38°C
22 October 2024
Haberler

KKYDP 13. ETAP HİBE DESTEĞİNİ KAÇIRMAYIN

  • Eylül 3, 2019
  • 5 min read
KKYDP 13. ETAP HİBE DESTEĞİNİ KAÇIRMAYIN

Tokat Tarım ve Orman Müdürlüğünce “13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi”yle yatırımcıya hibe desteği sağlanacak. Projeye başvuru süreci devam ederken, başvuru süreci 30 Eylül’de sona erecek.

Tarım ve Orman Bakanlığının uygulamaya koyduğu “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi 13. Etap Uygulama Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi” projesi dahilinde gerçekleştirilecek desteklemelere ilişkin Tarım ve Orman Tokat İl Müdürlüğünce açıklama yapıldı. Açıklamada destek projesi ve yatırım konularına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

  1. ETAP KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI Yatırım Konuları:
  2. a) Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması(Tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi dahil) (BÜİ),
  3. b) Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması (HÜİ),
  4. c) Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması (SÜİ),

ç) Soğuk hava deposu (SHD),

  1. d) Çelik silo (ÇES),
  2. e) Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması
  3. f) Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera (SER), en az 3 da. sera
  4. g) Yenilenebilir enerji üretim tesisleri (YEÜ),

ğ) Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar ahır, ağıl, mantar üretim tesisi(TÜY),

h)Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konuları

Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar

Ahır yapımı en az 25 büyük baş % 60 hayvan varlığı, ağıl yapımı en az 100 küçük baş %40 hayvan varlığı olmalı, Hindi, kaz için kümes yapımı en az 1000 adet kapasiteli, su ürünleri yetiştiriciliği en az 100 ton/yıl, Kültür mantarı tesisi

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları

Kırsal Turizm, El sanatları ve Katma Değerli Ürünler, Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi, Bilişim Sistemleri ve Eğitimi

1-Balıkçılık ekipmanları  kafes, kafes ağı, boylama makinesi, fish pomp, tambur filtre,balık nakil tankı,

2-Çiftlik gübresi depolama ve dağıtma sistemleri. İşletmesi ile orantılı Ceviz hasat makinesi, silaj makinesi, balya makinesi

DİKKAT!  BAŞKAN ÇANKAYA'NIN BABASI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

3-Yaylacılar için çekilir tip güneş paneli, karavan, çadır ağıl, ahır, gezginci arıcılar için bal süzme,sır alma, bal dinlendirme kazanı.

4- Bitkisel üretime yönelik örtü altı tarım; örtü altı bitkisel üretim tesisi yüksek plastik tünel en az 3 dekar olmak şartıyla oluk altı yüksekliği en az 3m olan bağımsız veya bloklar halinde yapılabilen, konstrüksiyonunda galvaniz profil ve/veya galvaniz boru kullanılan tesis.

5- Tarımsal üretimiyle orantılı; Çiftlik içinde üretilen ürünlerin işlenmesine yönelik işleme tesisleri, soğuk hava deposu, soğuk oda, Soğuk Hava deposunun müştemilatı olarak kullanılan plastik kasalar, şoklama ünitesi, çelik silo,

6- Hayvansal üretime yönelik süt soğutma tankları, süt sağım sistemleri,  yem karma (sabit/hareketli), yem kırma/ezme, büyükbaş yemlik ve suluk küçükbaş yemlik ve suluk, hayvan padok sistemleri, üstü kapalı kaba yem deposu, 10 büyükbaş, 100 küçükbaş hayvana 30 da yem bitkisi ekilişi olacaktır.

7- Tıbbi ve Aromatik Bitki en az 5 dekar lavanta, biberiye, kekik gibi tıbbi ve aromatik bitkisel ürün ekilişi olan çiftçilere en az 250 kg/yıl yağ ve üretimi ile orantılı bir adet distilasyon kazanı, soğutucu eşanjörü, su separatörü, yağlı su toplama tankı, yakıt tankı ve su pompası

Yatırım Yeri kendi adına, en az 7 yıl süreli  kiralama, tahsis, olabilir.

Hibe Tutarı  ve Oranı

Hibeye esas proje tutarı en az 50.000 TL. En fazla 2.500.000 TL (KDV hariç) Hibe Oranı % 50

Başvuru süresi :

Başvurunun  elektronik ağdan    yapılması  için son tarih   30/09/2019’dur.

Tebliğde  belirtilen  esaslara  uygun  olarak  hazırlanacak,  programa  ait  uygulama  rehberi, başvuru formları ve bilgilendirici dokümanlar ile satın alma kitabı  www.tarim.gov.trinternet sayfasından temin edilebilir.

Başvurulacak Yerler :

Gerçek ve tüzel kişiler  başvurularını  www.tarimorman.gov.tr(https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx)internet adresinden yaparlar.

DİKKAT!  Bitlis Nöbetçi Eczaneler

Başvuru şekli :

Tüzel kişilerin vergi numarası ve yetkilendirilen kişinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile yapılması zorunludur.

Gerçek kişilerde ise başvuru sahibi ya da yetkilendirdiği kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şartıyla Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile yapılması zorunludur.

Başvurunun gerçekleşmesi için başvuru dosyasının elektronik ağ üzerinden girişinin yapılması şarttır. Başvuru tarihinin bitiminden sonra başvuru dosyasında hiçbir belgede ve/veya dokümanda düzeltme yapılamaz ve doküman tamamlatılamaz.”

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş