38°C
22 October 2024
Haberler

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ VALİ BALCI’YA TANITILDI

  • Şubat 28, 2019
  • 4 min read
OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ VALİ BALCI’YA TANITILDI

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Filiz Vanlıoğlu, enstitünün fiziki durumu, personel durumu, enstitüde yapılan projeler, enstitünün faaliyet alanı, atölye ve özel bölümlerle ilgili Vali Dr. Ozan Balcı'ya bilgi verdi.

            Enstitü Müdürü Filiz Vanlıoğlu, Olgunlaşma Enstitülerinin kültürel değerleri özellikle geleneksel el sanatlarını ve giyim kültürünü araştıran, asıllarını koruyarak yeni ürünler hazırlayan arşivleyen ve gelecek kuşaklara aktaran, ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılmasını sağlayan, teknolojik gelişmelere paralel olarak sektörde yer alacak nitelikli elemanlar yetiştiren, eğitim ve öğretimin yanı sıra; araştırma tanıtım pazarlama, tasarım ve üretim süreçlerinin tümünü gerçekleştiren yaygın eğitim kurumları olduğunu söyledi.

            Eğitim ve üretim bölümlerinden oluşan olgunlaşma enstitülerinde iki yıl süreli sertifika eğitimi ile sektörlerin gereksinim duyduğu alanlarda ara eleman yetiştirildiğini ifade eden Vanlıoğlu,  “İki yıllık eğitimin ardından kursiyerler kurum ve kuruluşlarda usta, usta öğretici ve tasarımcı olarak istihdam edilirler.

            Olgunlaşma Enstitüleri, sanatsal ağırlıklı eğitim ve üretim çalışmalarını birlikte sürdürür. Kaybolmaya yüz tutmuş Türk el sanatlarının yöntemlerini öğretirken bunların asıllarına sadık kalınarak gelecek kuşaklara aktarılmasına öncülük eden Enstitüler, seçkin el sanatı örneklerini yurt içi ve yurt dışında tanıtır.” dedi.

            Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’ın el sanatlarını araştıran, özelliklerini bozmadan geliştiren ve üretim yoluyla gelecek kuşaklara aktaran, yöremizin kültürel değerlerine ait olan giyim, yöresel yiyecekler, unutulmaya yüz tutmuş sanatları araştıran, yaşatan ve gelecek kuşaklara aktaran Tokat Olgunlaşma Enstitüsünün çalışmalarını önemli ve değerli bulduğunu söyledi.

            Yiyecek ve müzik bölümlerinin açılmasını isteyen Vali Dr. Ozan Balcı Tokat’ın yöresel yemeklerinin ortaya çıkarılmasını, otantik olarak turizme katkı sağlayacak tarihe mal olacak şekilde markalaşma çalışması yapılmasını istedi.

            Vali Dr. Ozan Balcı, Olgunlaşma Enstitüsünün tanıtılması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek bunun için okullara gidilebileceğini ve yine her okuldan ekipler getirilebileceğini kaydetti.

DİKKAT!  TOKAT’TA OKULLAR YÜZ KORUYUCU SİPER ÜRETİYOR

            Olgunlaşma enstitüsünde görev yapan idarecilere ve eğiticilere emekleri ve gayretleri nedeniyle teşekkür eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat’ın kültürüne, turizmine, sanatına, yarınlarına anlamlı ve önemli katkı sağlayacaksınız, sizlere her alanda destek vereceğiz. Yeni kurulmanıza rağmen gayet güzel çalışmalar yapıyorsunuz, başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

            Olgunlaşma Enstitü Müdürü Filiz Vanlıoğlu, programın sonunda Vali Dr. Ozan Balcı'ya  üzerinde sadakat ve yaşasın askerler yazan onbeşliler tablosu hediye etti.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş