38°C
23 October 2024
Haberler

MEYVE FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BAŞLADI

  • Mayıs 30, 2019
  • 2 min read
MEYVE FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BAŞLADI

Tokat'ta yaklaşık bir aydır 5 liradan satılan karpuz hasat döneminin başlamasıyla 2 liraya kadar düştü.

            Yazın gelmesi ile birlikte meyveler tezgahları renklendirmeye başladı. Yaz döneminde ilgi gören meyvelere son eklenenler ise karpuz, kavun, kiraz, yenidünya, erik ve kayısı oldu.

Sıcak havalar, Ramazan ayı ve yeni hasat dönemi gibi nedenlerle meyvelerin fiyatları da düşüyor. Yaklaşık bir ay önce kilosu 20 liradan satılan erik 5 liraya kadar düşerken, karpuzun kilosu 5 liradan 2 liraya, kavun 7 liradan 4 liraya kadar düştü. Geçen yıla göre halen pahalı olan meyve fiyatlarının daha da düşmesi bekleniyor.

            Tokat Meydan Çarşısında yaklaşık 40 yıldır karpuzculuk yapan Salman Turgut, Ramazan dolayısıyla karpuz fiyatlarında indirime gittiklerini belirterek,  "Karpuz fiyatlarını düşürdük Ramazan ayı olduğu için halkımız yesin diye 2 buçuk lira yaptık. Her yerde aynı karpuz 4 lira. Uzun zamandır bu fiyatı uyguluyoruz, millet yesin millette para yok zaten karpuz bari yesinler. Geçen yıllara göre fiyatlar aynı, bu dönemden sonra gitgide düşer fiyatlar. Şuanda karpuza çok talep olduğu için Adana'da fiyat o yüzden dalgalı." dedi.

            Öte yandan sebze meyve satan esnaf fiyatlar düşmesine rağmen geçen yıla göre satışların azaldığını dile getiriyor.

DİKKAT!  "OKULUM TEMİZ BELGELERİ" OKUL MÜDÜRLERİNE TAKDİM EDİLDİ
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş