38°C
23 October 2024
Haberler

PATATES ÜRETİMİNDE KISITLAMA YOK

  • Şubat 18, 2019
  • 2 min read
PATATES ÜRETİMİNDE KISITLAMA YOK

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, Tokat il genelinde tohumluk ve yemeklik patates üretiminde herhangi bir kısıtlanma ve yasaklanma olmadığını kaydetti.

            Şahin, yaptığı açıklamada, "Çeşitli basın ve yayın organlarında 'Tokat il genelinde patates üretimi yasaklandı' şeklindeki  haberlerin yer alması üzerine; patates üreticilerimizin İl ve ilçe Müdürlüklerimize yapmış olduğu müracaatlarından yanlış bir algılama olduğu anlaşılmıştır. dedi.

            Orhan Şahin  kamuoyunda oluşan yanlış algının ortadan kalkması için şu bilgilendirmeyi yaptı:

            "İlimizde; Patates Karantina Etmenlerinin Takibi Projesi kapsamında patates üretim alanlarından toprak ve yumru numunesi alınarak Bakanlığımız Araştırma Enstitüsü Laboratuarlarında muayene ve analizleri yapılmaktadır. İlimizde 2019 yılına kadar alınan numunelerden toplam 4 üretim parselinde Patates Halkalı Çürüklüğü ve Patates Kahverengi Çürüklüğü hastalığı etmeni tespit edilmiştir. Bu hastalıkların Tespit edildiği parseller de kimyasal mücadelesi olmadığı için Karantina tedbirleri uygulanmıştır. Karantina tedbirleri kapsamında  bulaşık parsellerde patates üretimi yapılması yasaklanmıştır. İlimizde 2018 yılı TUİK verilerine göre  24 bin 300 dekar alanda 61 bin 385 ton patates üretimi gerçekleştirilmiştir. Karantina tedbirleri uygulanan 4 parselden 2'sinde 2019 yılında yapılacak kontrol ve analizlerden sonra kaldırılacak olup, 2 parselde karantina tedbirleri uygulanmaya devam etmektedir. Tokat il genelinde tohumluk ve yemeklik patates üretiminde herhangi bir kısıtlanma ve yasaklanma olmayıp patates üretimi devam etmektedir." dedi

DİKKAT!  “PRATİK AŞI SETİ” FİDAN ÜRETİCİLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş