede yıkanması olmalıdır.
  3. Mutlaka ama mutlaka bornozlar yıkama işlemi bittikten hemen sonra makineden çıkarılmalıdır. Eğer kurutma makinesi varsa makinede yoksa hızlı bir şekilde kurumasını sağlayacak ortamda olmalıdır.
  4. Bir çok yazıda havlular için yumuşatıcı kullanmanız gerektiğini söyler ancak bu zaman içerisinde bir tabaka oluşmasını sağladığı için ben tavsiye etmiyorum.

Yumuşacık ve Mis Gibi Kokan Havlulara Sahip Olmak Çok Kolay

Musluk suyu, çamaşır yumuşatıcıları ve ütü giysiler ve havlularda bazı mineraller bırakarak sertleşmesine yol açmaktadır. Bu başlıkta ise size bunları kullanmadan tertemiz mis gibi kokan üstelikte yumuşacık havlulara nasıl sahip olacağınızı anlattık.

Yumuşacık havlular için;

  • Havluları makinede yıkamadan önce soğuk su içerisindeki limon ve sirke ile buluşturup ön yıkama yapın.
  • Kimyasal bir yumuşatıcı kullanmaktan kesinlikle kaçının.
  • Çok az amonyak ve sirke kullanarak sudaki, deterjandaki minerallerin havluya yapışmasına engel olun.
  • Fazla deterjan kullanmayın ve makinenizi çok doldurmayın.
  • Havluları çok aşırı sıcakta bekletmeyin bu sertleşmesine yol açar.
  • Kurutma makineniz yoksa havlunuzu kurutmak için astıktan sonra ara ara silkeleyin. Bu havalanmasını ve kumaşın rahatlamasını sağlayacaktır.

Mis gibi kokan havlular için;

  • Banyodan sonra havlunuzun kötü koktuğunu farkettiyseniz bu yöntemler ile mis gibi kokan havlulara sahip olabilirsiniz.
  • 1 bardak beyaz sirkeyi sıcak su ile karıştırarak makineye attığınız havluları sıcak su ayarına getirerek sirkeyi de ekleyin,
  • Bir çalışmadan sonra kabartma tozunu da makineye ekleyerek havluların kötü kokusundan kurtulabilirsiniz.

Güzel kokan havlulara sahip olmak için yapmanız gereken diğer adımlar ise nemli bırakmamak, havalanmasını ve çabucak kurmasını sağlamak, fazla deterjan kullanmamak olmalıdır.

DİKKAT!  Fren Balatası Nedir?

Tabi güzel kokulu ve yumuşak havlular için çamaşır makinesinin de yeterince temiz olması gerekmektedir.

Daha Fazlasını Keşfedin

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş