38°C
23 October 2024
Haberler

SENDİKALARDAN 19 MAYIS AÇIKLAMASI

  • Mayıs 20, 2020
  • 10 min read
SENDİKALARDAN 19 MAYIS AÇIKLAMASI

Eğitim Bir-Sen Tokat 1 No.lu, Eğitim Sen Tokat ve Eğitim İş Tokat Şubeleri tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklama yapıldı.

Açıklamalarda gençlerin geleceğin teminatı olduğu vurgusu yapılırken, gençlerin karşılaştığı sorunlar da gündeme getirildi. Yapılan açıklamalar şöyle oldu:

GENÇLER, GELECEĞİMİZİN MİMARI, YARINLARIMIZIN TEMİNATIDIR

Eğitim Bir-Sen Tokat 1 No.lu Şube Başkan Yardımcısı Vahap Gül  “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla açıklama yaptı.

19 Mayıs 1919 tarihinin ülkemizin ve milletimizin geleceği için bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği, millî mücadeleye giden yolda ilk adımın atıldığı ve umudun yeniden canlandırıldığı tarihî bir adım olduğunu belirten Gül, “19 Mayıs, milletimizin, güç birliği yapan emperyalist devletlere karşı, “ümitsizlikten sonra nice ümitler, karanlıkların sonunda nice güneşler var. Yeni bir canlanış ve şahlanışla tam bağımsız ve özgür olarak yaşama kararlılığının bütün dünyaya fiilî olarak ilan edilmesidir. İstiklal ve istikbalimizi kazanmak, Gazi Mustafa Kemal öncülüğünde organize olan bu cesur, onurlu başlangıçla birlikte, millî iradenin peş peşe gerçekleştirdiği kongre, girilen savaşlar ve kazanılan zaferlerle mümkün olmuştur.” dedi.

“Gençler, bir ükenin hazinesi, gelecekteki gücü, ufku ve umududur”

Gençliğin, toplumsal değerlere yönelik bilinci yüksek, istiklale meftun ve istikbal hedefleri olan, bir milletin en büyük güvencesi olduğunu ifade eden Gül,  “Gençlerimizin aldığı eğitim, gördüğü öğretim, kişisel çabalarıyla elde ettiği donanım başarıya giden en etkili yoldur. Yerel değerleri kuşanmış, millete aidiyeti yüksek, evrensel ilkeleri kendine ufuk edinmiş, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip bir gençlik, ülkemiz için ufuktaki aydınlık olacaktır. Nesillerimizi hayata hazırlayacak, onların örnek birer insan olmasını sağlayacak eğitim sistemi en büyük yatırım aracıdır. Millî ve manevi değerleri içselleştirmiş bir gençlik yetiştirmenin ne kadar önemli olduğu, kriz dönemlerinde çok daha iyi anlaşılmaktadır. Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da mevzi alan, 15 Temmuz’da darbecilerin karşısına dikilen gençlerimiz bunun en güzel örneğidir. Kovid-19 salgını nedeniyle içinden geçtiğimiz bugünler, insan olmanın, insan yetiştirmenin ve insan kalmanın ne kadar önemli olduğunu, her şeyin güç ve imkân olmadığını, her şeyin insanla başladığını çok net bir şekilde ortaya koymuştur. İmkânı insan ve imanla birleştirenler, salgın sürecini daha iyi yönetirken, imkânı insanla buluşturamayanlar, güçlü olmalarına rağmen sınıfta kalmıştır.” dedi.

DİKKAT!  TÜRK SAĞLIK-SEN’DEN SAĞLIK BAKANI KOCA’YA AÇIK MEKTUP

“Gençlerimizi korumamız gereken bir başka salgın daha var”

Eğitim Bir-Sen Tokat 1 No.lu Şube Başkan Yardımcısı Vahap Gül, Dijital platformlar, bazı ahlaksız kanallar, güya şöhret olarak sunulan, tek sermayesi ahlaksızlığı olan tiplemeler üzerinden ailevi değerlerimize saldırı yapılıyor, çocuklarımızın dimağına zehir zerk ediliyor, toplumsal çöküşün ağları örülüyor. Bu salgına hep birlikte karşı durmalı; milletimizin millî ve manevi değerlerini, güzel hasletlerini gençliğimizin en büyük sermayesi yapmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Eğitim-Bir Sen Tokat Şube Yönetimi olarak, “Tarih ve millet şuuru yüksek, değerlerine bağlı gençler yetiştirmenin, en başta biz eğitimcilerin sorumluğu olduğuna inanıyoruz. Tarih boyunca birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde olmuş, imkansızlıklarla kuşatılmış olsak bile iman dolu göğsüyle her zaman bir çıkış olduğuna inanan, her zaman şehitleri ve gazileriyle destan yazan bir milletiz. Gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyoruz.” dedi.

GENÇLERİN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLEMEKTEDİR

            Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Filiz Canbay Konuk yaptığı açıklamada 19 Mayısın Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı mazlum ulusların bağımsızlık mücadele meşalesini yaktığı, Anadolu’nun makûs talihinin değiştiği ve yeniden ayağa kalktığı günün adı olduğunu belirtti.  Anadolu’nun ayağa kalktığı, işgale direndiği günün adı olan 19 Mayıs’ın 101. yılını kutlayan Konul, şunları kaydetti:

“Eğitim Sen olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi ve emperyalizme karşı mücadelenin sürdürüldüğü Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını pandeminin olağan üstü koşullarında kutluyoruz. 101 yıl önce bugün gerçekleşen bu tarihi olayın anlamı aslında gelecek inşa etmekti. Mücadele bu temelin üzerine kuruldu.

Gençler için olumsuz tablo devam ediyor

DİKKAT!  VIP Kargo Ayrıcalıklı Kargo Hizmetleri

Salgın öncesi gençler açısından olumsuz olan tablo maalesef salgından sonra da olumsuz şekilde devam edecek gibi durmaktadır. Bugün ülkemizdeki gençler Mustafa Kemal Atatürk ün gösterdiği hedeflerden çok uzaktalar. Eşitsiz koşullar ülke gençliğini geleceğini ve hayallerini beyin göçüne bağlar hale getirmiştir. Sınavlar gençlere adeta travma yaşatırken üniversitelerin durumu ortadayken nasıl bir gelecek bizleri bekliyor endişesi gençleri karamsarlığa itmektedir. En önemlisi ekonomik koşulların dayattığı işsizlik gençlerimizi hayatlarının baharında umutsuzluğa sevk etmektedir.

Gençlerin sorunları çözüm bekliyor

Ülkemizde gençliğimiz sorunlarına çözümler beklemektedir. Gençliğin sorunlarını önemsemeyen, tutarlı ve planlı bir gençlik politikası geliştirmeyenlerin her yıl 19 Mayıs’ta çıkıp benzer nutuklar atmasının hiçbir anlamı yoktur. Çünkü sorunlar karşısında çözümleri olmayanların yaptıkları tek şey gençliğin sorunlarını görmezden gelmek olmuştur. Biz diyoruz ki, gençlere eşit, özgür ve demokratik bir yaşam sunulduğunda 19 Mayısın ruhu taçlanacaktır! Eğitim Sen olarak gençlerimizin aydınlık bir gelecek mücadelesinde yalnız olmadığını belirtiyor, bütün gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.”

“19 MAYIS NİŞANI SONSUZA DEK PARLAYACAK”

Eğitim İş Sendikası Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Eğitim-İş Tokat Şube Başkanı Mithat Eş, Atatürk ve silah arkadaşlarının ulusun göğsüne taktığı 19 Mayıs nişanının tarihin sonuna dek parlayacağını ifade etti.

19 Mayıs 1919’un tarihin akışına yön veren önemli dönemeç olduğunu belirten Eş, “Ülkenin kurtuluşunun ancak ulusla birlikte başarılabileceğini gören Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkışı; bağımsızlık hareketinin sembolü olmuştur.  Türk Ulusu, Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek kendi geleceğine el koymuş, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile var olma mücadelesi vermiştir. 19 Mayıs 1919’da emperyalistlere karşı başlatılan ulusal mücadelemiz, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen tüm mazlum uluslara da örnek olmuştur. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin de başlangıcı olan 19 Mayıs’ı doğum günü kabul etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Tarihimizi 1919’dan başlatan tarih anlayışını reddediyorum’ sözlerine karşılık, 19 Mayıs, ulusumuzun zihninde emperyalizme karşı bağımsızlık, saltanat ve hilafete karşı demokrasi savaşının adı olarak yer etmiştir. Atatürk, ülkenin ve ulusun içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş; yenilmiş, çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan çağdaş bir devlet yaratmış, modern Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.” ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  DÜĞÜNLERDE YENİ MODA, MASKELİ GELİNLİK

GENÇLERİN UMUDU KARATILDI

Bugün Atatürk’ün 19 Mayıs’ı hediye ettiği gençliğin umutlarının karartıldığını, sporun ise siyasileştirildiğini belirten Eş, şöyle devam etti:

“Güvenilir toplumsal araştırmalar göstermektedir ki vatanın genç evlatlarının büyük bir çoğunluğu, baskıcı politikalar ve hükümetin ülkeyi geriye götüren hamleleri nedeniyle hayallerinin peşinden koşmak için yurtdışına gitmeye çalışmaktadır. Yine araştırmalara göre 5 gencimizden birisi işsizdir. Gençlerimizin birçoğu, eğitim sisteminin içine düşürüldüğü niteliksizlik nedeniyle okumanın bir fayda getirmeyeceğini düşünmektedir. Gençlerimizi spora, okula, kitaba, sorgulayan ve ışıldayan bireyler olmaya itecek hiçbir devlet politikası bulunmamaktadır. Atatürk’ün ‘Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır’ diyecek kadar önem verdiği spor da, onu yüceltmek için canhıraş çabalayan sporcularımızın kutsal emeğine rağmen ne yazık ki ülkemizde içler acısı hale gelmiştir. Gençlerimiz spora yönlendirilmemekte, buna rağmen sporcu olan gençlerimiz yeterince desteklenmemektedir. Ülkemizde en çok sevilen spor dalı olan futbol, eski Roma’da halkın açlığını unutsun diye düzenlenen arena müsabakalarına dönüştürülmüştür. Siyasetin alenen sirayet ettiği spor kulüplerinde yönetim koltuklarından, oyuncu seçimlerine kadar bir çok hayati husus, siyasi saiklerle belirlenmeye çalışılmaktadır. Çocuklarımızın bedenlerini tanıması, sınırlarını öğrenmesi ve spora yetenekleri varsa bunu erkenden fark etmeleri için hayati olan beden eğitimi dersleri, yeni müfredatta iyice göstermelik hale getirilmiştir. Ama elbet bu acı tablo değişecek, güzel yarınlar gençlerin elinde gelecektir. Hükümet politikalarıyla Ata’sından uzaklaştırılmaya çalışılan Türk Gençliği, tarihte her zaman yaptığı gibi “muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunu” hatırlayacak, Ata’sının çizdiği yolda çağdaş uygarlık hedefine ulaşacaktır. Başöğretmen Atatürk’ün yolundaki eğitim neferlerinin çatısı olan Eğitim-İş olarak, bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz.”

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş