38°C
23 October 2024
Haberler

Konya Elkart (ATUS) Bakiye Sorgulama ve Yükleme 2024

  • Ağustos 11, 2024
  • 4 min read

El kartımda ne kadar var bakiye sorma elkart numarası öğrenme mümkün mü? Konya Elkart (ATUS) bakiye öğrenme ve yükleme işlemleri online olarak yapılabiliyor. İstenen bilgileri sisteme girerek Konya Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Toplu Taşıma Sistemi (ATUS) sayesinde kart bakiye sorgulaması ve içerisine TL yüklemesi yapılabilir. ATUS kartında bakiye dolumu nasıl olur elkartın içinde kaç lira kaldı aktarma fiyatları ne kadar merak ediyorsan içeriğimizi dikkatlice okumanızı öneririz.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık bir çok belediye ulaşım kartı sistemine geçmiş durumda. Toplu taşımada kullanılan bu kartlar bir çok belediyede sosyal tesisleri kullanmak için ve sosyal destek ödemeleri için de kullanılmaktadır. Elkart ise Konyalı vatandaşların yanında taşıdıkları şehir içi ulaşım kartıdır. Konya Büyük Şehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçlarında bulunan kart okuma cihazlarına yakınlaştırılarak kullanılır.

Konyalı vatandaşların toplu taşımada kullandıkları kart olan Elkart, içerisinde bakiye bulunduğu sürece kullanılabilmektedir. Konya merkezde bulunan otobüs ve tramvaylarda geçerli olan ulaşım kartı ile seyahat edebilirsiniz. Konya Büyük Şehir Belediyesi hizmeti olan Akıllı Toplu Taşıma Sistemi (ATUS) sayesinde El karta bakiye sorgulama ve yükleme işlemleri yapılabilmektedir.

Elkart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır? (ATUS)

Elkart bakiye sorgulama işlemini “Konya Elkart Bakiye Sorgulama” uygulaması, web sitesi, dolum noktaları ve NFC okuyucu ile yapabilirsiniz.

Mobil Uygulama ve Web Sitesi ile Kart Bakiyesi Sorgulama

El Kart bakiye sorgulamak için, “https://atus.konya.bel.tr/atus/bakiye-sorgula” adresini kullanabilirsiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra kartın kayıtlı olduğu “TC Kimlik No”Doğum Tarihi ve “Doğrulama Kodu” alanlarını doldurarak “BakiyeSorgula” butonuna basıp sorgulama yapabilirsiniz.

Dolum Noktalarında Bakiye Sorgulama

Elkart dolum noktalarında bakiye sorgulama yapılabilmektedir. Ana ekrandaki kart numarası bölümüne kart numarasınızı yazarak bakiyeyi öğrenebilirsiniz.

NFC Okuyucu İle Bakiye Sorgulama

Telefonunuzun NFC okuyucu özelliği bulunuyorsa ayarlar kısmından NFC özelliğini açıp, kartı telefona yaklaştırıp, kart numarasını okutunuz. Uygulama elkartı okuduktan sonra kartın bakiyesini otomatik olarak gösterecektir.

DİKKAT!  Turkish Manufacturers

Elkart mobil uygulama; Android – iOS

İlginizi Çekebilir: EGO Kart Bakiye Sorgulama

ElKart Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

Konyalı vatandaşlar, Elkart bakiye yükleme işlemini online olarak “https://edolum.konya.bel.tr/” adresinden yapabilirsiniz.

  • Elkart e-Dolum sayfasına gidiniz,
  • “Bakiye Yüklemek İçin Tıklayınız” yazılı yeşil butona tıklayınız,
  • TC kimlik numarasını girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak bakiye yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz,
  • Sonrasında bineceğiniz toplu taşıma aracında bulunan kart okuyucu cihazda bulunan “Yeşil Butona Basınız” , ‘Kartınızı Gösterin’ yazısı çıktığı zaman kartınızı gösterin,
  • Kartınıza … TL Yüklendi’ uyarısı verene kadar kartınızı bekletin,
  • e-Dolum işlemi ile elkart bakiye yüklemeyi böylelikle tamamlamış olursunuz.

Elkart Biniş Ücretleri

  • İndirimli öğrenci El Kart: 1.55 TL
  • Tam El Kart: 2.50 TL
  • Temassız Kredi Kartı: 2.50 TL
  • NFC Özellikli Telefon: 2.50 TL

El Kart Satış Ücretleri

  • Tam El Kart: 1.50 TL
  • Kişiselleştirilmiş El Kart: 3.00 TL

ABONMAN YÜKLEME ÜCRETLERİ

  • İndirimli Aylık Abonman Kart: 90 TL
  • Tam Aylık Abonman Kart: 160 TL

*Abonman doldurma yaptığınız zaman Konya merkezinde bulunan otobüs ve tramvaylarda 30 gün boyunca dilediğiniz kadar binebilirsiniz.

KahramanKart Bakiye Sorgulama
Başkent Kart Bakiye Sorgulama
Money Club Kart Bakiye Sorgulama
Gaziantep Kart Bakiye Sorgulama

 

Daha Fazlasını Keşfedin

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş