38°C
24 January 2025
Haberler

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN TOKAT’TAN 3 PROJEYE ÖDÜL

  • Kasım 7, 2018
  • 6 min read
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN TOKAT’TAN 3 PROJEYE ÖDÜL

Bu yıl altıncısı düzenlenen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” kapsamında Türkiye birincisi olarak Bakanlık ödülü almaya hak kazanan Tokat’tan 3 proje Ankara’da ATO Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

            Türkiye birincisi olarak Bakanlık ödülüne layık görülen İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Okullu Okulsuz Okuyoruz Yazıyoruz” projesiyle, Erbaa Anadolu Lisesi  “Bir Kelime, Bir Oyun= Bir Oyun” projesiyle,  Erbaa Yunus Emre Ortaokulu “Kurum yönetim Sistemi” projesiyle  birincilik ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un elinden aldı.

            Yenilikçi uygulamaların eğitim sistemine kazandırılması, öğrenci ve öğretmenlere daha iyi eğitim ve öğretim imkânlarının sunulması ve 2023 Türkiye Vizyonunun gerektirdiği hedeflerin yakalanmasının desteklenmesi amacıyla 2017/15 sayılı Genelge çerçevesinde “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” düzenlendi ve ülke genelinde 5 kategoride 4841 başvuru alındı.

            Çalışmalar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen bağımsız değerlendiriciler  tarafından; önce elektronik ortamda, ardından da saha ziyareti ile değerlendirildi ve değerlendirme sonucunda ilimizden   14 proje saha ziyaretine kaldı. Saha ziyaretine kalan projelerin değerlendirme sonucunda ise bölgeye kalan 12 projeden 6 proje ilimize ait. Bölge ödülünü kazanan projeler arasından 3 proje ise Bakanlık Ödülünü almaya hak kazandı.

            Okullu Okulsuz Okuyoruz Yazıyoruz proje koordinatörü Keziban Özcan yaptığı açıklamada,

“Okulda görev yaparken bir Türkçe öğretmeni olarak en büyük görevimin çocukları kitaplar ile yakınlaştırmak, onları yaşlarına ve ilgilerine uygun kitaplar ile tanıştırmak olarak gördüm. Çocuk kitaplarına ilgim de böylece başlamış oldu. Çocuklara tavsiye etmek istediğim kitapları okumaya, bu alan ile ilgili dergi ve makalelere ulaşmaya çalıştım. Ulaştığım her yeni kitap ve bilgi beni daha güzeline yaklaştırdı. Öğrencilerimle beraber okumanın ve onların okumalarının artmasının keyfini yaşadım” dedi.

DİKKAT!  TARIM İL MÜDÜRÜ ŞAHİN, HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Doğru ve nitelikli kitaplar önermenin, temin etmenin tek başına yeterli olmadığını bunun farklı çalışmalar ile çok yönlü desteklenmesi gerektiğini düşündüğünü belirten Özcan, “İlk görev yerim olan Iğdır Alibeyköy İlk-Ortaokulundan heybemde kalan tozlu kitapları temizleyip raflara dizişim, dağ yamaçlarında okuduğumuz kitaplar… GOP Ortaokulunda göreve başladığımda ise ilk görmek istediğim yerdi kütüphane… Mesleğinin başında olan bir öğretmen için büyük bir şanstır GOP Ortaokulu. Çünkü sadece sizin de idealleriniz için harekete geçmeniz gerekir. Öğrencilerim ile ilk yazar buluşmasını, yazarlık atölyesi çalışmalarını burada yapabildim. Ardından norm fazlası olmam sebebiyle Gülbahar Hatun Ortaokuluna düştü yolum. Öğrencilerim ve velilerim ile bağ kurabilmenin yolunu kitaplarda buldum. Hem onların okuma macerasına ortak olup destek olacaktım hem de onların dünyasında yer edinmiş olacaktım. Ev ziyaretlerinde, kütüphanelerde kitaplar okuduk. Farklı gazete ve dergilere yazılar gönderdik. Yazarlar ile buluştuk.

            “Okuyan Yazan Kaynaşan Gönüller” di ilk projem. Saha ziyaretine kaldı. Yine okul müdürünün desteği ile güzel bir sunum gerçekleşti. AR-GE serüvenimde bundan sonra başladı. “Okullu Okulsuz Okuyoruz” u yürütmek için çağrılmıştım AR-GE’ye. Benim için büyük bir şanstı. Çünkü kitaba, okumaya, insana, fikirlere ve heyecana değer veren bir İl Milli Eğitim Müdürü ve ekibi ile çalışacaktım. Asıl amaç hiç bir zaman proje ya da sayılar olmadı. Hep daha fazla okura nasıl ulaşırız. Ve özellikle öğrencilerimizin okuma – yazma maceralarına nasıl ortak ve destek oluruzu düşündük. Projemiz üç yıldır “Okullu Okulsuz Okuyoruz Yazıyoruz” olarak ilimiz genelinde: “Öğrenci-Öğretmen-Veli-Eğitim Yöneticisi Okuma Grupları ile Kitap Değerlendirmeleri”, “Okur Yazarlık Atölyesi”, “Anne Çocuk El Ele Arkadaşım Kitap Söyleşisi”, “Akşam Okuması”, “Kır – Açık Alan Okumaları” ve “Okur Yazar Buluşmaları” ana faaliyetleri ile okul bazlı örnek çalışmaların yaygınlaştırılması olarak uygulanmaya devam etmekte. Bu süreçte en büyük desteği okul proje yürütücüleri, okul müdürlerimiz ve ilçe Milli Eğitim müdürlerimizden alıyoruz. Şimdi buraya isimleri tek tek yazmak istiyorum ancak içlerinden birini unuturum endişesiyle yazmıyorum. Bugün bu ödülü aslında bizler Tokat’taki bütün meslektaşlarımız ve burada ismini sayamadığım nice kitap gönüllüsü adına aldık. Ve aslında ülkemiz, ilimiz adına, kurumumuz adına, çocuklarımız adına en çok da “kitap” adına bu ödül çok değerli. Kitabı, okumayı gündemde tuttuğu için. Çünkü biz en çok bunu istiyoruz” ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  REŞADİYE ANAOKULUNDAN JANDARMAYA ZİYARET

 

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
tokat haberleri