38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

MİLLET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYI MUSTAFA YILMAZ: “TÜRKİYE’DEKİ SİYASET KURUMUNUN ISLAHA İHTİYACI VAR”

  • Nisan 19, 2023
  • 3 min read
MİLLET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYI MUSTAFA YILMAZ: “TÜRKİYE’DEKİ SİYASET KURUMUNUN ISLAHA İHTİYACI VAR”

Millet Partisi milletvekili adayı Mustafa Yılmaz, Türkiye’deki siyaset kurumunun İslaha ihtiyaç duyduğunu belirtti. Yılmaz, yapılması gereken reformlar hakkında görüşlerini açıklarken, Türkiye’nin siyasi yapısındaki sorunların çözümünün birlik ve beraberlik içinde olduğunu vurguladı. Millet Partisi’nin seçim vaatlerini de paylaşan Yılmaz, Türkiye’nin geleceği için çalışacaklarını ifade etti. Mustafa Yılmaz’ın açıklamaları, seçmenlerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

MİLLET PARTİSİ TOKAT MİLLETVEKİLİ ADAYARI

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine ittifaklarda yer almaksızın parti amblemi altında giren Millet Partisi, Tokat’ta 5 Milletvekili Adayı ile sahada bulunuyor. 1. Sıra adayı Mustafa Yılmaz (Eğitimci-İşletmeci), 2. Sırada İdris Durmuş (Emekli Öğretmen), 3. Sırada Turan Karaca (Emekli Emniyet Mensubu), 4. Sırada Mustafa Şeker (Emekli Maliyeci), 5. sırada İbrahim Sayar (Emekli İlahiyatçı) yer aldı.

1.SIRA ADAYI MUSTAFA YILMAZ:

“KİMİ SEÇMEKTEN ZİYADE BU ÜLKE NASIL YÖNETİLİRİ BİLMEYİZ”

Millet Partisi Tokat 1. Sıra Adayı Mustafa Yılmaz, Tokat Hürsöz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç ile sohbetinde bilge lider merhum Aykut Edebali’nin sözünü hatırlattı ve “bir millet ızdırap içinde inlerken onun evlatları rahat edemez.” diyerek, bu rahat edemeden hareketle siyasette yer aldıklarını vurguladı.

Mustafa Yılmaz’ın seçimler vesilesiyle yaptığı açıklaması şöyle oldu:

DEMOKRASİNİN İSLAHINA İHTİYACIMIZ VAR

“Türkiye’nin sorununa bakıldığında şu ana kadar hep biz şunu sorguladık: -Bu ülkeyi kim yönetecek? Kimi seçelim? Artık şu kim sorusundan kurtulmak lazım. Bu ülke nasıl yönetilmeli? Yönetim anlayışı ne olmalı? Modern, çağdaş, toplumun ihtiyaçlarını görecek şekilde yönetim olmalı. Bu doğru bilgiyle olur. Bu neyle olur? Siyasetin ıslahıyla olabilir. Ama bugün siyasetimiz nasıl yapılıyor? Siyasetimiz ya ideolojik sebeplerle yapılıyor ya menfaate dayalı olarak yapılıyor. Türkiye’deki siyaset kurumunun ıslaha ihtiyacı var. Türkiye’deki siyasete aklı, vicdanı, ilmi kılavuz yapmamız gerekiyor. Türkiye’nin menfaatlerini kılavuz yapmamız, rehber yapmamız gerek. Bunu yapmadığımız takdirde siyaseti iyinin, güzelin, hayrın araştırıldığı birer enstitü haline getirmediğimiz müddetçe, iyide, güzelde, hayırda yarış haline getirmediğimiz müddetçe bu mümkün olmaz. Birbirini karalayan, birbirinin karalanmasıyla bir yere gelmeyi hedef edinen siyasi anlayıştan Türkiye’nin arındırılması lazım. Bu Türkiye’deki toplumsal barışı temin eder. İşte o zaman birbirini seven, birbirini sayan bir toplum olursa Türkiye’de gelişme olur. Birbirini seven, sayan toplumla beraber doğru politikalar, gerçekçi politikalar, akılla, mantıkla belirlenen yani benim şunum var, benim bunun vardan ziyade hep beraber ortak aklın egemen olduğu ortamı doğar. Bu da demokrasi anlayışının ıslahını gerektiriyor.

DİKKAT!  Konteynerlere DASK Zorunlu Değil

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN HERKES VİCDANININ SESİNİ DİNLESİN

Millet Partisi’nin Cumhurbaşkanı için bir tercihi ya da yönlendirmesi olmayacağını da vurgulayan Mustafa Yılmaz “bir tercihimiz ya da yönlendirmemiz yok. Herkes kendi vicdanıyla hareket etsin istiyoruz. Çünkü bu bir vebal meselesi, bir vicdan meselesi. Kim, kime gönlü el veriyorsa ona yönelebilir. Bizim adayımız yok.” diyerek sözlerini tamamladı.

(Haber-Fotoğraf: Mustafa Işık)

Hürsöz

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş