38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

İsrail’in Han Yunus’ta Sivil Okulu Hedef Alması: Son Gelişmeler

  • Ekim 22, 2023
  • 2 min read
İsrail’in Han Yunus’ta Sivil Okulu Hedef Alması: Son Gelişmeler

Gazze’de yaşanan çatışmaların 16. gününde, Hamas’ın Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail ordusu, sivillerin sığındığı bir okulu hedef aldı. Bu saldırı Gazze’de uzun süredir devam eden şiddetli çatışmaların en son örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Sivil Okuluna Düzenlenen Saldırı

İsrail- Hamas çatışmalarının devam ettiği bu süreçte, İsrail ordusu sivillerin sığındığı Han Yunus’taki bir okulu hedef aldı. Bu saldırı sonucunda okulda çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Ancak henüz resmi bir açıklama ile can kaybı hakkında net bilgi verilmedi.

Çatışmaların Gece Boyunca Sürdüğü Gazze

Çatışmaların 16. gününe girilirken, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanı gece boyunca sürdü. Hamas’ın açıklamasına göre, bu hava saldırılarında en az 55 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusunun baskınlarının artacağına dair açıklamaların ardından, bölgede birçok binanın hedef alındığı belirtildi.

Batı Şeria’da Artan Can Kayıpları

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, çatışmaların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana Batı Şeria’da hayatını kaybedenlerin sayısı 90’a yükseldi. Saldırıların Nablus, Cenin ve Tubas gibi bölgelerde gerçekleştiği ifade edildi.

Han Yunus’ta Kafeye Düzenlenen Hava Saldırısı

İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında sivillerin bulunduğu bölgeleri hedef aldı. Han Yunus’ta bulunan Rio kafesine düzenlenen hava saldırısında 11 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan Sınırında Tahliye Planları

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan Hizbullahı ve Hamas’ın son 2 hafta içinde tekrarlanan roket ve füze saldırıları nedeniyle Lübnan sınırındaki 14 noktayı tahliye etme planları yapıyor. Ulusal Acil Durum Yönetimi (NEMA), İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın onayından sonra bölge sakinlerinin devlet tarafından finanse edilen misafirhanelere yerleştirileceğini açıkladı.

Bu yazı, Gazze’deki son olayları ve çatışmaların etkilerini özetlemektedir.

İsrail’in Han Yunus’ta Sivil Okulu Hedef Alması: Son Gelişmeler yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

DİKKAT!  Ak Parti Tokat Milletvekili Adayı Av.Mustafa Arslan’ın Mübarek Kadir Gecesi Mesajı

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş