38°C
23 October 2024
Haberler

“HATTATLIĞIM, PROFESÖRLÜĞÜM BİR YANA; İMAM HATİPLİLİĞİM BİR YANA”

  • Ekim 23, 2018
  • 5 min read
“HATTATLIĞIM, PROFESÖRLÜĞÜM BİR YANA; İMAM HATİPLİLİĞİM BİR YANA”

2018-2019 öğretim yılından itibaren puanla öğrenci alan ve proje okul olan Tokat Merkez İmam Hatip Lisesi, öğrencilerinin ufkunu açmak için etkinliklerine devam ediyor.

            Bu kapsamda kendisi de Tokatlı olan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Dekanı Meşhur Hattat Prof. Dr. Hüsrev Subaşı Tokat Proje İmam Hatip Lisesi öğrencilerine konferans verdi. Konferansın açılış konuşmasını  yapan Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Mehmet Köprülü şunları kaydetti:

            “Köklü bir geçmişi olan okulumuzda bizden biri olan hemşerimiz dünyanın çok iyi tanıdığı hattat Prof. Dr. Hüsrev Subaşı hocamızı ağırlamaktan çok memnunuz, kendisine okulumuz adına hoş geldiniz diyorum. Farkındalık oluşturmak adına İmam Hatip Lisesi olarak her hafta mutlaka farklı alanlarda uzman kişiler ile öğrencilerimizi buluşturmak için gayret sarf ediyoruz. Bu haftaki konuğumuz da İmam Hatipli olmanın ne demek olduğunu, İmam hatipli olmanın vatana ve millete hizmet etme yolunda bizlere ne gibi  sorumluluklar yüklediğini bilen ve gençlere örnek şahsiyet olan sayın hocamıza tekrar teşekkür ediyorum.”

            İmam hatip Lisesi öğrencileri ile hasbihal eden Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, öğrencilere önemli nasihatlerde bulundu. Kendisinin de İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu, İmam Hatipli olmasının kendisi için hattat ve profesör olmasından daha önemli olduğunu çünkü İmam Hatip’te öğrendiklerinin hayatına yön verdiğini söyledi.

            “Bu okulu seçerek çok önemli ve doğru bir karar verdiğinizi ileride daha iyi anlayacaksınız. Bu okul size çok şey katacak ve ülkemiz için, aileniz için faydalı bire insan olacaksınız. Unutmayın, İnsan, ürettiği kadar insandır. Sizler de ülkemiz için, İslam âlemi için ve insanlık için güzel şeyler üreteceksiniz.” diyen Subaşı, dünyanın öbür ucundaki bir mazlum için yüreklerin sızlamasının Anadolu ruhuna borçlu olunduğunu, bu ruh sayesinde birçok büyük badirenin bertaraf edilebildiğini belirtti.

DİKKAT!  Kütahya Nöbetçi Eczaneler

            Kendi öğrencilikleri zamanında İmam hatip Liselerinin önünde büyük engeller olduğunu, şimdi ise bu engellerin ortadan kalktığını, şimdiki İmam hatip Lisesi öğrencilerinin bu bakımdan çok şanslı olduğunu belirten Subaşı: “Başarışı olmanız için bir davanızın, bir hedefinizin olması gerekir. Hedefinize ulaşmak için okulla yetinmeyin. Sizi geliştirecek olan dışarıdan kendinize kattıklarınızdır. “ dedi.

            Teknolojinin nasıl kullanılması gerektiği üzerinde de duran Prof Dr. Hüsrev Subaşı, öğrencilere, teknolojinin esiri ve bağımlısı olmamalarını, teknolojiyi gereği kadar kullanmalarını tavsiye etti.

            Aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı da olan Prof. Dr. Hüsrev Subaşı konuşmasını şöyle sürdürdü:

            “Önemli olan yaptıklarımızın Allah’ın çizdiği çerçeveye uygun olmasıdır. Bu okulda sizler hem dünyanızı hem de ahretinizi kazanacaksınız. Kâinat kitabını iyi okuyun ve ibret alın. Kâinat kitabı bizi eğitir ve geliştirir.”

            “Sanat; hayatı sanat, sanatı da hayat yapmaktır.” diyen Subaşı, Ata yadigârı olan Fatih ve Süleymaniye Camilerinin yazılarının restorasyonunu gerçekleştirmekten büyük gurur duyduğunu söyledi. 

            Konferans sonunda okul kütüphanesinde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, okul kütüphanesinde çok kıymetli Arapça ve Osmanlıca  eserler bulunduğunu, bu  eserlerin araştırmacıların istifadesine sunulmasının çok faydalı olacağını belirtti. 

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş