38°C
24 October 2024
Haberler

FACEBOOK AŞKI EVLİLİK GETİRDİ

  • Ağustos 28, 2018
  • 3 min read
FACEBOOK AŞKI EVLİLİK GETİRDİ

Facebook’ta tanışan işitme engelli Yılmaz Kas (28) ve Zühre Seçer (28) 26 Ağustos Pazar günü akşamı düzenlenen düğün töreniyle dünya evine girdi.

Facebook’ta birbirini görerek tanışan çiftin arkadaşlıkları bir süre sonra aşka dönüştü. Tokatlı Damat Yılmaz Kas, Afyonkarahisarlı Zühre Seçer’i daha yakından tanımak için ikamet ettiği memleketi Afyonkarahisar’a gitti. Bir yıl boyunca görüşen ve birbirlerine âşık olan çift daha sonra durumu ailelerine anlatarak evlenmek istediklerini söyledi. Bunun üzerine damadın ailesi aslen Tokatlı olup Çorlu’da ikamet eden Satılmış Kas (48) ve Nuriye Kas (43) Zühre Seçer’i annesi Sultan ve babası İlyas Seçer’den istedi. Ailelerin tanışıp anlaşması ve evlenmelerini onaylamaları ile birlikte söz kesildi ve nişan yapıldı. Daha sonra tüm engelleri aşarak evlilik yoluna giren Yılmaz ve Zühre’nin düğününe sıra geldi.

İŞARET DİLİ İLE ALKIŞ

26 Ağustos Pazar günü Tokat’ta yapılan işitme engelli çiftin düğününe Çorum İşitme Engelliler Dernek Başkanı Mürsel Barıldar ve beraberinde ilimizin ve gazetemizin İşitme Engelli Köşe Yazarı Turan Yalçın, Yasin Küre, Erkan Dölek, Yılmaz Kaş, İstanbul, Amasya, Çorum ve Erbaa’dan çok sayıda işitme engellinin yanı sıra diğer davetliler katıldı. Bu mutlu günlerinde işitme engelli çifti yalnız bırakmayan işitme engelli arkadaşları gelin ve damadı işaret dilinde alkışladı ve çifte bir ömür boyu mutluluklar diledi.

AİLELERİN MUTLULUĞU

Damadın annesi Nuriye Kas, Yılmaz (28) ve Sezer (26) ismindeki iki oğlunun da işitme engelli olduğunu, oğlunun engelleri aşarak evlenmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Gelin Zühre Seçer ise, “Facebook’ta arkadaş olduk, daha sonra sevgili olduk, çok mutluyuz. Birbirimizle tanışalı bir yıl oldu ve biz evlenelim dedik” şeklinde konuştu.

Düğünde müziğin sesini duymasalar bile işaret dili ile anlaşan gelin ve damat, düğün dansı sonrasında davetlilerle birlikte oynadı ve halay çekti. Düğün pastasının kesilmesi, takı merasimi ve oynanan oyunların ardından düğün töreni sona erdi.

DİKKAT!  SEVGİ İNCİTMEZ PROJESİNİN PROJE TOPLANTISI YAPILDI

 

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş