38°C
23 October 2024
Haberler

KÜLTÜR ELÇİLERİNDEN BÜYÜK HİZMET

  • Ağustos 29, 2018
  • 6 min read
KÜLTÜR ELÇİLERİNDEN BÜYÜK HİZMET

Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu tarafından Kültür Sanat gecesi programı organize edildi. 27 Ağustos Pazartesi günü akşamı Pirhan’da gerçekleştirilen programda ev sahipliğini Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu Başkanı Hacer Doğan ile grup üyeleri yaptı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, sinema sanatçısı Yakup Yavru, Tokatlı Yönetmen Erol Koçan, Âşık Eşref Tonbuloğlu, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri programa katıldı.

KONUK SANATÇI AŞIK EŞREF TONBULOĞLU

Kültür Sanat gecesinin bu ayki konuğu Âşık Eşref Tonbuloğlu olurken, Tokatlı Yönetmen Erol Koçan ve sinema sanatçısı Yakup Yavru da verdikleri mesajlarla geceye renk katan isimler oldular.

Etkinliğin sunumunu Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu Başkanı Hacer Doğan, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi Mahmut Hasgül ile birlikte üstlendi. Sohbet havasında, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen Kültür Sanat gecesinde Âşık Eşref Tonbuloğlu kendisine ait türkülerini seslendirdi. Sinema sanatçısı Yakup Yavru da Aşık Veysel’e ait türküler söyledi.

“KURULUŞ AMACIMIZ KENDİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK”

Programın açılış konuşması Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu Başkanı Hacer Doğan tarafından yapıldı. Doğan, kuruluş amaçlarının Tokat’ın değerlerine sahip çıkmak olduğunu belirtti. Tokatlı hanımlar olarak ilin kültürel ve sanatsal değerlerine sahip çıkmak, tanıtmak ve gelişimine katkıda bulunmak için önemli bir misyonu üstlendiklerini kaydeden Doğan, “İlimizin kültür elçisi olma yolunda biz de varız dedik. Henüz daha çok yeniyiz, yolun daha başındayız, heyecanlıyız da. Yeni olmamıza rağmen her ay bir etkinliğe imza attık. Yaptığımız her etkinlikte bir öncekinden güzel oldu. Oldukça güzel dönütler aldık. Biz bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yapmış olduğumuz programlarımızda hem dolu dolu vakit geçiriyoruz hem de kültür ve sanatımıza hizmet etmiş olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çıkmış olduğumuz yolda bizim yanımızda olan gurubumuzu kendilerine kardeş grup ilan eden Tokat Şairler ve Yazarlar Derneğine teşekkür ediyoruz.  Bizim kuruluş amacımız kendi değerlerimize sahip çıkmak” diyerek sözlerini tamamladı.

DİKKAT!  TOKAT ŞEHİDİNİ BUGÜN UĞURLAYACAK

“KENDİ DEĞERLERİMİZİN DEĞERİNİ BİLECEĞİZ”

Programın devamında Tokatlı Yönetmen Erol Koçan konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi. Tokat’ın kültürel anlamda gelişmesinin ancak kendi değerlerine sahip çıkması ile mümkün olabileceğini kaydeden Koçan, “Tokat ziyaretlerimde bir takım etkinlikler gördüm. Hacer hanımla oturduğumuzda, Hacer hanımdaki bu ışığı görünce sadece kitap okuma gurubu değil de birçok sanatı içerisine alan bir grup oluşturulabileceğini kendisine ilettim, bunun öncülüğünü de siz yapabilirsiniz ancak dedim. Sağ olsun o da dikkate aldı ve bir yola çıktı. Elimizden geldiği kadar kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kültürel anlamda memleketimizi bir yere taşımak istiyor isek önce Eşref Hocamız gibi kendi değerlerimizin değerini bileceğiz. Kendi değerlerimizin değerini bilmez isek biz, bir ressamın tablolarını kendi evinde sergilemesinden öteye geçemeyiz. Kendi değerlerimizi biz bileceğiz ki ülke bilsin, dünya bilsin” dedi.

TOKAT’I ÇOK SEVERİM

Sinema sanatçısı Yakup Yavru yaptığı konuşmada Tokat Öğretmen Okulu mezunu olduğunu ve Tokat’ın yabancısı olmadığını ifade etti. Gençlik yıllarının Tokat’ta geçtiğini kaydeden Yavru, “Emekli öğretmenim. Sinema işlerine sonradan girdim ama aslen tiyatrocuyum. Tokat’ı çok severim. Tanınmış sima olan Kadim Durmaz beyle beraber mezun olduk. Erol Bey’e de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞANS VE ÇOK BÜYÜK BİR GÜZELLİK”

Daha sonra konuşma yapan Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Âdem Çakır, “Öteden beri Türkiye’nin kültür yaşamına ilişkin bir sürü tartışmalar, konuşmalar yapılır. Birilerinin konuşmalarını böyle bir topluluğa dönüştürmesi ve onu harekete geçirmesi her şeyden önce ülkemiz için çok önemli bir şans ve çok büyük bir güzellik. Umarım kültür adına kitap okuma adına çok daha güzel şeyler yapabiliriz. Emeği geçen katkı veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

DİKKAT!  Orta direk…

ÂŞIK EŞREF TONBULOĞLU’NDAN MÜZİK ŞÖLENİ

Konuşmaların ardından sazını eline alan Âşık Eşref Tonbuloğlu davetlilere dillerden düşmeyen unutulmaz türkülerini söyledi. Kendisine ait 30 bin şiirinin olduğunu bunlardan bir kısmının bestelenerek türkü olarak okunduğunu ifade eden Tonbuloğlu, “Ben dünya ile bütünleştim, dünyaya geldiğime mutluyum. Zenginliği fakirliğin içinde gördüm ben. İyi ki fakir doğmuşum. Bunu derken herkes fakir olsun demiyorum, önemli olan ruhun zenginliği. Ruhun fakirliği kötü” şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda İl Kültür ve Turizm Müdürü Âdem Çakır, Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu adına Âşık Eşref Tonbuloğlu’na plaket takdim etti.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş