Konteyner Elektrik Aboneliği Nasıl Alınır? 2025

Bağ evi, bahçe ve tarlanıza konteyner yerleştirdiğinizde elektrik aboneliğini nasıl alacağınızı bilmiyorsanız ve konteynere elektrik alabilir miyim diye düşünüyorsanız bu yazımız tamda size göre. köyde bahçeye tarlaya konteyner aldınız ve elektrik tesisatı bağlatma istiyorum diyorsanız konteynere elektrik aboneliği için yapılması gerekenleri sizler için yazdık. boş arsaya ruhsatsız evlere imarsız arsaya elektrik aboneliği veriliyor mu şartları nelerdir?

Son zamanlarda insanların bağ ve bahçelere olan ilgisi artmış durumda. İnsanlar tarlalarına bir konteyner veya küçük bir köy evi yaparak ara ara vakitlerini burada geçirmek istiyorlar. Ağaç dikenler, sebze ekenler veya tarlası olanlar konteyner ile bahçesine kalabileceği bir yer ayarlamak istiyor. Tabi hal böyle olunca da elektrik ihtiyacı da oluyor. Gerek buzdolabı, tv gibi eşyaları çalıştırmak için gerekse sulamada kullanmak için her köy evinin elektriğe ihtiyacı vardır. Özellikle de bağ evi veya köy evi diye adlandırmış olduğumuz evlerin maliyetlerini düşürmek için konteyner kullananlar var. Konteyner hem daha az maliyetli olmuş oluyor hem de kısa sürede kurulumu tamamlanıyor. Bahçesine konteyner koyanların veya koymak isteyenlerin aklını çelen en önemli konulardan birisi de elektrik aboneliğini nasıl alacakları.

Konteyner elektrik aboneliği için size en yakın olarak elektrik dağıtım şirketine müracaat edebilirsiniz. Başvurunuzun olumlu sonuçlanmasının hemen ardından şirketin teknik elemanları adresinize gelerek incelemede bulunur. Uygun görülmesi halinde konteynere elektrik aboneliği verilir.

Konteyner Elektrik Aboneliği İşlemleri

Konteynere elektrik çekmek istiyorsanız ilk olarak bir kaç evrak hazırlamanız gerekiyor. Bu belgeler arasında yapı kayıt belgesi, kimlik fotokopisi, tapu ve elektrik çekilecek olan alanın projesi. Bu belgelerle birlikte elektrik dağıtım şirketine başvurabilirsiniz. Konteynere elektrik aboneliği için aşağıdaki adımları uygulamalısınız.

  • Yerleşim yeri dışında bulunan bahçenizde veya tarlanıza elektrik aboneliği almak istiyorsanız imar dışındadır yazısı almanız veya yapı kullanım belgesi almanız gerek.
  • Abonelik için başvuracak olan kişinin kimlik fotokopisi ve tapu fotokopisi.
  • Elektirik aboneliği alınacak olan konteyner olanı.
  • Elektrik aboneliği başvuru dilekçesi.

Bu işlemler için bir elektrik mühendisi ile görüşmeniz işlerinizi daha da kolaylaştıracaktır. Yakınızda bulunan bir elektrikçiye giderek onlardan da bilgi alabilirsiniz. Elektrikçiler genelde böyle işlerin içerisinde olduğu için konteynere elektrik aboneliğini nasıl alacağınız konusunda bilgi verebilirler.

Köy Evi Elektrik Aboneliği İçin Gerekli Olan Evraklar

  1. Eğer köy eviniz imar dışında kalıyorsa yapı kullanım belgesi, kullanım hakkının size ait olduğunu ispatlayan bir belge
  2. Yapıda kullanılacak olan sayacın faturası
  3. Elektrik aboneliği başvurulacak olan alanın tapusu, pafta ve parsel numaralarını gösteren bir belge.
  4. Elektriğin hangi alanlarda kullanılacağını belirten bir dileçe
  5. Elektrik aboneliğinin açılacağı köy evinin ayrıntılı plan ve projesi

Yukarıdaki belgeler genel olarak istenen belgelerdir. Kurum tarafından farklı belgeler de istenebilir. Net olarak hangi belgelerin istendiğini ve nasıl bir yol izleyeceğinizi elektrik dağıtıcı firma ile görüşebilirsiniz.

Bağ Evine Elektrik Aboneliği Nasıl Alınır?

Bağ evine elektrik aboneliği alacaksanız ilk olarak elektriği için kullanacağınıza karar vereceksiniz. Çünkü kullanacağınız malzemelere göre sanayi elektriği gerekli olabilir. Ev için mi yoksa kullanılacak olan su kuyusu veya malzemeler için mi elektrik aboneliği almak istediğinize karar verdikten sonra işlemlere başlayabilirsiniz.

Bulunduğunuz bölgedeki bir elektrikçiye giderek bağ evine elektrik aboneliği çektirmek istediğinizi söyleyin. Bir çok elektrikçi elektrik aboneliği çıkarmak için vatandaşlara bu konuda para karşılığında yardımcı oluyor. Elektrikçinin hazırlamış olduğu proje ve tapu, kimlik fotokopisi, adres bilgileri gibi bilgilerle bağlı bulunduğunuz bölgedeki elektrik şirketine başvuruda bulunabilirsiniz.

Eğer bağ evinde herhangi bir yapı bulunmuyorsa, yani henüz bir ev yok ise tarımsal sulama için elektrik aboneliği çıkartılabilir. Ancak açılacak olan sondaj kuyusunun DSİ’den izin alınarak açılmış olması gereklidir. Elektrik teli, trafo, ve elektrik direği giderleri size aittir.

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

Tokat Haber:

This website uses cookies.