38°C
22 October 2024
Haberler Manşet

GAZETECİ YAVUZ DONAT TOKAT’TA AĞIRLANDI

  • Ağustos 5, 2019
  • 5 min read
GAZETECİ YAVUZ DONAT TOKAT’TA AĞIRLANDI

Sabah Gazetesi Köşe yazarlarından Duayen Gazeteci Yavuz Donat ve Sabah Gazetesi Ankara Koordinatörü Osman Altınışık, Tokat Haber Gazetesi Genel Yayın Danışmanı Kemal Özdilek’in daveti üzerine Tokat’a geldi.

Tokat’ın 900 yılda 900 adımlık tarihine tanıklık eden, doğal güzellikleri ve zengin Tokat Mutfağını yakından gören Duayen Gazeteci Yavuz Donat ve Ankara Koordinatörü Osman Altınışık, öncelikle Turhal’da DİMES Çiftliğini gezdi. Ardından Tokat’ta kültür gezisi yapan konuklar Sulusokak’ta Şehir Müzesini,  Ali Paşa Camii, tarihi Alipaşa ve Pervane Hamamlarını gezdi. Tokat’ın yerli ve eski esnaflarından Osman Sağol ise Pazar ilçesine bağlı Üzümören beldesindeki bağ evinde misafirlerini Tokat Kebabı ile ağırladı.

Dedeman Otel’de ağırlanan misafirler cumartesi günü Saklı Bahçe isimli mekanda yöresel sabah kahvaltısında Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, Yerel Tarihçi Hasan Erdem, Tokat’ın yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise il dışında olması nedeniyle katılamadı.

Eski Bakan ve Tokat Milletvekili Ali Şevki Erek, Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve Eski Devlet Bakanı Metin Gürdere ile telefonla sohbet eden Yavuz Donat selamlarını Tokatlılara iletti.

Yöresel kahvaltıda Gazeteci misafirlere Tokat Cevizli çöreği, Tokat katmeri, çökeliklisi ve yağlısı, Tokat Bez Sucuğu, manda sütü kaymağı, Ak Zambak Reçeli, kuşburnu, kızılcık reçeli,  üzüm pekmezi, Tokat domatesi, biberi, bal, Ev ekmeği, meşhur Çavuş üzümü gibi birbirinden lezzetli tatlar ikram edildi.

Kahvaltı sonrası bir karşılama konuşması yapan Gazeteci Kemal Özdilek, Küresel Gazeteciler Konseyi adında bir yapı kurduklarını şuan Cumhurbaşkanlığında imzada olduğunu belirterek Kurucu Onursal Genel Başkan olarak Yavuz Donat’ın kendilerine mihmandarlık yaptığını ifade etti. Bu süreçte toplantılarda kendisini Tokat’a davet ettiklerini ve Tokat Kebabının zamanı geçmeden Tokat’a gelmeleri için davette bulunduklarını söyleyen Özdilek davete icabet eden konuklara teşekkür etti. Sabah Gazetesi Ankara Koordinatörü Osman Altınışık’ın da Küresel Gazeteciler Konseyi Ankara Temsilcisi olduğunu bildiren Özdilek, Tokat’a ziyaretlerinde ötürü kendilerine tekrar teşekkür etti.

DİKKAT!  UNESCO TARAFINDAN TESCİLLENEN KÜLTÜR MİRASIMIZ DEDE KORKUT ANLATILDI

Gazeteci Yavuz Donat ise,”Türkiye’de görmediğim şehir yok. İlçelerin de çoğunu gördüm. Tokat Türkiye’nin en güzel yerlerinden biridir. Yemyeşil, bozulmamış bir tabiattır. Şehir olarak bir Saklıbahçedir. Ana geçiş güzergahlarında olmadığı için kendini koruyan bir yerdir” dedi. Donat, Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın davetlisi olarak Eylül veya Ekim ayında kalabalık bir ekiple tekrar geleceklerini söyledi. Kahvaltı sonrası konuklar Pazar ilçesinde Unesco Dünya Mirası geçici listesine girmeyi başaran Ballıca Mağarasını gezdi.

Vali Ozan Balcı ise 2023 Tokat Vizyonu kapsamında Tokat2ta yürütülen projeler hakkında geniş kapsamlı bilgiler verdi.

YAVUZ DONAT İKİ FATİH’İN ARASINDA

            Söz konusu buluşmada gazetemiz imtiyaz sahibi gazeteci Fatih Kılıç da bulundu. Buluşmanın anısına Yavuz Donat ile hatıra fotoğrafı çekilirken, gazeteci Fatih Kılıç ve Demirören Haber Ajansı Tokat Temsilcisi Fatih Yılmaz’ın arasında öz çekim yapıldı. Gazeteci Kılıç söz konusu fotoğrafı paylaşırken “Bir mesleğin hayattaki meslek pirlerini görmek, sohbetinde bulunmak kıymetlidir. Bugün 76 yaşına varmışken yılların birikimini imbik imbik damıta damıta Sabah Gazetesindeki köşesinden okurlarına akıtan YAVUZ DONAT Tokat'ımızda bulunuyor. Gazeteci meslektaşımız Kemal Özdilek'in davetlisi olarak geldi. Sağolsun sn. Valimiz Dr. Ozan Balcı kıymetli konuğu bu sabah Saklı Bahçe'de basın mensuplarının da katılımıyla ağırladı. Hoş sohbette Tokat'ımıza dair hemen her konunun kısa bir özeti dile getirildi. Ballıca Mağarası için özel bir gezi olacak. Bu vesile ile iki Fatih'in arasında hatıra fotoğrafı verirken güzel bir dilek de tutmuştur. Sabah Gazetesindeki köşesinde Tokat izlenimlerini okuyacağımız yazısını hevesle bekliyoruz. #tokatagitmekgerek #tokatısevmekgerek” diye yazarak sosyal mecrasından paylaştı.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş