ÖZEL ÖĞRENCİLER İÇİN SANAT VE BİLİM ŞENLİĞİ
Tokat’ta Özel Yalçın Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencilerin projelerinin yer aldığı 1. Sanat ve Bilim Şenliği düzenlendi.
Bu yıl ilki düzenlenen Bilim ve Sanat Şenliğinde disleksi problemi olan özel öğrencilerin yaptığı eserler sergilendi. Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde yapılan programa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, öğretmenler, Down Sendorumu Derneği Tokat Şubesi Başkanı Seyhan Çoluk, veliler ve öğrenciler katıldı. Toplum hizmeti ve gönüllülük esasına göre öğrencilere; ahşap çalışmalarında TOBB Ortaokulu Teknik Öğretmeni İlker Kalyon, resim çalışmalarında Şehit İbrahim Doğan Ortaokulu öğretmeni Metin Durmuş, fen bilimleri çalışmalarında TOBB Ortaokulu öğretmeni Metin Öztürk destek verdi. Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde yapılan deney ve ahşap çalışmalarını ilgiyle takip etti. Öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için resim, fen bilimleri ve ahşap işlemeciliğine yönelik çalışmalar yapıldı.
DİSLEKSİ BİLGİYİ KODLAMA SIKINTISIDIR
Merkezin Kurucu Müdürü aynı zamanda Özel Eğitim öğretmeni olan Murat Deniz bu yıl ilki gerçekleştirilen Sanat ve Bilim Şenliğinin geleneksel hale getirileceğini söyledi.
Etkinlik ile çocukların bilime sanata olan yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirten Deniz, erken yaşta yeteneklerinin tanınmasının çok önemli olduğunu ifade ederek “Bu etkinlikte iki tane amacımız var. Birincisi eğitimin vazgeçilmez yöntem ve tekniklerinden birisi olan yaparak yaşayarak öğrenme modeli. Yaparak yaşayarak öğrenen çocukta öğrendiği bilgi daha kalıcı olur. İkinci amacımız da disleksi dediğimiz, halk adıyla bilinen özel öğrenme güçlüğü son günlerde çok karşılaştığımız bir durum. Bu bir zeka problemi değildir. Bilgiyi kodlama sıkıntısıdır. Öğrencilerimizin içerisindeki dehayı ortaya çıkartmak amacıyla, mesela Albert Einstein gibi bilim adamları da disleksi problemi olan özel öğrenme güçlüğü olan insanlardı. Bizde şöyle düşündük belki bizim disleksi problemi olan çocuklarımızın içerisinde belki bir deha, bilim adamı ya da bir sanatçı çıkabilir. O amaçla ilk etapta sadece Fen Bilimleri, el sanatları ve resim alanında öğrenme şenliği adı altında bu çocuklarımızı bir işe koşalım dedik uzman öğretmenlerimizin katkıları ile. Onlar öğrencilerimiz içerisinden birkaç tane yetenekli çocuğu tespit edip üzerine gitme konusunda devam edeceklerdir. Bu şenliğimize spor etkinlikleri ve müzik etkinliklerini de katacağız” dedi.