38°C
22 October 2024
Teknoloji Haberleri

Netflix ekran görüntüsü nasıl alınır?

  • Mayıs 3, 2024
  • 4 min read

Birbirinden güzel Netflix filmleri ve dizileri ardı ardına geliyor. Bu yazıya geldiğinize göre siz de Netflix’den bir şeyler izliyorsunuz. Bu izlediklerinizden de ekran görüntüsü almak istiyorsunuz. Bunu yapmanın yollarını araştırıyorsunuz. Yazımızda paylaştığımız yöntemlerle Netflix ekran görüntüsü almak çok kolay olacak. Hazırsanız başlayalım.

Netflix uygulaması üzerinden ekran görüntüsü almanız mümkün değil. Bundan vazgeçin. Gelin alternatif yöntemlere bakalım.

Bilgisayarla Netflix’in ekran görüntüsü nasıl alınır?

  1. Kullandığınız web tarayıcısı aracılığuyla Netflix’e erişin. Netflix üyeliğiniz yoksa online dizi – film izleme sitelerinden aradığınız filmi ve sahneyi bulun.
  2. Ekran görüntüsünü almak istediğiniz filmi veya diziyi açın ve istediğiniz sahneyi açın.
  3. Görüntüsünü almak istediğiniz sahneyi durdurun.
  4. Klavyenizde yer alan Prt SC (Print Screen) tuşuna basın. Bunu yaptığınızda ekran görüntüsü bilgisayarınıza kaydedilmek üzere hafızaya alınacaktır.
  5. Bu aşamada Paint veya başka bir resim düzenleyici kullanarak CTRL + V (veya sağ tık yapıştır) seçeneklerinden biriyle ekran görüntüsünü resim düzenleyicisine yapıştırın.
  6. Resmi CTRL+S veya sağ tık – kaydet yöntemi ile kaydedin.

Telefonla Netflix’in ekran görüntüsü nasıl alınır?

iPhone ile ekran görüntüsü almanın çok kolay bir yolu var. Kullandığınız iPhone modeline göre bu yöntem değişir. Şu yazımızdan öncelikle iPhone’dan ekran görüntüsü almayı öğrenin:

iPhone ekran görüntüsü nasıl alınır?

Hazırsanız devam edelim.

Eğer Netflix üyeliğiniz varsa;

  1. Telefonunuza Netflix’in uygulamasını yükleyin.
  2. Hesabınıza giriş yapın.
  3. Ekran görüntüsü almak istediğiniz diziyi veya filmi açın.
  4. Tam o sahnedeyken durdurun.
  5. iPhone modelinize göre ekran görüntüsü alma butonuna basın.

Programla ekran görüntüsü almak

Ekran görüntüsü almak için piyasada ücretli / ücretsiz çok sayıda program var. Bunlardan istediğinizi indirip, daha kolay ekran görüntüsü alabilirsiniz. Ayrıca bu aldığınız ekran görüntüsünü de düzenleyerek, paylaşabilirsiniz.

Ben yıllardır bu gibi işler için Snagit kullanıyorum. Snagit ile ekran görüntüsünü video olarak da kaydedebilirsiniz. Ayrıca ekranın belirli yerlerini kaydetme, sadece bir pencereyi kaydetme gibi çeşitli seçenekler de programda mevcut.

DİKKAT!  Robot Süpürge İsimleri

iPhone’da gif yapmak konusunu da incelemenizi öneririm. Bu konuda anlattığımız yöntemle istediğiniz ekran görüntüsünü birkaç saniyelik gif resmine çevirebilirsiniz. Böylece arkadaşlarınızla, sohbetlerinizde paylaşabileceğiniz bir viral oluşturabilirsiniz.

 

Keşfetmeye Devam Edin

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş