38°C
23 October 2024
Haberler

Güneş Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

  • Ağustos 17, 2023
  • 3 min read
Güneş Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Güneş Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Neredeyse her gün maruz kaldığımız zararlı ışınlar, hem sağlık sorunlarına hem de cildin erken yıpranmasına neden olabiliyor. Haliyle güneş kremlerine gösterdiğimiz ilgi de giderek artıyor. Peki, en doğru güneş kremini nasıl bulabiliriz? Gelin, seçim aşamasında dikkat etmeniz gerekenlere birlikte bakalım.

Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için güneş kremi dikkatle seçilmelidir. Farklı cilt tipleri ve durumlar için ayrı özelliklere sahip ürünler tercih edilirse, daha etkili sonuçlar alabilirsiniz. Bu nedenle krem seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar mevcuttur.

SPF (Güneş Koruma Faktörü)

Güneş koruma faktörü, kremin ne kadar süre etkili olacağına dair hesaplamayı gösterir. Daha yüksek koruma faktörüne sahip kremler, sizi güneşten daha uzun süre koruyacaktır. Kremin gün içerisinde tekrar tekrar uygulanması gerekir. Yüksek güneş koruma faktörüne sahip bir ürün tercih ederek bu uygulama sayısını azaltabilirsiniz.

Geniş Spektrumlu Koruma

En bilindik güneş ışını, UVA ışınıdır. Ancak güneşten gelen daha birçok ışın, cildimizi etkiler. Geniş spektrumlu koruma, kremin fayda sağladığı ışın sayısını belirtir. Yani, eğer bir kremin üzerinde geniş spektrumlu koruma ibaresi varsa UVA, UVB ve diğer zararlı ışınlara karşı koruma sağlar.

Suya Dayanıklılık

Güneş altında en çok vakit geçirdiğimiz zamanlar, deniz ve havuz kenarında yapılan tatillerdir. Bu dönemlerde krem suyla temas edeceği için, suya dayanıklı bir ürün seçmeye özen göstermelisiniz.

Cilt Tipi

Her güneş kremi, farklı cilt tiplerine uygun değildir. Örneğin, çok yağlı bir cilde sahipseniz bazı kremler sivilcelenmeye ve iritasyona yol açar. Aşağıdaki cilt tipleri için farklı güneş koruma seçenekleri mevcuttur:

  • Yağlı
  • Karma
  • Kuru
  • Sivilceye yatkın

Cilt tipinizi öğrendikten sonra buna uygun bir krem tercih etmek, cilt sağlığınız için en mantıklı karar olacaktır.

DİKKAT!  EĞİTİM-İŞ'TEN UĞUR MUMCU'YU ANMA MESAJI

İçerik

Diğer cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi güneş koruma ürünlerinde de içerik oldukça önemlidir. Dikkat etmeniz gereken ilk nokta, alerjiniz varsa bu maddelerin içeriğinde olup olmamasıdır. Zararlı kimyasallar ve cildi irite edebilecek maddeler de kaçınmanız gerekenler  arasındadır. 

Özellikle bebeklerin güneşten korunmaya ihtiyaçları vardır. Bebek güneş kremi kategorisindeki ürünler, daha büyük bir hassasiyetle seçilmelidir.

Koku ve Koku Duyarlılığı

İçerdiği maddeler dolayısıyla çoğu güneş kremi kokuludur. Eğer hassas bir burna sahipseniz, alacağınız kremin kokusuna dikkat etmeniz önerilir. Bazı güneş kremleri, güzel kokmaları için parfüm bazlı kimyasallar içerir. Eğer bu istemediğiniz bir durumsa içerik kontrolünde buna göz atmanız gerekir.

Dermatolog Onayı

Her gün cildinize temas edecek bir ürünün, zararsız olması önemlidir. Piyasada binlerce güneş kremi olsa da hepsi yeterince hassas içeriklere sahip değildir. Bu sebeple dermatolog onayından geçmiş ürünlerin tercih edilmesi, cilt sağlığınız açısından dikkate şayan bir noktadır.

TShop firmasında size en uygun güneş kremlerine ulaşabilirsiniz. Kremlerin içeriğini inceleyerek cildinizin sağlığını koruyacak ürünleri satın alabilirsiniz.

About Author

Özge Özkan

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş