38°C
23 October 2024
Haberler

HAZIR BETON’DA YAŞANAN YENİ GELİŞMELER ANLATILDI

  • Nisan 26, 2019
  • 4 min read
HAZIR BETON’DA YAŞANAN YENİ GELİŞMELER ANLATILDI

Türkiye Hazır Beton Birliği Teknik ve Sürdürülebilirlik Direktörü Koray Saçlıtüre, “İnşaat sektörünün mutlaka ayağa kaldırılması lazım”

            Türkiye Hazır Beton Birliği ve Tokat İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları konulu seminer düzenlendi.

            26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında yapılan seminere; Türkiye Hazır Beton Birliği Teknik ve Sürdürülebilirlik Direktörü Koray Saçlıtüre, Türkiye Hazır Beton Birliği Kalite Güvence Sistemi Direktörü Selçuk Uçar, İTÜ İnşaat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir, Tokat İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Emrah Salman, inşaat mühendisleri ve TOGÜ İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencileri katıldı.

            Programın açılış konuşması Oda temsilcisi Emrah Salman tarafından yapıldı. Salman, “Bu seminerin gerçekleştirilmesindeki amaç, beton ile ilgili tüm paydaşların yapı denetim sektörü, laboratuar, hazır beton çalışanları, kamu çalışanları ve sayın üyelerimize yakın zamanda mevzuatta beton konusundaki değişiklikleri, doğru beton uygulamaları, çipli beton numunesi, çevresel etki sınıflandırmasına kadar birçok teknik konuda bilgi sahibi olmalarını ve bilgilerini tazelemelerini sağlamaktır. Beton dünyanın her yerinde geçmişten günümüze en çok kullanılan, üzerinde en çok araştırma ve deney yapılan yapı malzemesidir” dedi.

İnşaat sektöründe durgunluk var

            Hazır betonun gelişim aşamaları ile ilgili bilgiler veren Türkiye Hazır Beton Birliği Teknik ve Sürdürülebilirlik Direktörü Koray Saçlıtüre, “Misyonumuz güvenli ve dayanıklı betonun oluşumunu sağlamak. Bunun için seminer, mesleki eğitim, hazır beton üretiminde faydalanacağınız mikser operatörleri, laboratuar elemanlarının eğitimleri veriyoruz. İnşaat sektöründe durgunluk var. İnşaat sektörünün mutlaka ayağa kaldırılması lazım. İnşaat sektörü krizlere geç girer, geç çıkar bu hep böyle oldu çünkü inşaat devam ediyor, ekonomik sıkıntı olur geç girer ama geçte çıkar. Fakat inşaatta da doygunluğa ulaşıldı gibi gözüküyor. 1988 yılında Türkiye Hazır Beton Birliği kurulduğu zaman toplam Türkiye’de ki hazır beton tesis sayısı toplam otuzdu. Tüm Türkiye’de 1,5 milyon metreküp beton dökülüyordu, şimdi bir şirket neredeyse 4-5 milyon metreküp beton döken şirketlerimiz var. Rakamlar sürekli büyüdü, otuz yıldır yükseldi ve 2017 yılında 115 milyon metreküpe geldik, sonra 2018 de 100 milyon metreküpe düştük. 2019’da biraz daha düşeceğiz” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  İBN-İ SİNA MTA LİSESİNİN SULTANLARINA DESTEK

            Türkiye Hazır Beton Birliği Kalite Güvence Sistemi Direktörü Selçuk Uçar’ın konuşması sonrasında, İTÜ İnşaat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir sunum yaptı.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş