38°C
23 October 2024
Haberler

ENGELLİ GENÇLERE ASKER KINASI YAKILDI

  • Mayıs 17, 2019
  • 4 min read
ENGELLİ GENÇLERE ASKER KINASI YAKILDI

Engelliler Haftası kapsamında ‘15’lilerin Torunları Vatan Görevine Gidiyor’ sloganı ile asker kınası etkinliği düzenlendi.

            Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tokat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şubesinin katkıları ile temsili askerlik yapacak engelli gençler için kına gecesi etkinliği organize edildi.

            İbn-i Kemal Mahalle Konağı’nda gerçekleştirilen kına gecesine, Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Rıfat Dönel, Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şube Başkanı Suna Arslan Köten, Türkiye Down Sendromu Derneği Tokat Şube Başkanı Seyhan Çoluk, kurum müdürleri, engelli bireyler ile birlikte aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşması Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Rıfat Dönel tarafından yapıldı. Dönel, “Türk toplumunda kına yakılır. Gelinlik kızımıza ailesine kurban olsun diye, oğullarımıza da vatana kurban olsun diye kına yakarız. Elleri öpülesi analarımızın haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Özellikle özel eğitim öğretmenlerimizin haklarını ödeyemeyiz, onlara canı gönülden borçluyuz.  Hizmetlerinden dolayı, katkı verdikleri topluma hizmetlerinden dolayı onlara ve ailelere ve özellikle annelere çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki çocuklarımızda varlar” şeklinde konuştu.

Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz ise engelli bireyler için düzenlenen güzel bir geleneği devam ettirdiklerini belirterek, “Evlatlarımız hepsi bizim,  kendi evlatlarımı askere göndermişçesine mutluyum. Çocuklarımız olduğu müddetçe, bu vatan duygusunu gençliğimiz kalbinde hissettiği müddetçe Allah’ın izniyle bu devletin sırtı asla yere gelmez. Kıymetli anne ve babalar sizler çok değerli bir hazineye sahipsiniz. Her zaman şunu söylüyorsunuz ‘Bu dünyaya bir kere daha gelsem ben tekrar bu çocuğumu isterim’ diyorsunuz, evlat sevgisi başka bir şey, Allah bu çocuklarınızı size bağışlasın. Bizler, sizleri anlamaya, hayatlarınızı kolaylaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

DİKKAT!  İŞİN SUYU ÇIKMASIN!

            Konuşmaların ardından engelli gençlerin kınalarını anne ve babaları yaktı. Duygusal anların yaşandığı kına gecesinde üzerinde ‘Yaşasın Asker’ yazılı fularlar protokol üyeleri tarafından özel bireylere hediye edildi. Davul zurna eşliğinde Tokat’a özgü omuz halayı oynanması sonrasında programa özel hazırlanan pasta kesildi. Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile İbn-i Kemal Mahalle Konağı’nda gerçekleştirilen kına gecesi sona erdi.

DUALAR EŞLİĞİNDE UĞURLANDILAR

            Özel bireyler için düzenlenen kına gecesinin ardından Cumhuriyet Meydanında asker uğurlama töreni düzenlendi. Özel bireyler temsili yemin töreni için dualar eşliğinde Alay Komutanlığına yolcu edildi.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş