38°C
22 October 2024
Haberler

Fındık Kabuğu Fiyatı Mayıs 2024 GÜNCEL

  • Ağustos 9, 2024
  • 9 min read

Fındık kabuğu fiyatı 2023 yılında kömür fiyatlarının artmasıyla birlikte daha çok araştırılıyor. Güncel haliyle ile fındık kabuğu fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

Türkiye’de Karadeniz bölgesindeki ellerde yetişen fındık ağaçlarından toplanan fındıkların kabuklarından ayrılmasıyla elde edilen fındık kabukları, son zamanlarda bir çok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle de kömür ve odun fiyatlarının artış göstermesiyle birlikte fındık kabuğuna olan ilgi de artmıştır. Erken tutuşması ve ekonomik olması nedeniyle tercih edilen fındık kabuğu bir çok alanda yakacak olarak kullanılmaktadır.

Ülkemizde fındık kabuğu genellikle yakacaklara alternatif olarak kullanılmaktadır. Her geçen gün fındık kabuğuna yönelim de artmaktadır. Ekonomik ve organik olması nedeniyle tercih edilmektedir. Özellikle de kış aylarında yakacak almakta sıkıntı yaşayanlar fındık kabuklarını sobada veya kat kaloriferinde yakmak için satın alıyor. Toptan fındık kabuğu, satılık fındık kabuğu almak isteyenler ne kadar olduğu ve nereden alabileceğini merak ediyor. Fındık kabuğu alma fikriniz varsa tonu ile satın alırsanız daha uyguna gelebilir. Düzce, Ordu, Giresun gibi Karadeniz illerinden gelen fındık kabukları ile ilgili ayrıntılı bilgi vermeye çalıştık.

Neden Fındık Kabuğu Tercih Edilmeli?

Fındık kabuğu ulaşması kolay ve ekonomik olduğu için son zamanlarda yönelim oldukça artmıştır. Samsun, Ordu, Giresun, Düzce illerinde fındıkların kabuklarından ayrılmasıyla elde edilen fındık kabuğu kömür fiyatlarının artmasıyla, oldukça ilgi görmeye başlamıştır. Ekonomik olması nedeniyle ön ön plana çıkmıştır. Ülkemizde Karadeniz bölgesindeki illerde hasat edilen fındıkların içinin kabuklardan ayrılmasıyla beraber ortaya tonlarca fındık kabuğu çıkar. Bu nedenle ülkemizde fındık kabuğuna ulaşım zahmetsiz ve kolaydır. Karadeniz bölgesinden her ile sevkiyatı rahatlıkla yapılabilir. Organik olması nedeniyle fındık kabuklarının doğada bulunması, doğaya herhangi bir zarar vermez. Fındık kabuğunda kükürt oranı az olduğu için çevreye kömüre oranda daha az zarar verir. Fındık kabuğu için çevre dostu yakıtı desek yerinde olacaktır.

DİKKAT!  "SOSYAL HİZMETLER ALANI ÖZEL PLANLANMALI"

Satılık Fındık Kabuğu Fiyatı 2023

Ordu, Giresun, Düzce, Samsun, Trabzon gibi Karadeniz illerinde yetişen fındık ağaçlarının meyve vermesiyle oluşan fındıkların içinin çıkarılmasıyla birlikte fındık kabukları kalır. Vatandaşlar fındıklarını sattıktan sonra fındık kabuklarından da gelir elde ederler. Fındık kabuğu fiyatları 2023 yılı itibari ile genel zamlar ve kömür fiyatındaki artış nedeniyle artmış durumdadır. Toptan ve perakende satılan fındık kabukları çuvalla, tır veya kamyonla ton hesabı ile satılmaktadır. Günümüzde ortalama fındık kabuğu fiyatı ortalama 1.100 TL ile 1.400 TL arasında satılmaktadır.

  • Yakacak olarak kullanılacak olan fındık kabuğu fiyatı toptan alındığı taktirde 1200 TL + Nakiliye
  • 1 çuval fındık kabuğu ortalama 30 kg gelmektedir. 1 çuval fındık kabuğu 35 TL’dir.
  • Satılık fındık kabuğu fiyatını sorduğumuz zaman satanlar 11000 TL ile 1350 TL arasında fiyat vermiştir.
  • Bulunduğunuz konuma göre nakliye ücreti farklılık gösterir. Size en yakın olan fındık kabuğu satan yerler ile görüşmeniz daha hesaplı olacaktır.

Fındık kabuğu fiyatları satış yapan firmadan firmaya ve bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilir. Ayrıca her bölgede satış fiyatları farklı olabilir. Örneğin Karadeniz bölgesinde fındık yetiştiriciliği yapan illerde fındık kabuğu fiyatları daha ucuzdur. Ancak diğer bölgelere nakliye ile fındık kabukları gönderileceği için fiyatlar daha fazla olabilir. Ayrıca toptan alımlarda firmalar tarafından indirim uygulanabilir. Fındık kabuğu satın alacaksanız bulunduğunuz konuma yakın olan bir kaç firmaya fiyatları sorabilirsiniz.

Fındık Kabuğu Odun ve Kömüre Göre Daha Az Maliyetlidir

Yakıt olarak kullanılan odun kömürün zamlanması bir çok kişiyi fındık kabuğuna yönlendirmiş durumda. Sizler için fındık kabuğu ve odun kömür maliyetini hesapladık.

Kömür ve fındık kabuğu karşılaştırması;

  • 1 ton fındık kabuğu fiyatı toptan alımlarda ortalama 1250 TL civarındadır.
  • 1 ton kömür fiyatı ise 3.500 TL – 4.100 TL arasında değişmektedir.
DİKKAT!  Askercell Nereden Alınır? Paketleri ve Fiyatları Hakkında Bilgi

Fiyat olarak karşılaştıracak olursak 1 yıl içerisinde 10 ton kömür alınırsa, kömür fiyatını 3.500 TL’den hesaplarsak 35.000 TL ödenir.

1 yıl içerisinde 20 ton fındık kabuğu kullanılırsa , 1 ton fındık kabuğunu 1250 TL üzerinden hesaplarsak 25.000 TL ödenir.

Fındık Kabuğunun Kullanıldığı Alanlar

Fındık kabuğu evlerde ısınma için sobalarda kullanıldığı gibi kozmetik sektöründe cilt temizleme ürünlerinde de kullanılmaktadır. Kimya, fırın, mangal kömürü, boya, çiftlikler gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Isıtma

Son zamanlarda odun ve kömür fiyatının artmasıyla birlikte fındık kabuğuna yönelim artmış durumdadır. Yanması kolay ve ekonomik olduğundan dolayı bir çok alanda ısınma ihtiyacını karşılamak için tercih edilir. Sanayi tesislerinde yüksek ısı sağlamak amacıyla kullanılabilen fındık kabuğu katı yakıt olarak kullanılmaktadır. Sobalı evlerde veya kat kaloriferi olan evlerin ısınma ihtiyacını karşılamak için kullanılmaktadır. Tavuk çiftliği, kümes, besi çiftliği, sera gibi alanlarda katı yakıt olarak tercih edilmektedir.

Mangal Kömürü

Karadeniz bölgesinde atıl durumda olan fındık kabuğu mangal kömürü olarak değerlendiriliyor. Özel yöntemlerle yakılan fındık kabukları mangal kömürüne dönüşüyor. Karadeniz bölgesinde bir çok mangalcı mangal kömürü olarak fındık kabuğunu kullanıyor. Tesislerde fındık kabukları işlenerek içindeki maddeler yakılarak kabuklar mangal kömürü haline getirilir.

Kozmetik

Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin ve Rize gibi illerimizde üretilen fındık mineral açısından zengin bir besindir. Bol miktarda E vitamini içerdiği için cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Ayrıca fındık kabukları ilaç sektöründe de ham madde olarak kullanılmaktadır. 

Ekmek Fırınları

Ekmek üretimi yapan fırın ve fabrikalarda ısıtma için fındık kabukları kullanılmaktadır. Günümüzde bir çok fırın ve fabrika fındık kabuğu tercih eder. Yüksek ısı yayma nedeniyle tercih edilen kabuklar ekonomik olarak elde edilerek kullanılır.

Fındık Kabuğu Satan Yerler

Isınma ihtiyacı olan kullanılan fındık kabukları kozmetik sektöründe de kullanılmaktadır. Son zamanlarda çok fazla ilgi gören fındık kabuğunun kullanım alanı gün geçtikçe artıyor. Talep artışından dolayı fındık kabuğu satan firmaların sayısı da gün geçtikçe artıyor. Karadeniz bölgesindeki illerde satılan fındık kabuğu, çuval, ton ve kamyon hesabı ile satılıyor. Ekonomik olduğu içinde talep artışı görülmektedir.

DİKKAT!  Gideros Pizza ile Bir Dilim Mutluluk

Fındık kabuğu satan yerler kabukları olduğu gibi, herhangi bir işlemden geçirmeden satar. Organik ürün olduğu için çevreci özelliğe sahiptir. Fındık kabuğu satan firmalar ile iletişime geçerek fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Fındık kabuğu satan firmalar;

  • İSLAMOGLU ENERJİ KATI YAKIT PAZARLAMA NAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.Düzce
  • Tosun Katı Yakıt – Giresun
  • Yelisan Organik Yakıt Ürünleri
  • KARAELMAS Kabuk Yakıt Satışı Pazarlama – Gaziantep
  • Yeli Teknoloji Tarım Gıda Temizlik Hayvancılık İthalat İhracat Pazarlama Sanayi ve Ticaret LTD.ŞTİ  – İstanbul
  • Acar Fındık – ZONGULDAK
  • Anka Yakıt – Ordu
  • Ballı Ticaret – Düzce
  • DOĞUBEYAZIT KABUK SATIŞI
  • Sakalar Fındık – Sakarya

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş