38°C
22 October 2024
Haberler

MİLLET ‘ERDOĞAN’ DEDİ

  • Haziran 25, 2018
  • 30 min read
MİLLET ‘ERDOĞAN’ DEDİ

Erdoğan: “Aydınlık geleceğe milletimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz.”

 

Bahçeli: “Türk Milleti Milliyetçi Hareketi TBMM’nin hem kilit partisi yapmış hem de denge ve denetleme görevini vererek önemli bir sorumluluk yüklemiştir.”

 

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Türkiye’de sandık başına gidildi. Tokat merkezde 134 bin 528 seçmen 444 sandıkta oy kullanacaktı. İlçeler dahil 423 bin 457 seçmen 1663 sandıkta oy kullanma hakkına sahipti.

TOKAT’TA 3-1-1’LİK SONUÇ

            Tokat’ta sandıkların açılması sonrasında 3 milletvekilini Ak Parti (Yusuf Beyazıt / Mustafa Arslan / Özlem Zengin), 1 milletvekilini CHP (Kadim Durmaz), 1 milletvekilini de MHP (Yücel Bulut) çıkaracak şekilde sonuçlar çıktı. Cumhurbaşkanlığında ise Cumhur İttifakının adayı mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en çok oyu alan isim oldu.

SANDIK SONUÇLARI

            Tokat’taki sandık sonuçlarında bakıldığında saat 23.30 itibariyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 64,6 (240 bin 155 oy), Muharrem İnce yüzde 25,2 (93 bin 743 oy), Meral Akşener yüzde 8,6 (31 bin 906 oy), Temel Karamollaoğlu yüzde 1 (3 bin 810), Selahattin Demirtaş yüzde 0,3 (1.261 oy), Doğu Perinçek yüzde 0,2 (622 oy) almış olarak görüldü.

            Tokat’taki Milletvekilliği seçiminde Cumhur İttifakı yüzde 66,5 (250 bin 153 oy / AK Parti yüzde 49,9 187 bin 753 oy / MHP yüzde 16,16 62 bin 400 oy), Millet İttifakı yüzde 31,4 (118 bin 143 oy / CHP yüzde 20,6 77 bin 698 oy, İyi Parti yüzde 9,5 35 bin 614 oy), diğer yüzde 1,7 (6 bin 558 oy) olarak görüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MESAJLAR

            Yeniden yeni sisteme göre Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan saat 22.30’da bir açıklamada bulundu ve şu mesajları verdi:

“Yurt içi ve yurt dışında tüm kardeşlerimize demokratik görevini yerine getirdikleri için teşekkürlerimizi sunuyorum. Milletimiz özgür iradesi ile sandığa gitmiş, oyunu kullanmış, kendisi ve ülkesi için tercihini yapmıştır. Seçimlerin büyük bir olgunlukla tamamlanmış olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Tüm Cumhurbaşkanı ve Milletvekili adaylarını ayrıca tebrik ediyorum. Hiç kimsenin kendi başarısızlığını gizlemek için seçim sistemine ve sonuçlarına gölge düşürecek ülkemiz demokrasi gücüne zarar vermeyeceğini ümit ediyorum. Seçimlerin rekor bir katılımla sonuçlanmış olmasını milletimizin bize ve tüm dünyaya çok önemli bir mesajı olarak görüyorum. Mesaj gayet açıktır, Türkiye yüzde 90’lara varan katılımıyla tüm Dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bugün dünyada yüzde 30, 35, 40’larla seçimlerin yapıldığı ülkeler kendilerini demokrat olarak tanıtırken Türkiye yüzde 90’lara varan katılımla bu demokrasi dersini icra etmiştir. Kendi ülkelerindeki seçimlerde yüzde 50’yi bulmayan katılımlarla ortaya çıkan sonuçları çok demokratik kabul edip ülkemize halâ şaşı bakanları bu sonuçları çok iyi okumaya davet ediyorum. Milletimin 24 Haziran demokrasi zaferini bir daha tebrik ediyorum. Türkiye’nin bir demokrasi sınavından başarı ile çıkması için üstün gayret gösteren YSK’dan, İl, İlçe Seçim Kurullarına, sandık başlarında görev yapan heyetlerden partilerin müşahitlerine kadar herkese teşekkür ediyorum. Seçim sonuçları dolayısıyla bizleri arayan aramak için haber gönderen dost ve kardeş ülkelerin tüm devlet başkanlarına, onların nezdinde dost ve kardeş halkların tamamına şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili Milletim, değerli arkadaşlar;

Milletimiz sandıkta üzerine düşeni yapmış, demokratik hakkını kullanarak ülkemize bir istikamet göstermiştir. Bundan sonra Cumhurbaşkanı ve Meclisi ile bizim için daha çok çalışma zamanıdır. Artık seçim döneminde yaşanan tartışmaları, gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakıp ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır. Milletimizin bu seçimde bir kez daha teyit ettiği mesaja uygun şekilde tüm kurum ve kuralları ile demokrasiye olan bağlılığımızı, özgürlükleri geliştirme konusundaki kararlılığımızı önümüzdeki dönemde daha da güçlendirerek sürdüreceğiz. Buradan tüm milletimize her fırsatta verdiğim şu sözü bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Geçtiğimiz 16 yılda vesayet güçleri ile cuntalarla, darbecilerle, siyasi ekonomik tetikçilerle yaptığımız mücadelenin ülkemizi demokrasi ve ekonomide getirdiği yerden geriye gidiş asla söz konusu olmayacaktır. Tam tersine Türkiye’nin her anlamda daha da ileriye gitmesi için mücadele vermeyi sürdüreceğiz. Geçmişte her ne sebeple olursa olsun ötekileştirilmiş vatandaşlarımız bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak demokrasiden ekonomiye tüm imkanlardan sonuna kadar istifade etmeye devam edecektir. Bu ülkede hiç kimsenin kökeninden, inancından, kıyafetinden, hayat biçiminden veya başka herhangi bir farklılığından dolayı horlanmasına, haklarının kısıtlanmasına, özgürlük alanlarının daraltılmasına asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizi daha da güçlendirmek, zenginleştirmek ve ortaya çıkan refahı milletimizin tüm fertlerine adil şekilde paylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Milletimizden aldığımız bu destekle sınırlarımız içinde ve dışında ülkemizi terör örgütleri ile tehdit edenlere cevabımızı çok daha güçlü bir şekilde vermeyi sürdüreceğiz. Biliyorsunuz 24 Haziran’da milletimiz sadece bir Cumhurbaşkanı ve 600 Milletvekili seçmedi. Aynı zamanda yeni yönetim sistemini de fiilen hayata geçirdi. Anayasa değişikliği ile uyumlu şekilde gerek mevcut mevzuatın ayıklanması, gerek yeni yönetim sisteminin mimarisinin kurulması konusunda uzun süredir hazırlık yapıyoruz. Şimdi yemin törenine kadar bu hazırlıkları bir kez daha gözden geçirecek ve yeni sistemi süratle, en ideal şekilde hayata geçireceğiz.

 Gayemiz bu dönemde ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmaktır. Seçim beyannamemizde milletimize taahhüt ettiğimiz projelerimizin her birini titizlikle takip edeceğiz ve söz verdiğimiz şekilde hizmete sunacağız. Üretimi ile ihracatı, istihdamı ile Kanal İstanbulu ile, Türkiye’nin otomobili ile Savunma Sanayisi ile diğer tüm projesi ile ülkemizi geleceğe taşımak için gece gündüz çalışacağız. Dünya değiştikçe, Türkiye değiştikçe reform ihtiyacımız hiç bitmeyecektir. Anayasamızda ve yasalarımızda yeni yönetim sistemimizin tabi sonuçları olan yeni değişiklikleri Meclisimizde işbirliği içinde devam ettireceğiz. Yargımızın tarafsız ve bağımsız niteliğini güçlendirerek, itibarını artırmak için gereken adımları atmayı sürdüreceğiz. Demokrasimizi güçlendirmek, hak ve özgürlüklerde yeni ihtiyaçlara uygun açılımları sürdürmek konusunda kararlıyız. Milletimizin bize verdiği yönetme emanetini namusumuz bilip, canımızdan önde tutarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Vesayetin, darbecilerin, siyasi ekonomik tetikçilerin, sokak çetecilerinin, terör örgütlerinin pençesinden kurtardığımız Türkiye’yi Dünyanın en büyük ekonomik güçlü 10 ülkesinden biri haline getirmeden bize durmak, dinlenmek, nefeslenmek yok. Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan diyen şairin işaret ettiği gibi biz ülkemizi iyi yönettiğimizde milletimizin daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum. Demokrasi bayramımıza oylarıyla emekleriyle katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Aydınlık geleceğe milletimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun. Kalın sağlıcakla.”

DİKKAT!  GERİYE KALAN…

MHP LİDERİ DE KONUŞTU

            Cumhur İttifakına giren MHP’nin Lideri Devlet Bahçeli de saat 23.00’da halkın karşısına canlı yayınla çıktı ve 24 Haziran seçim sonuçları için şunları söyledi:

            “Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri tamamlanmış geçici olmayan sonuçlar ortaya çıkmıştır. Çok şükür Türk milletinin kutlu iradesi tecelli etmiştir. Bu demokratik oluş kalıbına saygımız tam ve kesindir. Seçimlerin sükunet içinde yapılması, katılımın da yüksek çıkması bizim açımızdan memnuniyet vericidir. Türkiye bugün itibariyle resmen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemine geçmiştir. Aziz milletimiz geleceğini yeni hükümet sisteminde görmüş, seçimde tercihini bu yönde kullanmıştır.

Sayın Recep Erdoğan yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı seçilmiştir. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı seçimi ilk turda sonuçlanmış, kriz bekleyenler şaşkına dönmüştür. Milliyetçi Hareket Partisi Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında tavizsiz durmuştur. Aynı zamanda partimiz bütün engelleri aşarak, bütün oyunları bozarak, bütün karanlık senaryoları parçalayarak TBMM’de temsil imkanına kavuşmuş, çok değerli bir milletvekili sayısına ulaşmıştır. Göğüslediğimiz badireleri, karşı karşıya kaldığımız tertip ve tuzakları dikkate aldığımızda MHP bugün tarihi bir başarıya imza atmıştır. Bizi yıkmak istediler başaramadılar, tahrip etmek istediler sonuç alamadılar. Felaket tellallığı yapanlar Türklüğün vicdanına çarpmış ve paramparça olmuştur. Türk Milleti Milliyetçi Hareketi TBMM’nin hem kilit partisi yapmış hem de denge ve denetleme görevini vererek önemli bir sorumluluk yüklemiştir. Türkiye’nin önü açılmıştır. Türkiye’nin geleceği aydınlanmıştır. MHP önümüzdeki 5 yıllık zaman sürecinde milletimizin beklentileri doğrultusunda şevkle, heyecanla, sabırla, akılla çalışmalarını sürdürecektir. Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben kararlılığımızdan asla taviz vermeden mücadelemize mücadele katacağımızdan herkes emin olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı hükümet siteminin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi konusunda üstümüze düşen her görevi azimle yerine getireceğiz. Tarafımız Türkiye’dir. Safımız Büyük Türk Milletidir. Hedefimiz birlik ve dayanışmanın güçlenmesidir. Temel önceliğimiz var olan, üst üste yığılan günden güne tesir alanını genişleten daim sorunların çözümünde katkı sunmak, destek vermektir. Bu maksatla da elimizi taşın altına koymaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yapıcı, müspet, uzlaşmacı tavrımızı sonuna kadar muhafaza edeceğiz. Milli ve yerli duruşun Türkiye’de tam hakim olması için tüm gücümüzle çalışacağız. Terörle mücadelenin başarıya ulaşması, sosyal ve ekonomik meselelerin milletimizin arzuları doğrultusunda nihayete ermesi, kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenmesi ve elbette Türkiye’nin bölgesel dahası küresel kuşatmadan tamamen kurtulması hususunda Cumhur İttifakına düşen sorumluluk oldukça fazladır. MHP yeni sistem içinde vazifesini en iyi şekilde icra ve ifa edecektir. Bu vesile ile Sayın Recep Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı görevine yeniden seçilmesinden dolayı yürekten tebrik ediyorum. MHP’ye destek veren aziz vatandaşlarım, mensubiyetiyle övündüğümüz Türk Milletine şükranlarımı sunuyorum. Üç Hilal sancağını düşürmediniz. Dilerim ki sizler de hayat boyu düşmezsiniz. Cumhur İttifakı Millet Aklı, Türkiye’nin teminatı. MHP daha güçlüdür, daha huzurludur daha da yükselecektir. Ne mutlu Türküm diyene.”

 

SEÇİM HABERLERİ

 

MHP İl Başkanı Onur Çalışkan: “40 günlük yoğun ve yorucu seçim maratonunun meyvesini hep birlikte topladık.”

 

AK Parti Milletvekili Yusuf Beyazıt: “Bu milletin feraseti bu milletin kararı bir kez daha onlara en büyük dersi verdi.”

 

MHP’nin 1. sıra milletvekili adayı Yücel Bulut, “Yücel Bulut sadece Anadolu’nun temiz vicdanında yer alacaktır. Harama el sürmeyecektir. Hepinizin milletvekili olacaktır.”

 

AK Parti İl Başkanı Metin Polat: “Yıllardır bu millete hizmeti kendine düstur bilen sayın Cumhurbaşkanımıza hak ettiği gibi sahip çıktık.”

 

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu: “Sırtını dış güçlere dönenler kaybetti. Ve tarihin çöplüğüne siz attınız.”

 

(Haber-Foto: Fatih Kılıç – Hilal Yıldırım – Şule Şahin)

 

Saat 17.00’da sandıklarda oy verme işleminin tamamlanması sonrasında oy tasnifi ve sayımlara geçildi. Gazetemizin sonuçları sandık başında takip ettiği oy mahalli Tokat Gaziosmanpaşa Ortaokulu’ndaki 1005, 1006, 1007, 1008, 1009 ve 1010 nolu sandıklar oldu.

            Saat 17.00’da oyların tasnifi sonrası öncelikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oylar sayılmaya ve açıklanmaya başladı. Saat 18.00 sularında bu sayımlar tamamlandı ve milletvekilliği oy sayımına geçildi. 1 saatte de o sayımlar tamamlandı. Saat 19.00’a gelindiğinde sandık görevlileri 6 sandığın rakamlarını imza altına alıp, sandık müşahitlerine teslim ettiler.

ERDOĞAN VE AK PARTİ ÖNDE

            Tokat Gaziosmanpaşa Ortaokulundaki 6 sandıkta Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan büyük bir farkla önde çıktı. Aynı şekilde Milletvekilliğinde de Ak Parti önde çıktı. Toplamda 1817 oydan 1284 oyu Recep Tayyip Erdoğan aldı. Milletvekilliğinde de 1798 oydan 989 oyu AK Parti aldı.

SONUÇLARIN BELLİ OLMASI SONRASINDA…

            Sandıkların an be an açılmasıyla birlikte partilerin seçim koordinasyon merkezlerinde ve parti binalarında takipler başladı. AK Parti Teşkilatları ve AK Partili seçmenler saat 19.00 sonrasında gerek Cumhurbaşkanlığı seçiminde gerekse Milletvekilliği seçimlerinde aldıkları sonucun mutluluğuyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmaya, davul zurna eşliğinde halay çekmeye başladılar. Dakikalar ilerledikçe kalabalık artarken parti bayrakları ile süslenmiş araç konvoyları Gaziosmanpaşa Bulvarında tur atmaya başladılar.

İLK AÇIKLAMA MHP İL BAŞKANINDAN

            Tokat’taki milletvekili dağılımında kesin olmayan sonuçlara göre 1 vekil çıkaracak oy oranına vardıkları saat 19.30, 20.00 sularında belli olan MHP İl Teşkilatlarında büyük bir mutluluk yaşandığı görüldü. 1. sıra adayı Yücel Bulut’un yeni dönemde TBMM’de olacağının anlaşılmasının sevinciyle MHP’li seçmen de parti bayrakları ile konvoydaki yerlerini almaya başladılar. MHP İl Başkanı Onur Çalışkan saat 20.30 sularında gazetemiz haber servisine açıklamada bulundu. Başkan Çalışkan açıklamasında şunları söyledi: “Bu gün 40 günlük yoğun ve yorucu seçim maratonunun meyvesini hep birlikte topladık. Türk Milleti Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a duymuş olduğu sevgi ve muhabbeti, Milliyetçi Hareket Partisine ise duymuş olduğu güveni sandığa yansıtarak Cumhur İttifakını en yakın rakibine çok ciddi anlamda fark atarak iktidara taşıdı. Milliyetçi Hareket Partisi de ilimizde 1 milletvekili ile mecliste Allah nasip kısmet ederse temsil edilecektir. Özellikle bu seçim sürecinde çalışmalarını aktif bir şekilde yürüten bütün teşkilat mensuplarına teşekkür ediyoruz. Cenab-ı Allah bu sonuçları vatanımıza milletimize hayırlı kılsın.” dedi.

DİKKAT!  ERBAA’DA OTO GALERİCİLER SİTESİ İNŞAATI BAŞLADI

            Seçim sonuçlarını MHP İl Teşkilatında takip eden Yücel Bulut ile açıklamasını sonuçların tam kesinleşmesine bıraktı.

Saat 21.15 sularında MHP Teşkilatları, Milletvekili çıkardıkları Yücel Bulut ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan AK Partili coşkulu kalabalığın arasına geçtiler. Burada bir müddet bekleyerek A Haber kanalının canlı yayında seçim sonuçlarını il il değerlendirmekte olduğu yayına bağlandılar.

MHP İl Başkanı Onur Çalışkan bir açıklama da Cumhuriyet Meydanında yaptı ve “Cumhur ittifakı 15 Temmuz gecesi başlayıp 24 Haziran akşamı sona erecek bir seçim ittifakı değildir. Cumhur ittifakı 15 Temmuz gecesi başlayıp Türkiye Cumhuriyeti Devletinin içeride ve dışarıda bulunan ne kadar vatan haini varsa her birisi yerle yeksan edilecek son nefesimize kadar mücadelemizi vereceğimiz bir ittifaktır. Bu ittifakı sizler var ettiniz, sizler kurdunuz ve bu gün hem Adalet Ve Kalkınma Partili kardeşlerime hem de Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerime teşekkür ediyorum. Cumhur ittifakının bu milletin gönlünde ne kadar büyük bir yer sahibi olduğunu dosta düşmana herkese gösterdiniz.” dedi.

AK PARTİDE TOPLANTI VARDI

            Seçimlerin birinci partisi olduğu ve Tokat’ta 3 vekili çıkardığı görülen AK Parti’de bir grup partili Merkez İlçe Başkanlığında, büyük çoğunluk da İl Başkanlığında seçim sonuçlarını takip etti. İl Başkanı Metin Polat ile Tokat Milletvekili seçilen isimleri kendi aralarında toplantıya çekildiler.

CUMHURİYET MEYDANINDA KONUŞANLAR

            İlerleyen zaman diliminde saat 22.00 sularında AK Partili Vekiller ve Teşkilat Başkanları da Cumhuriyet Meydanına geçti. AK Parti’nin 1. sıradan milletvekili seçilen Yusuf Beyazıt bir konuşma yaptı. Beyazıt konuşmasında şunları söyledi:

TOKAT MİLLETVEKİLİ BEYAZIT…

            “Yakın bir zamanda göreceksiniz CHP’de Genel Başkan değişikliği olacak. Onlar akıllarını başka yerden aldılar, bu milletin değerlerine bu milletin kültürüne bu milletin medeniyetine bu milletinin imanına ferasetine karşı çıktılar. Derslerini de milletten aldılar, sağ olun var olun Tokat. Bu Tokat’a hizmet etmek boynumuzun borcudur. Sizlerin hizmetinde olmak en önemli vatan görevimizdir. Sağ olun var olun değerli kardeşlerim. Şu anda Türkiye öyle bir ders verdi ki bütün anketlerde Cumhurbaşkanımızı ikinci tura bırakıyorlardı. Yüksek Seçim Kurulunun önlerinde toplantılar yapıyorlardı. Bu milletin feraseti bu milletin kararı bir kez daha onlara en büyük dersi verdi. Onun için ben sizi kendinizi alkışlamaya davet ediyorum. Sağ olun var olun.”

MHP MİLLETVEKİLİ YÜCEL BULUT

MHP’nin 1. sıra milletvekili adayı Yücel Bulut, “Yücel Bulut sadece Anadolu’nun temiz vicdanında yer alacaktır. Harama el sürmeyecektir. Hepinizin milletvekili olacaktır. İçinizde zerre şüphe kalmasın diye söylüyorum; Yıllar önce, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kıymetli eşi Gülafer Yazıcıoğlu dedi ki, ‘Çok kıymetli bir beyefendi var bizim de dostumuz. Muhsin Başkanın vefatından 1 ay sonraydı. Dedi ki gel seni de tanıştırayım. Hem de hemşerin. Gittik kapı açıldığında Gülafer Hanımın kefil olduğu o isim Sayın Yusuf Beyazıt idi. O gün gözyaşları içerisinde bizi karşıladı. O gün kendisine abi dedik. Cenab-ı Allah bize bugün burada olmayı nasip etti. İnşallah gönlümüz her daim bir olur. Hizmet noktasında Yusuf ağabey ile diğer milletvekili arkadaşlarımızla birlikte nefes tüketiriz.” dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI METİN POLAT

Ardından söz alan AK Parti İl Başkanı Metin Polat, “Cumhur İttifakının sesini Pensilvanya da duydu, dünya da duydu. Hepinizden Allah razı olsun. Cumhur reisine sahip çıktı. Yıllardır bu millete hizmeti kendine düstur bilen sayın Cumhurbaşkanımıza hak ettiği gibi sahip çıktık. Hepinizden Allah razı olsun. İnanıyorum ki bundan sonra Cumhurbaşkanımız yapmış olduğu hizmetlere fazlasıyla daha da katarak devam edecektir. Büyük bir mücadele veriyoruz. Verdiğimiz mücadele Türkiye sınırlarının içerisinde değil tüm dünyaya karşı bir mücadele veriyoruz. Ve bugün 24 Haziran bu millet için bir milat. Bunun için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki 24 Haziran bundan böyle bizim için bir bayram olacak. Bundan sonra yolumuz daha uzun, daha çetin ama gücümüz de bir o kadar fazla. Onun için kardeş olacağız ve bu millete, bu vatana hizmet edeceğiz.”

TOKAT BELEDİYE BAŞKANI EROĞLU…

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da “Bugün Tokat tarihi bir gün yaşıyor. Gerçekten de hem dünyada hem ülkemizde çok önemli bir seçim zaferiyle çok önemli bir şeyi başardık. Hepinizden Allah razı olsun. Bugün ülkemiz kazandı, bugün Türkiye kazandı. Bugün millet kazandı. Peki kim kaybetti? Millete rağmen siyaset yapanlar kaybetti. Millete sırtını dönenler bugün kaybetti. Sırtını dış güçlere dönenler kaybetti. Ve tarihin çöplüğüne siz attınız. Milletimiz attı. Bir sürü hesaplar yaptılar, oyunlar oynadılar ama neyi hesap edemediler sizi hesap edemediler. Bu milletle uğraşmayacaksın. Bu milletin gönlüne girmek istiyorsan milletle beraber yürüyeceksin” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI EROĞLU’NDAN MESAJ

            Saat 22.35’i gösterirken cep telefonlarına Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nun mesajı düştü. Başkan Eroğlu mesajında seçim sonuçlarını değerlendirirken “feraseti ile ülkemizin geleceğine yön veren ve ben bilirim diyen aziz milletimize sonsuz teşekkürler.” ifadelerine yer verdi.

DİKKAT!  SEVDA İLK KİTABINI ÇIKARMAYA HAZIRLANIYOR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞTU

            Seçimlerde Cumhurbaşkanı seçildiği kesin olmayan sonuçlara göre belli olan Recep Tayyip Erdoğan saat 22.30’da canlı yayında halkın karşısına geçip açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakının kazanmasından ötürü memnuniyetini dile getirdi.

MHP LİDERİ BAHÇELİ DE KONUŞTU

            Saat 23.00 sularında MHP Lideri Devlet Bahçeli canlı yayında halkın karşısına geçti. MHP’nin tarihi bir başarıya imza ettiğini vurguladı.

CHP’DEKİ DURUM

            Tokat’ta 1 milletvekilini korusu da oy oranı biraz daha geriye düşen CHP’de ise Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve İl Başkanı Ali Menekşe ile partililer seçim sonuçlarını İl Başkanlığında bir arada takip ettiler. Sonuçlar kesinleşmedikten sonra bir açıklamada bulunmadılar.

 

 

SEYYAR SANDIKTA OY KULLANANLAR

 

Emektar Gazeteci Camgözoğlu: “Vatandaşlık vazifemizi galiba son defa yapıp oyumuzu yatakta kullandık.”

 

(Hilal Yıldırım)

 

Türkiye genelinde başlatılan seyyar sandık uygulamasında Tokat merkezde 7 sandıkta 125 seçmen oy kullanma hakkına sahipti.

            Yüksek Seçim Kurulu’nun 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27’inci dönem milletvekili genel seçimlerinde ilk kez uyguladığı ‘seyyar sandık’ ile hasta, yaşlı ve engelliler oylarını evlerinde kullandı. Seyyar sandık uygulamasıyla yatalak ve yaşlı olan hastaların evlerine seçim kurulu görevlileri giderek oy kullanmalarını sağladı. Türkiye genelinde 17 bin 258 seçmen 1303 seyyar sandıkta oy kullanırken, Tokat il merkezinde 7 sandıkta 125 seçmenin oy kullanma hakkı vardı.

EMEKTAR GAZETECİ

AHMET CAMGÖZOĞLU

OYUNU KULLANDI

            Tokat’ımızda seyyar sandıkta oy kullanan isimlerden biri emektar gazeteci büyüğümüz, eski TSYD İl Temsilciliğini yürüten, Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi Ahmet Camgözoğlu oldu. Uzunca bir süredir evinde yatmakta olan Camgözoğlu, gündemi takip etmekten geri kalmadığı gibi, sosyal mecradaki hesabından paylaşımları ile başta Tokatspor olmak üzere ilin meselelerine dair görüşlerini aktarmaya devam ediyor. Camgözoğlu bu kez oyunu yatağında kullandı ve “Vatandaşlık vazifemizi galiba son defa yapıp oyumuzu yatakta kullandık. Seçimin vatanımıza milletimize devletimize hayırlı olması dilerim.” diyerek zarfı sandığa attı.

            Bedestenlioğlu Mahallesinde ikamet eden KOAH hastası 91 yaşındaki Zeynep Kolcu da evine gelen sandık başkanı ve görevliler nezaretinde 8802 No.lu seyyar sandıkta oyunu kullandı. Görevliler tarafından evine getirilen sandıkta oy kullanan Kolcu, “Çok sıkıntılar çektik, şükür bugünümüze.” dedi.   Ahmet Kaynar, annesinin yaşlılığa bağlı olarak yürüyemediği için seçimlerde oy kullanmakta zorlandığını, seyyar sandık uygulaması ile rahatlıkla oy kullanabildiği için mutlu olduklarını söyledi.

            Yine Bedestenlioğlu Mahallesi’nde seyyar sandıkta oy kullanan 91 yaşındaki Fatma Gül ise, yürüyemediği için evde oy kullandığını belirterek, “Cenab-ı Allah hayırlı uğurlu etsin. Ben hoşnudum Allah da onlardan hoşnut olsun. Allah işlerini rast getirsin.” diyerek uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

            Tokat’ta toplam 28 seyyar sandık kurulurken, il genelinde ise 200’ün üzerinde seçmen seyyar sandıkta oy kullandı.

            Oy kullanma başlamadan 1 saat önce oluşturulan seyyar sandık kurullarında 1 başkan 6 üye olmak üzere toplam 7 kişi görev aldı.

            Seyyar sandık kurulları tarafından oyun gizliliğini sağlamak amacıyla getirilen seyyar oy kabinleri, seçmenin rahat oy kullanmasını sağladı.

 

 

BELEDİYE BAŞKANI EYÜP EROĞLU, OYUNU KULLANDI

 

“MİLLETİMİZ FERASET

SAHİBİDİR, ARİFTİR”

 

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, oyunu Yeşilırmak Mahallesi’nde bulunan Halil Rıfat Paşa Ortaokulu’nda kullandı.

            Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sabah saatlerinden itibaren Tokat’taki okulları ziyaret ederek, hem sandık görevlilerine kolaylıklar diledi hem de vatandaşlarla görüşerek seçimin hayırlı olması temennisinde bulundu.

            Oyunu kullandıktan sonra açıklamada bulunan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirterek, “Sabahtan itibaren de okullarımızı ziyaret ediyoruz. Gittiğimiz her yerde suhuletle, huzurla seçimlerimiz gerçekleşmekte. İnşallah saat:17.00’ye kadar oy verme işlemleri devam edecek. İnanıyorum ki; Tokat’ımız için, Türkiye’miz için hayırlı bir şekilde istikrarın devam ettiği, yeniden yeni Türkiye yolunda Cumhurbaşkanımızla beraberce ülkemizin önemli mesafeler alacağı bu seçimin sonuçlarını izleyeceğiz. Milletimiz feraset sahibidir, ariftir. Gereğini yapacaktır. En iyi şekilde Cumhurbaşkanına olan desteğini, partimize olan desteğini en iyi şekilde verecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

MİLLETİMİZİN TERAZİSİ HASSASTIR

            Başkan Eroğlu konuşmasının devamında “güvenlik güçlerimiz sabahtan itibaren tüm okullarda önlemlerini aldılar. Tüm partiler centilmence Tokat’ta seçim çalışmalarını yaptılar. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Halkımızın, milletimizin vereceği karar son derece önemlidir. Milletimizin terazisi hassastır. İnanıyorum ki; Türkiye’nin önü çok ama çok açık olacak. Bir ve beraber olarak, bayrağımızın gölgesinde ezan sesleri altında inşallah nice nice güzel çalışmaları yapacağız. 24 Haziran seçimlerinin ülkemize ve memleketimize güzellikler getirmesini diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Başkan Eroğlu, konuşmasının ardından okulları ziyaret etmeye devam etti.

 

VALİLİKTEN KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

 

“Merkez Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nda ‘… mühürlü oy pusulaları tespit edilmiş…’ şeklinde paylaşımda bulunulduğu tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde bahse konu paylaşımın gerçeği yansıtmadığı anlaşılmış, gerçeğe aykırı paylaşımda bulunan ilgili şahıs hakkında yasal işlemlere başlanmıştır. İlimizde oy verme işlemleri yetkili kurulların nezaretinde usulüne uygun olarak devam etmektedir.”

 

Tokat Valiliği, seçimin güvenliğini, güvenirliliğini tehlikeye sokacak yalan, yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmek için sıkı bir çalışma yürüttü. Sosyal medya paylaşımları da takipte oldu.

 

Tokat Valiliğinden saat 14.51 sularında yapılan bir açıklamada 24/06/2018 tarihinde sosyal medyada İlimiz Merkez Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nda “… mühürlü oy pusulaları tespit edilmiş…” şeklinde paylaşımda bulunulduğu tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde bahse konu paylaşımın gerçeği yansıtmadığı anlaşılmış, gerçeğe aykırı paylaşımda bulunan ilgili şahıs hakkında yasal işlemlere başlanmıştır. İlimizde oy verme işlemleri yetkili kurulların nezaretinde usulüne uygun olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” bilgisi paylaşıldı.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş