Google Ücretsiz Kitap Okuma (Ücretsiz) İnternetten
Google, ücretsiz olarak sunulan birçok kitaba internet üzerinden erişim imkanı sağlamaktadır. Bu özellik sayesinde, herkes evde, işte veya herhangi bir yerde istedikleri zaman ücretsiz olarak kitap okuyabilirler. Google Ücretsiz Kitap Okuma hizmeti, okumanızı kolaylaştıran birçok özellik sunar ve pek çok konuda kitap bulunabilir. Türkçe, İngilizce ve diğer dillere çevrilen kitaplarda mevcuttur. Okurlar aynı zamanda kitaplara not ekleyebilir, arama yapabilir ve daha fazlasını yapabilirler. Ücretsiz olarak sunulan Google Kitap Okuma, herkesin erişim sağlayabileceği bir kütüphanedir.
Online Kitap Okuma Siteleri İle Her An Yanınızda Kitaplarınız Olacak
Artık istediğiniz her an ve her yerde kitap okumanın keyfini çıkarabileceksiniz. İnternetten yasal olarak online kitap okuyabileceğiniz ücretsiz kitap arşivleri sayesinde kitaplarınız hep yanınızda olacak. Bunların arasında;
Google Play Kitaplar
Google Kitaplar’da ücretsiz kitapları hemen bulabilirsiniz. Tools kısmına tıklayarak “Free Google eBooks” seçeneğini seçin ve arama yaparak ücretsiz kitaplara ulaşın.
Google Play Kitaplar İçin Tıklayın
Apple Books
İster bir hikayeye dalıp gitmiş ister birden çok kitap arasında geziniyor olun, Apple Books’un Okunan sekmesi size istediğiniz anda istediğiniz sayfada erişim sağlar. Kendi koleksiyonlarınızı oluşturarak, Bitenler koleksiyonunda okuduğunuz ve beğendiğiniz kitapları da görebilirsiniz.
Rakuten Kobo
Benzersiz kitapların tamamını burada bulabilir ve anında erişim sağlayabilirsiniz.
E-Devlet e-kitap
E-devlette ücretsiz e kitap kütüphanesinde de birbirinden farklı kitaplara ulaşabilirsiniz. Halk kütüphanelerinin arşivi elektronik olarak sağlandığı için zengin bir seçkinin parçası haline gelir.
E-Devlet e-kitap İçin Tıklayın
Project Gutenberg
Dünyanın harika literatürlerine ait binlerce ücretsiz e-Kitap seçeneği sunan Project Gutenberg’i ziyaret edebilirsiniz. Burada telif hakkının sona erdiği eski eserlere odaklanılır ve gönüllülerin katkısı ile zengin bir arşiv oluşturulmuştur.
Project Gutenberg İçin Tıklayın
Internet Archive
Internet Arşivi, 20 milyondan fazla ücretsiz indirilebilir seçenekle sizi bekliyor. Aynı zamanda ücretsiz arşiv hesabı olan herkes tarafından ödünç alınabilecek 2,3 milyon modern e-Kitap koleksiyonu da sunar.
Internet Archive İçin Tıklayın
International Children’s Digital Library
Milyonlarca kitaba ücretsiz bir şekilde okuyabileceğiniz International Children’s Digital Library, küçük okurlarının ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanmıştır. Tarihi Yolculuk’ta, netten kitap okuma programları listesine de göz atabilirsiniz.
International Children’s Digital Library İçin Tıklayın
Ücretsiz Kitaplar Nasıl Okunur?
Google’dan Kitap Okumak
İlk olarak Google Kitaplar’a gitmek ve başlık, yazar, ISBN veya anahtar kelimeleri kullanarak arama yapmak gerekir. Gelişmiş arama yapmak için filtreleri kullanabilirsiniz. Aradığınız kitabı bulduktan sonra, sadece tıklamak yeterlidir.
Cep Telefonundan Kitap Okumak
Eğer bir Android telefon ya da tablet kullanıyorsanız, kablosuz ağa bağlı olmanız yeterlidir. Google Play Kitaplar uygulamasını açarak, indirmek istediğiniz kitapları seçerek, kitabı çevrimdışı okumak üzere kaydedebilirsiniz.
E-Kitap Programları
Ücretsiz e-kitap okumak istiyorsanız, Android tabanlı cihazların desteklediği Aldiko, en popüler uygulamalardan birisidir. Aldiko, ePub, PDF formatlarındaki e-kitaplar ve Adobe DRM’le şifrelenmiş e-kitapları okumak için özelleştirilebilir.
Sesli Kitaplar ve Uygulamaları
Bir kitabı okumak yerine, dinleyerek keyifli bir zaman geçirmek istiyorsanız sesli kitap uygulamaları tam size göre! Sesli kitap dinlemenin faydaları kesinlikle görmezden gelinmeyecek kadar değerlidir.
Sesli kitap uygulamaları arasında seçim yaparken, ses kalitesinin iyi olması, kitapların kütüphanede mevcut olması, kullanıcıların geri bildirimleri gibi özellikleri dikkate almalısınız. Tarihi Yolculuk’ta, sesli kitap dinlemenin faydalarına da detaylı bir şekilde değindik.
E-kitaplar ve sesli kitaplar birbirlerini tamamlar nitelikte olup, siz de tam bir kitap aşığıysanız, hem sesli kitap uygulamalarından hem de diğer online kitap okuma sitelerinden faydalanabilirsiniz.
Unutmayın, İnternet’te kullanışlı birçok online kitap okuma sitesi var ve hepsi ücretsiz. Bu sitelerden kitap okuyarak hem kendinizi geliştirebilir hem de hayatınıza yeni bir soluk katabilirsiniz.