38°C
23 October 2024
Haberler

MÜSİAD BAŞKANLAR TOPLATISINDA ŞEKER FABRİKALARI KONUŞULDU

  • Mart 28, 2018
  • 3 min read
MÜSİAD BAŞKANLAR TOPLATISINDA  ŞEKER FABRİKALARI KONUŞULDU

MÜSİAD TOKAT Başkanı Fatih AKSOY, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerine Turhal Şeker Fabrikasının alınmasını talep etti ve hazırlanan raporu sundu. 

24 Mart 2018 Cumartesi günü MÜSİAD’ın yeni Genel Merkez binasında ilk kez gerçekleşen Başkanlar Toplantısında gündem Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından yapılan özelleştirme kapsamında satışa çıkarılan şeker fabrikalarıydı.

            MÜSİAD Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu, SENYAP Yatırım Ortaklığı ile beraber Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından satışa çıkarılan şeker fabrikalarının ihalesine katılmayı misyonunun bir gereği olarak görüldüğü toplantıda dile getirildi.

            Toplantıda MÜSİAD TOKAT Başkanı Fatih AKSOY, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerine Turhal Şeker Fabrikasının alınmasını talep etti ve hazırlanan raporu sundu.

            Başkan Fatih AKSOY, yaptığı sunumda Turhal Şeker Fabrikası’nın yıllık 850 bin Ton şeker pancarı işleme kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Pancar ekim alanı, ekim yapan çiftçi sayısı, işlenen pancar, üretilen şeker miktarı, melas ve yaş küspe üretimi açısından Türkiye Şeker fabrikaları A.Ş.’ ye bağlı 25 şeker fabrikası içerisinde ilk dört fabrikadan biri olduğunu vurguladı. Şeker fabrikasının sadece şeker üretimi ile değil yan ürünü olan pancar posası, melas ve pancar yaprağı sayesinde Tokat’ta süt hayvancılığı ve besiciliğe de katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi. Başkan AKSOY, konuşmasında üretilen şeker ve yan ürünlerin Türkiye’nin her yerine pazarlanmakta olduğunu belirtirken, fabrikanın şehir için önemli bir istihdam alanı ve ekonomik güç kaynağı olduğunu anlattı.

            Başkan AKSOY, toplantıda sunduğu rapor doğrultusunda MÜSİAD Yönetim Kurulunun Turhal Şeker Fabrikasının alımına sıcak baktığını ve MÜSİAD Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu, SENYAP Yatırım Ortaklığı 11 Nisan 2018 günü Turhal Şeker Fabrikası ihalesine teklif vereceğini belirtti.

Başkan Fatih Aksoy sözlerini “MÜSİAD TOKAT olarak SENYAP Yatırım Ortaklığında bizde hissedar olarak katılım sağlayacağız.” diyerek sonlandırdı.

DİKKAT!  BEBEK KÜTÜPHANESİNİ 7 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş