38°C
22 October 2024
Haberler

ÖZEL ÖĞRENCİLERİN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

  • Ekim 31, 2018
  • 3 min read
ÖZEL ÖĞRENCİLERİN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak, problemlerini çözmek, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak, yaşamlarında kalıcı çözümler üretmek, yaşama sevinçlerini canlı tutarak onların hayata tutunmalarını kolaylaştırmak özel gereksinimli bireylerin yaşadıkları sıkıntıları duygusal olarak paylaşmak onları anlamak adına Beyaz Baston farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

            Etkinlikte Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Okulu öğrencileri ile diğer okullardan gelen öğrenciler, özel gereksinimli bireylerle bir araya gelerek farkındalık oluşturmak için birlikte yürüdü. Rukiye Bumin Anaokulundan başlayan program Geyras mevkiinde bulunan tarihi İpek yolunda yapılan doğa yürüyüşü sonrası Anaokulu bahçesinde okul pikniği ile sona erdi.

            Programa Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Eğitim Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Şaban Ceylan, Tokat Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Okulu Müdürü Abdurrahman İlhan, Türkiye Down Sendromu Derneği Tokat Şube Başkanı Seyhan Çoluk, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

            Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Okul Müdürü Abdurrahman İlhan ilimizde her ay bir engel grubuna yönelik tüm paydaşlarla birlikte çok yönlü faaliyetlerin yürütüldüğünü söyledi. 

            İlhan, Görme Engelliler Farkındalık Ayı kapsamında; Karşıyaka Ortaokulu bahçesinde Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Okulu öğrencileri ile Karşıyaka Ortaokulu arasında oynanan Goalball oyunu ile beyaz baston farkındalık etkinliklerinin başladığını ifade etti. 24 Kasım Okullar Kampüsünde, Evliya Çelebi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Görme Engelli öğrencilerin Braille kitap okuma ve az gören öğrencilerin resim yapma etkinliklerinin yapıldığını belirten İlhan, Tokat Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından görme yetersizliği ile ilgili hazırlanan sunu, afiş ve broşürlerin okullara gönderildiğini kaydetti.  Aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından belirlenen okulların ziyaret edilmesi gibi faaliyetlerin de önceki haftalarda gerçekleştirildiğini ifade etti.

DİKKAT!  SAFARİSTANBUL TOKAT'I FOTOĞRAFLADI
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş