38°C
24 January 2025
Haberler

RTÜK DÖNEM DİKSİYON, SPİKERLİK VE SUNUCULUK KURSU SONA ERDİ

  • Mart 21, 2018
  • 5 min read
RTÜK DÖNEM DİKSİYON, SPİKERLİK VE SUNUCULUK KURSU SONA ERDİ

            Türkiye’nin farklı illerinden gelen 21 yerel medya çalışanı kursiyerin katıldığı projede sertifikalar RTÜK’te düzenlenen törenle takdim edildi.

            Radyo ve televizyonlarda doğru, güzel ve anlaşılır Türkçe kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve TRT’nin iş birliğiyle 5-16 Mart tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen 2. Dönem Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk kursu katılımcıları sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar.

            RTÜK Toplantı Salonunda 16 Mart Cuma günü gerçekleştirilen törene RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Üst Kurul Başkan Vekili Esat Çıplak, Üst Kurul Üyesi Nurullah Öztürk, Başkan Yardımcısı İlker Ilgın, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı F.İnci Özkan katıldı.

Eğitimler TRT ve Ankara Radyosu’nda gerçekleştirildi

            İstanbul, Bursa, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Bolu, Konya ve Kayseri’de yayın yapan radyo ve televizyon kuruluşlarında çalışan 21 kursiyerin katıldığı kurs iki hafta sürdü. İki haftalık kursun 44 saati diksiyon, 36 saati spikerlik ve sunuculuk eğitiminden oluştu. Teorik ve uygulamalı derslerin yer aldığı kursta uygulamalı dersler TRT Eğitim Stüdyoları’nda ve Ankara Radyosu’nda gerçekleştirildi. Kursun ilk haftasında diksiyon dersleri Çankaya Halk Eğitim Merkezi Eğiticisi İpek Neslişah Akdemir tarafından verildi. Kursun ikinci haftasındaki spikerlik ve sunuculuk eğitimleri ise TRT Ankara Radyosu Spikeri Hafize Okan tarafından gerçekleştirildi.

‘Kurs Türkçenin yayıncılıkta doğru kullanımını yaygınlaştıracak’

            İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı F.İnci Özkan’ın proje hakkında verdiği tanıtım konuşmasıyla başlayan törende Özkan, başarılı bir proje gerçekleştirdiklerini, projeye katılan kursiyerlerden gelen geri dönüşlerin olumlu olduğunu belirtti. F.İnci Özkan, projenin yeni dönemi için medya çalışanlarından talepler geldiğini, yeni dönem için hazırlık çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Törenin devamında kursiyerlerin TRT ve Ankara Radyosu stüdyolarında aldıkları eğitimleri gösteren esprili bir tonda hazırlanmış iki sunum gösterimi yapıldı. Samimi bir atmosferde gerçekleştirilen sunumların ardından kursiyerler Üst Kurul Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ile proje hakkında sohbet ettiler. Başkan Yerlikaya, Türkçemizin doğru kullanılması için yerel medya çalışanlarına ciddi görevler düştüğünü belirtti. Yerel medyanın yayıncılığımızın gelişmesi açısından önemli bir konumu olduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında Yerlikaya, “Televizyon dizilerinde, radyo programlarında, haber bültenlerinde Türkçenin doğru kullanılması halkın Türkçeyi doğru kullanması açısından önem arz ediyor. Bu projeyle eğitim alan yerel medya çalışanlarının her birini birer Türkçe elçisi olarak görüyoruz. Eğitim alan kursiyerler kendi medya kuruluşlarına döndüklerinde doğru ve etkili bir Türkçe konuşarak dilimizin daha doğru kullanımını halk arasında yaygınlaştıracak.” dedi.

DİKKAT!  GAZETECİLİK TOPLUM İÇİN ÖNEMLİ BİR HİZMET

            RTÜK Başkanı ile gerçekleştirilen sohbette projenin en yaşlı kursiyerlerinden olan bir yerel medya çalışanının “Bu kurs sayesinde 70 yaşında kullandığım sözcüklerin yüzde 70’ini yanlış kullandığımı öğrendim.” demesi dikkat çekti.

            Törenin sonunda kursiyerlere sertifikaları RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, RTÜK üyesi ve Üst Kurul Başkan Vekili Esat Çıplak, RTÜK üyesi Nurullah Öztürk, Başkan Yardımcısı İlker Ilgın, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı F.İnci Özkan tarafından verildi.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
tokat haberleri