38°C
23 October 2024
Haberler

GAZETECİ KILIÇ, İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

  • Şubat 25, 2019
  • 4 min read
GAZETECİ KILIÇ, İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Fikren Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Fatih Kılıç, Tokat Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerle bir araya geldi. Kılıç, öğrencilere gazetecilik mesleğine ilişkin bilgi verirken, merak edilen soruları cevapladı.

            Gazeteci Fatih Kılıç Tokat Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesinde Okul Müdürü Mustafa Solmaz, Müdür Yardımcısı Mehmet Yetgin, Tarih Öğretmeni Nuran Dönder ve Rehberlik Öğretmeni Hanife Duran'ın ev sahipliğinde 11. sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere gazetecilik mesleği ile ilgili bilgi veren Kılıç, eğitim hayatlarının ardından meslek seçiminde gazeteciliği tercih edeceklere, merak edenlere gazeteciliğin güzelliklerini ve zorluklarını anlattı.

DSC 0042

            Gazeteciliğin sorumluluk gerektiren bir meslek olduğuna işaret eden Kılıç, "Bizler gazeteciler olarak elimizdeki kalemlerle fani dünyaya izler bırakan insanlarız. Gazetecilikte ben her harfte, klavyede harf vuruşunda bu hayata izler bıraktığımızı düşünürüm. Bizde siyah, gri ve beyaz izler vardır. Siyah iz dediğimiz gazete başlıkları, gri izler haberin spot kısmı beyaz izler de haber metnidir. Hayata iz bırakmak da vebal ve sorumluluk içeriyor. Ortaya bir eser çıkarmanın vebali çok ama çok ağırdır. Bu ağırlığı taşıyacağınıza inanıyorsanız gazeteciliğe girin derim. Gazetecilik bir meşakkat mesleğidir. Zor olacağını bilerek girmelisiniz. Zorluğa göğüs germeyi göze alacaksınız." diye konuştu.

İMAM HATİP LİSELERİNİN ÖNEMİ

            İmam hatip liselerinin gazetecilik mesleğine sunabileceği katkıları anlatan Kılıç, "İmamlığı ben; toplumun önünde olmak, topluma bir şey izah edebilmek, topluma yol gösterebilmek olarak algılıyorum. İmameti yönetimsel olarak düşünüyorum. Bunun üzerine bir de hatipliği koyduğumuzda bulunmaz bir nimet aslında. Bugün toplumsal yaşamda imam hatip mezunu bir genci, öncülüğü ile önderliği ile hitabeti ile etkileyiciliği ile önemserim. Kendini ifade edebilen, doğruyu yanlışı, helali haramı bilen arkadaşlarımız olarak gazetecilik mesleğinin içerisinde olmanızı önemserim." dedi.

DİKKAT!  Hatay Seçim Sonuçları 2023

DSC 0032

SORGULAMANIN ÖNEMİ

            Öğrencilere sorgulamanın öneminden bahseden Kılıç, "Yarın bir gün okuduğunuz bir haberde kafanıza takılan bir soru işareti mutlaka oluşsun, sorgulayın. İnsan kendi başına geldiğinde doğruyu yanlışı daha iyi ayırt edebiliyor. Hayatı sorgulamayı asla ve asla unutmayın. Bu sohbetimizin verebileceği en büyük mesaj sorgulamayı unutmayın, olsun isterim. Sorgulamayı ve soru sormayı kendinize prensip edinin. Soru gücünü kendinizde taşırsanız sizin için çok daha farklı bir şeylerin geliştiğini göreceksiniz. Dünya genelini düşündüğümüzde, soran, sorgulayan, düşünen toplumun önde olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

            Kılıç, söyleşinin diğer kısmında öğrencilerin gazetecilik mesleği ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş