38°C
22 October 2024
Teknoloji Haberleri

En İyi iPhone 12 Kılıfları ( Pro, Mini ve Max)

  • Mayıs 3, 2024
  • 15 min read

En iyi iPhone 12 kılıfları, yakın zamanda ülkemizde de araştırılmaya başlayacak. Öyle ki yakın zamanda tüm modellerin Türkiye’de de satışa çıkmasını bekliyoruz. Bu kez telefonlar daha sağlam evet ama bu kez düz çerçeveler kullanılıyor. Düz çerçevelerin boyasında atma yaşanmaması ve kenarların aşınmaması için kılıf kullanımı önemli olacak.

Hem Pro modeli için hem mini modeli için hem de Pro Max modeli için bu kural geçerli olacak. Madem ki telefonların çıkışı yakın ve bu derece pahalı bir telefon alıyorsak o zaman korumayı da düşünmemiz lazım, o zaman en iyi iPhone kılıfları yazımıza hoş geldiniz demek gerekiyor. ???? Tüm modeller için seçtiğimiz kılıflara yer vereceğiz. Hiç zaman harcamadan başlayalım.

En iyi iPhone 12 Kılıfları ve Önerdiğimiz Modeller

Sıralamayı takip edelim ve mini modelinden başlayarak en iyi kılıflar için paylaşımlarımıza geçelim.

iPhone 12 Mini Kılıfları

Mini serisinin boyutu biraz daha küçük. Fakat genel yerleşim aynı olduğu için aslında kılıflarda tek fark boyutlar olarak dikkat çekiyor. Kamera alanının dizilimi aynı ama dediğimiz gibi boyutu farklı.

Mini Apple MagSafe Clear Kılıf

Yeni modellerin özellikleri içerisinde en çok dikkat çeken kısım, bu telefonların sahip olduğu MagSafe özelliği olmuştu. Kablosuz şarj ve benzer aksesuarlar için kullanılan özellik, bu yılın en çok konuşulan özelliklerinden olacak. İlk kılıfımız da bu özelliğin benimsendiği ve doğrudan Apple ürünü olan kılıfımız olacak.

Yeni Clear kılıf, orta kısımda ek bir daire alanıyla geliyor ve bu alan MagSafe bölümünün net şekilde gözükmesini sağlıyor. Bunun dışında kılıf şeffaf olduğu için iPhone akıllı telefonunuzun rengini de görebilirsiniz. Koruma kısmında da kenarların günlük kullanımda yaşanabilecek olan sürtünmelere karşı koruması sağlanıyor ama düşmelere karşı öyle çok bir ek koruma beklemeyin.

 

Totallee Süper İnce Kılıf

Biraz daha ince ve kasanın gözükmesini sağlayan bir kılıf istiyorsanız o zaman Totallee süper ince kılıf tam size göre. En iyi iPhone 12 kılıfları arasında yer alan modelde matta versiyon için 0.02 inç incelik, şeffaf versiyon için de 0.03 inç incelik sunuluyor ki bu da telefonu rahatlıkla hissetmenizi sağlıyor.

Kılıfta toplamda 4 renk var. Yeşil, Lacivert, Buzlu siyah ve buzlu şeffaf olmak üzere toplamda 4 renk sunuluyor ve her modelde kablosuz şarj ile maksimum uyum sunuluyor. Hem kamera alanını korumak hem de ekran kısmında ek bir koruma sunmak adına kılıfın yüksek kenarları var ve bu da iyi bir koruma sağlıyor. Yani çok ince olduğu için kılıfın yeterli korumayı sunmayacağını düşünmeyin.

 

MagSafe Uyumlu Yumuşak ESR Kılıf

Telefonu harika bir şekilde saran ve telefonun tam olarak oturmasını sağlayan model, birazcık kalın. Ama Magsafe kısmının bundan etkilenmemesi için Halo Ring adı verilen bir mıknatıs halkasına yer veriliyor. Bu mıknatıs halkası Apple’ın yeni kablosuz şarj cihazlarını doğru bir şekilde çalıştırmak için yeterli oluyor. Yani MagSafe bölümünü tam hizalamak için kılıf üzerinde de bir alan kullanılmış.

Telefonu tam anlamıyla sarması ve genel olarak yumuşak bir malzemeden üretilmesi sayesinde yeni kılıflar telefonun düşmesine karşı tam koruma sunuyor. Telefona tam olarak oturan model, ek olarak darbeleri emdiği gibi iç astar sayesinde de cihazın çizilmesi engelleniyor.

 

Survivor Şeffaf Kılıf

En iyi iPhone 12 mini kılıfları dizisine devam ediyoruz. Bu sefer karşımızdaki kılıf hem şeffaf hem dayanıklı olan model. Askeri standartlara göre test edilen kılıf, ekstra yan korumalar sunuyor. Düz çerçeveleri korumak için bu çok iyi bir çözüm olarak gösterilebilir. Özel olarak hazırlanan dayanıklılık serisinin yükseltilmiş olan çerçeveler sunması da yine korumayı arttırıyor.

DİKKAT!  CS GO konsol kodları Tüm CS:GO Kodları

 

Spigen Ultra Hibrit Kılıf

En iyi iPhone 12 kılıfları arasında yer alan ve her model için bulunan kılıf, zaten ünlü bir kılıf. Spigen tarafından sunulan kılıf, TPU özel tampon kullanmakta. Bu özel tampon hibrit teknolojisi ile donatılmış ve bu da düşmelere karşı bir koruma elde edilmesini sağlıyor.

Tabii ki şunu da söylemiş olalım ki kılıf düşmeye karşı %100 koruma getirmiyor. Elbette ana koruma telefonun kendisinin sunmuş olduğu koruma derecesi olacak. Unutmadan bu kılıfın şeffaf olduğunu ve arka yüzeyi de gösterebileceğini ekleyelim.

 

Mous Clarity Kılıf

Mous dayanıklılık konusunda ünlü kılıflar üretmeye başladı. Bahsettiğimiz bu kılıf için geçerli değil ama markanın çılgın dayanıklılık testleri var. Apartmandan atılan telefonlar mı dersiniz yoksa helikopterden atılan modeller mi dersiniz.

Mous kılıf bu sağlamlığı ucundan yakalayan kılıflardan bir tanesi. Ark kısımda bir plaka kullanılan kılıf, bu kısım çizilmelere karşı dayanıklı olan polikarbonat malzemeden yapılmış.

Sürekli şeffaf ve parlak kalması için bu kısmın sararmaya karşı da koruması var. Yan kısımlarda ise AiroShock malzeme kullanılmış ve bu malzeme sayesinde mükemmel derecede darbe emilimi sağlanıyor. Yani o aradığımız koruma sunuluyor. Zaten niye en iyi iPhone 12 kılıfları içerisinde bu modele yer veriyoruz? İşte bunun için.

 

Spigen Tough Armor Kılıf

Ben iPhone 12 mini alıyorsam, telefonu sonuna kadar korumam lazım diyenlerdenseniz, size özel bir kılıfımız var. Tam koruma istiyorsanız en sağlam iPhone 12 mini kılıfları içerisinde gösterilen Spigen Tough Armor modelini öneriyoruz.

Çift katmanlı bir yapıya sahip olan kılıf, sert polikarbonat malzeme ve esnek TPU malzemeye yer veriyor. Buna ek olarak darbeleri emmesi için kılıfa bir de şok direnç katmanı eklenmiş. Bu kısımda da köpük kullanılmış. Marka kullanılan köpüğü özel bir köpük olarak değerlendiriyor ama test etmek lazım.

 

OtterBox Defender Kılıf

En sağlam iPhone 12 mini kılıfları serisinden devam edelim. Bu kez konuğumuz OtterBox Defender modeli. Amacı koruma olan yeni kılıf, çok katmalı yapıya sahip telefon kılıflarına güzel bir örnek.

Bağlantı noktalarında ek koruma için kapaklar sunan seri, bu kısımlara toz girmesini bile engellemiş oluyor. Özel bir renge de sahip olan kılıf, Ahududu Şarabı adı verilen bir renk seçeneği getiriyor. Arka kısımda kemer klipsi gibi artıları da olan kılıfın, kenarları ek korumalı.

 

Survivor Extreme iPhone 12 Mini Kılıfı

Toza, kire ve mikroplara karşı koruma sunan özel bir malzeme ile donatıldığı söylenen kılıf, am dört katmanlı bir yapıyla geliyor. Düşmelere karşı korumalı olan kılıfta FortiCore şok emici teknoloji bulunuyor.

Kapsüllenmiş olan kenarlarla donatılmış olan kılıf, kenarların aşınmasını da engelliyor. Burada benim asıl dikkatimi çeken kısım antimikrobiyal yüzey oldu. Bu yüzey söylenene göre mikropların oluşumunu %99.9 oranında engelliyor. Ne kadar doğru ya da ne kadar yanlış tartışılır. Deneyim gözlemleyen var mı onu da bilen yok. Ama şunu biliyoruz ki son dönemde bu şekilde çok fazla kılıf sunulmaya başlandı. Malum koronavirüs günlerindeyiz.

DİKKAT!  Font bulma siteleri - Ücretsiz Yazı Tipi Bulma Siteleri

 

Mujjo Tam Deri Kılıf

Kılıfınızın prestijli gözükmesini isteyenlerdenseniz ana amaç daha dikkat çekici bir görüntü En iyi iPhone 12 kılıfları içerisinden deri kılıflara bakmanız lazım. Bunlar içerisinde en iyi olanlarından birisi de Mujjo. Tam deri olan kılıf, deri kokusuna varıncaya kadar veriyor.

 

ESR Premium Gerçek Deri Kılıf

Tam deri ya da suni deriler bir yana gerçek deri kılıfların yeri bir ayrı. Ne kadar sağlam olduğunu tartışırım ama ESR kılıf gerçek deri yapısı ile dikkat çekmeyi başaracak modellerden. Elde bıraktığı his için de çok iyi yorumu yapılan kılıfın koruma değeri için çok bir şey söyleyemeyeceğiz.

 

Mous Limitless 3.0 iPhone 12 Mini Kılıfı

En iyi iPhone 12 kılıfları içerisinde mini model için son seçeneğimize geldik. Son seçenek kısmında biraz daha şık bir seri var. Birinci sınıf malzemeden üretilen kılıf karbon, ahşap ya da deri arka yüzeyden oluşabiliyor. Ayrıca arka kısımda Magsafe özelliğini desteklemek için özel bir mıknatıs sistemi kullanılıyor.

 

En İyi iPhone 12 ve iPhone 12 Pro Kılıfları

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerini bir arada ele alacağız. Bu iki modelin boyutu ortak olduğu için kılıfları aynı kategoride ele almak sorun yaratmayacaktır. Pro Max modeli için de paylaşım yapacağız. Önce bir en iyi iPhone 12 kılıfları temel serimizden devam edelim.

Magsafe Destekli Apple Silikon Kılıf

MagSafe uyumlu olan kılıf zaten Apple’ın efsane olmuş serileri arasında geliyor. Başarılı kılıf telefonu bir silikon kalıp gibi sarıyor. Kolayca takılan kılıf, MagSafe şarj cihazlarını da aksesuarlarını da desteklemekte.

Zaten belirttik ama bir kez daha belirtelim ki bu kılıf hem iPhone 12 hem de iPhone 12 Pro modeli için geçerli olan kılıf. Bu ilk ele aldığımız model olduğu için bir kez daha belirttik ama diğer modellerde tek tek bunu ele almayacağız.

 

Apple MagSafe Destekli Clear Kılıf

Yine Apple’ın sunmuş olduğu en iyi iPhone 12 kılıfları ile devam edelim. Telefonu görmek istiyorum ama bir yandan da kılıf kullanmak istiyorum diyenler için kullanılabilecek olan model, tamamen şeffaf. Sadece Magsafe şarj alanının bulunduğu halka şeklinde bir belirteç olduğunu görüyoruz. Bunun dışında kılıf tamamen şeffaf.

 

OtterBox Figura Kılıf

En iyi iPhone 12 kılıfları arasındaki en renkleri kılıflardan biri olan yeni seri, Apple ile anlaşmalı olan OtterBox tarafından sunuluyor. Bir ressamın tuvalinden çıkmış gibi gözüken 4 benzeriz modelin sunulduğu kılıfın, Magsafe aksesuarları için de tam uyumu var. Dediğimiz gibi zaten Apple ile ortaklık çerçevesinde sunulan bir kılıf modeli.

 

SOAP Bubble Kılıf

SOAP balonlu kılıf olarak geçiyor. Gerçek sabun köpüğünün taklit edildiği kılıf, benzersiz yanardöner bir baskılı desene sahip. Metal düğmelerin bulunduğu kılıf çizilmeye ve düşmeye karşı da korumalı olan kılıflardan. Zaten arka kısımdaki desenden söz etmiştik.

 

Spigen Ultra Hibrit Kristal Kılıf

Hibrit bir kılıf olan seri, esnek katmanın dışında sert bir dış katmana da da sahip. Şok emici esnek tampon olarak söylenen iki katmanlı yapıda düşmelere karşı tam anlamıyla koruma sunulurken telefonun arka kısmı tam şeffaf bir yapıya sahip. Yeni hava yastığı teknolojisi, arka kısımda sararmayı önleyecek olan yeni yüzey gibi artılar Spigen kılıfını da en iyi iPhone 12 kılıfları arasına taşıyor.

DİKKAT!  iPhone veya iPad’de saat ve tarih nasıl değiştirilir?

 

Speck GemShell Kılıf

Microban korumasına sahip olan kılıfın bakteri ve mikrop oluşumunu %99 oranında azalttığı söyleniyor. Marka bu konuda iddialı ama kullanıcı testleri henüz paylaşılmış değil. Şeffaf bir polikarbonat üzerine kurulu olan kılıf, düşmelere karşı da korumalı. Ayrıca kılıfın sararmaları engellemesi için özel bir kaplama malzemesi de bulunuyor.

 

Urban Armor Gear UAG Kılıf

En iyi iPhone 12 kılıfları içerisinde koruması ile dikkat çeken Urban modeli, darbeye dayanıklı kauçuk bir malzemeden üretilmiş. Üst kısımda deri yüzeye sahip olan kılıfın kesme plakası kısmı metalden üretilmiş durumda.

Alaşımlı metal, polikarbonat malzeme ve derinin kullanıldığı kılıfın, rahat bir tutuş sağlamak için özel bir bal peteği tasarımına sahip olduğunu da anlıyoruz. Tam koruma sunmasına karşın kılıf bazı kullanıcılara biraz kaba gelebilir bunu da belirtmiş olalım.

 

Caseology Paralaks Kılıf

En iyi iPhone 12 kılıfları için şık ve sağlam modellerden biriyle devam edelim. Gelişmiş ergonomik bir tutuş sağlayan yeni kılıf, 3D geometre desenleriyle desteklenmiş durumda. Çift katmanın kullanıldığı ek tamponların yanında kablosuz şarj desteğine de sahip olan kılıf, askeri düzeyde testleri başarılı bir şekilde geçmiş durumda.

 

En iyi iPhone 12 Pro Max Kılıfları

Son bölümde Pro Max modelinde için en iyi kılıflara yer vereceğiz. Bu kısımda da güzel seçenekler var ama tabii ki tercih meselesi.

Totallee Super Thin Kılıf

Süper inci kılıf, ekstra koruma katmanına sahip. Hem ince hem de koruma sunan kılıf, mat ve transparan olmak üzere iki ayrı seçenekle geliyor. 4 farklı renk ile satılan seride üst düzey bir koruma söz konusu değil ama bir koruma söz konusu.

 

Spigen Fit Kılıf

İnce kılıflar için bir başka yorumda Spigen tarafından getiriliyor. Fit kılıf, yine dayanıklı polikarbonat malzeme ile üretilmiş. Arka kısmı tam olarak kapatan kılıfın el tutuşunu arttıran bir malzeme var.

 

EGO Tactical UAG Limited Edition Kılıf

En iyi iPhone 12 kılıfları içerisinde hem farklı bir tasarım hem de sonuna kadar koruma isteyenler için sunulan UAG, üst düzey koruma alanları ile beraber geliyor. Firma bu kısmı dış zırh kabuğu olarak isimlendirmiş. Darbeye karşı da koruma sunan serinin dış malzemesinde kompozit kullanımı tercih edilmiş.

 

Piel Frama Kılıf

İspanya’da üretilen ve tamamen el yapımı olan kılıf, benzersiz bir deri kaplama ile geliyor. İki ayrı seçeneğin olduğu kılıf için lüks tanımının bile az gelebileceğini söyleyebiliriz. Arka yüzeyde el yapımı özel bir malzeme kullanılmasına karşın, kenarlıklar kısmında da düşmelere karşı koruma sunulması için ekstra katmanlı bir alan sunuluyor. Bu da korumanın artması için önemli bir detay.

 

Önemli birçok modele yer verdiğimiz en iyi iPhone 12 kılıfları için seçenekler bunlar. Bu seçeneklerin dışında da gelecek olan yeni kılıfları da eklemeye devam edeceğiz.

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş