38°C
22 October 2024
Teknoloji Haberleri

Fortnite Dolaylı Yoldan iOS Platformuna Geri Dönebilir

  • Mayıs 3, 2024
  • 3 min read

Fortnite, App Store kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Apple’ın uygulama mağazasından kaldırılmıştı. Bu cümleyi çok kez tekrarladık. Süreç uzadı da uzadı. Epic Games en son Apple’ı dava etmiş ve uygulama mağazasına yeniden dönmek istediklerini açıklamıştı.

Fakat bu davada Apple’ın lehine sonuçlanmış ve oyun iOS platformuna veda etmişti. Şimdi ise yapımın yeniden iOS platformuna dönme gibi bir ihtimali var. Bu ihtimali ortaya çıkaran ise ne Epic Games ne de Apple.

Bu ihtimalin ortaya çıkmasını sağlayan Nvidia oldu. Firma GeForce Now bulut oyun servisini Safari tarayıcı üzerinden iOS platformuna getirmeye hazırlanıyor.

GeForce Now ile Fortnite Geri Dönebilir

Apple’ın şartları kabul etmesi durumunda zaten Nvidia’nın bulut oyun servisi iOS için de kullanıma girmiş olacak ama bu kez farklı bir durum yaşanacak.

Nvidia sisteme Safari tarayıcı artısı da getirecek. Yani kullanıcılar herhangi bir uygulama indirmeden, Safari tarayıcı üzerinden de sistemi kullanabilecek ve oyunları oynayabilecek. Böylece App Store uygulama mağazasına bağlı kalınmayacak.

Uygulama mağazasının dışında, uygulama mağazasına hiç giriş bile yapmadan tüm oyunlar oynanabilir olacak ki bunların içerisinde Fortnite yapımı da bulunuyor. Tarayıcı üzerinden çalışacak olması Fortnite gibi yapımların da yeniden iOS üzerinden oynanabilir olacağı anlamına geliyor.

Bir de şöyle bir şey var ki bu şekilde daha önce uygulama mağazasına girmemiş olan oyunlar için de süreç başlamış olacak.

 

Tabii ki bir yandan da ipler tamamen Apple’ın elinde. Safari tarayıcı üzerinden çalışabilecek olan GeForce Now uygulamasının tamamen engellenmesi de söz konusu olabilir. Fakat bu Apple’ın sistemine de ters düşen bir hareket olarak değerlendirilir.

Sonuçta tarayıcı kısmında istenen sistem, Safari kurallarına uyduğu sürece kullanılabilir. Burada sadece Fortnite gibi oyunların geri dönmesi Apple için can sıkıcı bir durum oluşturabilir ve bu kısımda bir engelleme çalışması yapılabilir.

DİKKAT!  Bedava Pubg Mobile Hesapları 2023

Şimdilik kesin olarak netlik kazanan bir durum yok ama Epic Games şimdiden heyecanlanmış durumda orası kesin. Epic Games’in söylediğine göre oyunun %60’lık kitlesi iOS kısmından geliyordu. Eğer böyle bir çalışma olursa, firma yeniden o kitleye ulaşmış olacak. Üstelik bu kez sınırlamalar olmadan.

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş