38°C
23 October 2024
Haberler

İŞYERİ KİRALAMA İHALESİ CANLI OLARAK YAYINLANDI

  • Temmuz 10, 2019
  • 6 min read
İŞYERİ KİRALAMA İHALESİ  CANLI OLARAK YAYINLANDI

Tokat Belediyesi, Meydan Projesi ve Kanal Tokat mevkiinde bulunan dükkân, büfe ve tuvaletler için ihaleye çıktı. İhalelerde şeffaflığa dikkat çekmek istediklerini belirten Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, bunun için canlı yayın yapıldığını kaydetti.

Tokat Belediyesi tarafından hayata geçirilen Meydan Projesi kapsamında Meydan Cami’nin doğusunda bulunan 10 adet işyeri ve bir adet WC işletmesinin ihalesi ile Kanal Tokat kenarında bulunan 4 adet büfe ve 2 adet WC işletmesinin ihalesi yapıldı.

Meydan Projesi’nde Organik Ürünler Pazarındaki işyerleri ile Kanal Tokat kenarındaki büfe ve tuvaletlerin ihalesi Tokat Belediyesi tarafından sosyal medyadan canlı olarak yayınlandı. 30 bin lira muhammen bedelle ihaleye çıkan 18 Metrekare büfeye yoğun ilgi gösterildi, büfe 315 bin TL kiraya verildi.  Meydan Projesinde, “40 metrekarelik çay ocağı 124 bin 500 TL ye Yakup Öztürk’e, 88/B  nolu işyeri 39 bin 500 TL ile Mustafa Mercan’a, 88/A nolu işyeri 42 bin TL ile Fadime Solmaz’a, 88/C nolu işyeri 39 bin 500 TL ye Haydar Aydoğdu’ya ihale edildi.  Meydan Projesinde tuvalet 10 bin 50 TL ile Kadir Mercan’a ihale edildi.  Diğer dükkânlar için ise tekrar ihaleye çıkılacak.

 18 METREKARE BÜFE 315 BİN TL İHALE EDİLDİ

30 bin TL muhammen bedel belirlenen 18 metrekare büfeye en yüksek rakam 315 bin TL ile Ergün Aynur tarafından verildi ve büfe Ergün Aynur ihale edildi. 1 Nolu Büfe 100 bin TL’ye Musa Altuntaş’a, 3 Nolu Büfe 90 bin TL’ye İlyas Gürel’e, 4 Nolu Büfe 95 bin TL’ye Serdar Aybek’e ihale edildi. Muhsin Yazıcıoğlu Parkındaki tuvalet 15 bin 250 TL ile Hacı Ahmet Oruç’a ihale edildi. Diğer WC de ise anlaşmaya varılamadı ve tekrar ihaleye çıkma kararı alındı. 

DİKKAT!  İdare Avukatı Nedir?

İHALEDE ŞEFFAFLIĞA DİKKAT ÇEKİLDİ     

Belediye encümen salonunda yapılan ihale ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “İhaleyi canlı yayınla halkımıza yayınladık,  şeffaflığımızı ortaya koymaya gayret ettik” dedi.

 ÇAY OCAĞI 124 BİN 500 TL YE İHALE EDİLDİ

Başkan Eroğlu, “Belediyemize ait Meydan Projesi kapsamında Organik Ürünler Pazarı adında oluşturduğumuz bir alan vardı. Bu alanımızda toplam 10 tane dükkân vardı. Bunlardan bir tanesi çay ocağıydı. 1 tanesi nalbur veya berber ihtiyaca göre kullanılsın diye ayırdığımız bir dükkândı. Diğer 8 dükkân ise tamamen yöresel ürünlerin satıldığı bir dükkândı. Burada bez sucuk, pastırma, salça, bakliyat çeşitleri, bal, köme, tarhana, pekmez, peynir, tereyağı, süt, çökelek gibi yöresel ürünlerin satıldığı bir alan olsun arzusundaydık ve bu doğrultuda 18 Haziran 2019 tarihinde Belediye Encümeni tarafından buranın açık artırma ile ihale edilmesine karar verdik. Akabinde yapılan yasal prosedürler çerçevesinde ihalemizi başlatmıştık, ihalemiz tamamen açık artırma usulüydü. Gelen hemşerilerimiz burada gerekli tekliflerini sundular, bizde en uygun şekilde bunu nasıl veririz bu doğrultuda hareket ettik. Gelinen nokta itibari ile çok mutluyum, tahmin ettiğimiz rakamların üzerinde teklifler geldi ve bu doğrultuda buraları ihale ettik. Örneğin 40 metrekarelik bir çay ocağı var orada, 13 tane katılımcı katılmıştı ve 124 bin 500 TL ye ihale ettik. 8 tane yöresel ürün satılacak dükkânlarımızı yıllık 7 bin 500 TL den ihale etmiştik, 3 tane dükkânımıza uygun gördüğümüz teklifler geldi. İki dükkânımıza 39 bin 500 TL teklifler geldi ve buraları ihale ettik. Ardından bir başka dükkâna 42 bin TL teklif geldi. Bu üç tane dükkânımızı yöresel ürün anlamında bu teklifleri veren hemşerilerimize böylece ihale ettik. Yöresel ürün satılacak geri kalan 5 dükkânımızda ise hemşerilerimizden uygun teklifler gelmedi ve ihaleden çekildiler. Bu doğrultuda 5 tane dükkânımızı da yeniden ihaleye çıkması ile alakalı prosedürleri de başlatmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  Erkek Kemer

YENİDEN İHALE SÜRECİ

Anlaşmaya varılamayan dükkânlarda ihalenin yenileneceğini kaydeden Başkan Eroğlu, “Bir tanede de nalbur veya berber olarak kullanılacak dükkân vardı. Buraya da gelen hemşerilerimiz oldu ama teklifleri 11 binlerde kaldı, bizde bu rakamları çok uygun görmediğimiz için yeniden ihale sürecini başlatmış olacağız. WC ihalesini ise 10 bin 50 TL ye yaptık. Sonuç itibari ile toplamda 10 tane dükkân, bir tane WC yani 11 tane alanın olduğu bu yerlerde biz 6 tane alanımızı kiraya vermiş olduk ihale sonucunda. Diğer 5 tane yeri ise uygun şartlar oluşmadığı için yeniden süreci başlatıp ihale yapacağız ve ihalede de yine gayet şeffaf şekilde en üst seviyede buralarında ihale edilmesi sürecini de başlatmış olacağız. İkinci bir ihale Kanal Tokat etrafında biz bazı büfeler yapmıştık. Bu yaptığımız büfelerin ihalesi ile ilgili toplamda 4 tane büfemiz var. Toplamda üç tane 6 metrekareden oluşan bir büfe, birde ikili toplam 18 metrekareden oluşan büfe. Bunun yanında 2 adet WC ihalemiz var” ifadelerini kullandı.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş