38°C
23 October 2024
Haberler

MİMAR SİNAN TÜRK DEDİĞİNİ YAPTI

  • Şubat 20, 2018
  • 6 min read
MİMAR SİNAN TÜRK  DEDİĞİNİ YAPTI

Genel Kurul’da Başkanlığa ve Genel Merkez Delegasyon üyeliğine aday olan mimar Sinan Türk, süreci gazetemize anlattı. 

Mimarlar Odası Samsun Şubesi’nin 15. Olağan Genel Kurulu 17 Şubat 2018 Cumartesi günü ve 18 Şubat Pazar günü Samsun’da toplandı. Söz konusu genel kurulda Başkan adayı olacağını ilan eden Tokatlı mimar hemşehrimiz Sinan Türk, katılmış olduğu toplantı sonrasında Tokat’a döndü ve gelişmeleri paylaştı.

            Samsun’dan dönüşü sonrası gazetemizi ziyaret eden mimar Sinan Türk, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Fatih Kılıç ile sohbetinde genel kurul ortamını, gelişmeleri aktardı. Sürecin başından beri duyarlılığı ve desteği için Tokat basınına teşekkürlerini dile getirdi.

TEMSİLDE ADALET VURGUSU

            809 üyenin katılım gösterebileceği Genel Kurul gündemi gereği ilk gün, 17 Şubat Cumartesi günü, genel kurul çoğunluk aranmaksızın toplandı. Mevcut Yönetim Kurulu adına Başkan İshak Memişoğlu çalışma raporunu okudu ama karar alınmadı. Sonrasında adayların belirlenmesine geçildi. Mevcut Başkan İshak Memişoğlu yeniden adaylığını ilan ederken kurullarda birlikte çalışmak istediği arkadaşlarını ve genel merkez delegasyondaki isimleri blok liste olarak sundu. Tokatlı hemşehrimiz mimar Sinan Türk de Genel Merkez delegasyonuna ve yönetim kuruluna aday olduğunu bireysel olarak ilan etti. Bir de genel kurul üyelerine hitaben konuştu. Daha önceden basın aracılığıyla duyurduğu düşünceleri dile getirdi. Temsilde adalet vurgusunu öne çıkaran Türk “Tokat, Amasya, Sinop ve Samsun’daki meslektaşlarımızın şube toplamında oluşturduğu nüfus oranında delegasyonda temsil edilmesini doğru buluyorum. 809 üyeli seçmenin olduğu bir şube için 150 tane Tokatlı mimar üyemiz varsa Tokat’a 3 delegenin verilmesinin hakkaniyet olduğuna inanıyorum.” diyerek, Samsun’da temsilcilik bulunmayışının bir eksiklik olduğuna dikkat çekti. Samsun’a temsilcilik açılmasını önerdi. Bunu destekleyen sözlerinde “kürsüye konuşmaya çıktığımda, ilk ifadem Samsun Temsilciliğimize yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ederim, demek oldu. Kasten bunu demiştim ki, bazı üyelerimiz ‘ŞUBE’ diyerek sözlerimi düzeltmek istedi. Ben de çalışma raporunun içeriğinden örnekle muhteviyatın yüzde 99’ının Samsun özeline ait olduğunu göstererek bunun bir temsilcilik faaliyeti olduğunu vurgulayıp “hani Tokat, hani Sinop, hani Amasya?” diye sordum. Şube görevlerinin yerine getirilemediğini anlattım. Buradan doğan zaafların bütün meslektaşlarımızı etkilediğini ve sorunlarımızın kaynağının tam da temsildeki bu adaletsizlik olduğunu vurguladım. Samsun Şube hizmet binasının yapımında Tokat İl Temsilciliğimizin 130 bin lirası da kullanılmıştır. Paranın kullanım hakları temsilciliğimiz üzerinden Genel Merkezimizin uhdesinde iken, Samsun Şubesi bizim paramızı kullanmıştır. Oysa ki büyük orandaki faaliyetleri temsilcilik faaliyetleridir. Eşitlik ilkesi gereği Tokat’ın bu parasına dokunulmamalıydı. İşte Şube olarak bu parayı kullandılar. Samsun’daki Temsilcilik olmayışının Samsun, Tokat, Amasya ve Sinop adına zaaflarındandır.” dedi.

DİKKAT!  BİZİM GÜNÜMÜZ

            Mimar Sinan Türk’ün konuşmasının ardından mevcut Başkan İshak Memişoğlu söz aldı.  Türk’ün konuşmasında gündeme getirdiği konulara yanıt verirken çalışma raporuna dair eleştirilerine, temsilde adalet vurgusuna yanıt vermedi. Hizmet binası yapımında Tokat Temsilciğinin 130 bin lirasını kullanırken, kendisinin de Genel Merkez kararına karşı çıkarak parayı kullandıklarını ifade etti.

            Adayların konuşması ve ilanı sonrasında genel kurulun Cumartesi günkü bölümü sona erdi.

MEVCUT BAŞKAN MEMİŞOĞLU KAZANDI

            18 Şubat Pazar günü saat 09.00’da genel kurul yeniden toplandı ve seçimler faslına geçildi. 17.00 itibariyle oy kullanma süresi tamamlandı ve 18.30 sularında sonuçlar alındı. Sonuçlara göre 809 delegeden ancak yüzde 12,7 oranla 103 delegenin katıldığı, İshak Memişoğlu’nun blok listeleri kurullar ve delegasyonda oy çokluğunu alarak kazanan çıktı. Sinan Türk, Yönetim Kurulu için 22 oy, delegasyon için 27 oy aldı.

TESPİT VE DEĞERLENDİRMELER

Mimar Sinan Türk tamamlanan kongre süreci sonrasında yaptığı değerlendirmede gözlemleri ile tespitlerini sıraladı ve sözlerini şöyle bitirdi:

Mevcut Mimarlar Odası Yönetmeliğine göre;

1-    Ocak ayında yapılması gereken genel kurul toplantısı Şubat ayında yapılmıştır.

2-    Genel kuruldan günler öncesinde üyelere ulaştırılması gereken Çalışma Raporu, ancak 17 Şubat 2018 günü üyelere sunulmuştur.

3-    Çalışma raporuyla ilgili karar alınmamıştır.

4-    Delegasyonda blok liste belirlenmesi gereken adaylar çarşaf liste ile tercihe sunulmuştur.

5-    Çalışma raporunda Tokat Temsilciliğinin 31.12.2017 itibariyle mesleki denetim yapmadığı görülmüştür.

“Tüm yaşananlar üzerine benim aday oluşumla birlikte yönetmeliğe aykırı sergilenen durumlar Genel Merkez gözlemcisinin de olduğu genel kurul ortamında dillendirilmiş ve dikkat çekilmiştir. Temsilde adalet aranmıştır. Bu benim için bir başlangıçtı. İnandıklarımı dillendirme savunma adına iyi bir tecrübe olmuştur.”

DİKKAT!  İstanbul yeni yıla yoğun sisle uyandı! Boğaz'da trafik çift yönlü olarak kapatıldı
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş