Roaccutane fiyatı, satın alınacağı yer, dozaj ve kutu içeriğine göre değişebilir. Aşağıdaki tabloda, Türkiye’deki eczanelerdeki Roaccutane ilacının fiyatlarını görebiliriniz.
Roaccutane Fiyat
Roaccutane Fiyat 2023
Yıllara Göre Roaccutane Fiyatı | Roaccutane Fiyatı |
Roaccutane Fiyatı 2023 | 213,24 TL |
Roaccutane Fiyatı 2022 | 210,15 TL |
Roaccutane Fiyatı 2021 | 92,90 TL |
Roaccutane Fiyatı 2020 | 79,15 TL |
Roaccutane, herhangi bir eczaneden temin edilebilir. Ancak bu, bilinçsizce kullanabileceğiniz anlamına gelmez. Her ilacın olduğu gibi, Roaccutane’in de yan etkileri vardır. Bu nedenle, herhangi bir sağlık sorununuz varsa, öncelikle doktorunuza danışarak muayene olmanız gerekmektedir.
Roaccutane İçeriğinde Neler Var?
Roaccutane Fiyat 2023
Roaccutane Fiyat
Roaccutane prospektüs içerisinde bileşenler mevcuttur. Buna göre etkin maddesi İzotretinoin’dir. Yardımcı maddeleri ise aşağıda görüldüğü gibidir;
- Titandioksit
- Kırmızı demir oksit
- Soya yağı
- Sarı balmumu
- Soya fasulyesi yağı
- Bitkisel yağlar
- Jelatin
- Gliserol
Eğer etkin ya da yardımcı bileşenlerine karşı alerjiniz bulunuyorsa alınmaması gerekir. Ayrıca hamile ve emziren kadınlar da kullanmamalıdır.
Roaccutane, sadece doktorun reçete ettiği şekilde kullanılmalıdır. Doktor tarafından belirtilmediği sürece değiştirilmemelidir. Prospektüse göre, ilaç ağız yoluyla tok karna alınmalıdır. İçecek veya yemekle birlikte bütün olarak yutulur.
Başlangıç dozu genellikle vücut ağırlığı başına günde 0.5 mg’dır. Örneğin, 70 kg ağırlığında bir kişi, günde 35 mg’lık dozlarla tedaviye başlar. Kapsüller tok karna, günde bir veya iki kez alınır. Tedaviler genellikle 16 ila 24 hafta arasında devam eder.
Roaccutane, 12 yaşından küçük çocuklar için uygun değildir. 12 yaşından büyük kişilerin ise ergenlik dönemine girmiş olmaları gerekir.
Roaccutane’in yan etkileri vardır. Bu nedenle bilinçsiz bir şekilde alınmamalıdır. Prospektüse göre, yan etkileri şunlardır:
- Olağandışı davranışlar
- Ruhsal denge bozukluğu
- Gerçekte olmayan şeylerin duyulması ya da görülmesi gibi gerçekle bağlantı kaybı
- Döküntü ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar
- Şiddetli reaksiyonlar
Roaccutane’in yan etkileri arasında başka durumlar da olabilir. Bu nedenle bilinçsiz bir şekilde alınmaması gerekir. Yan etkiler fark edildiğinde, en kısa sürede doktora başvurulmalıdır.
Roaccutane 20mg ilaç prospektüsüne buradan göz atabilirsiniz.
Roaccutane kullanırken nelere dikkat etmeli?
Roaccutane kullanırken dikkat edilmesi gerekenler arasında A vitamini takviyesi veya tetrasiklin gibi antibiyotiklerin kullanılmaması ve akne için başka cilt tedavilerinin yapılmaması yer alır. Nemlendirici ve cilt yumuşatıcı ürünler kullanılabilir. Roaccutane ve etken maddesi izotretionin içeren ilaçlar, yağ bezlerinin sayısını azaltarak deriyi inceltirler.