38°C
22 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

SES TOKAT, ASM’LERİN ÇALIŞMA KOŞULLARINI ELEŞTİRDİ

  • Temmuz 17, 2023
  • 4 min read
SES TOKAT, ASM’LERİN ÇALIŞMA KOŞULLARINI ELEŞTİRDİ

SES Tokat Şube Başkanı Derya Kaya Bayçu, Aile Sağlığı Merkezlerindeki çalışma koşullarının güvensiz ve sömürüye dayalı olduğunu ifade ederek, emekçilerin haklarının korunması ve kadroya alınmalarının önemine dikkat çekti. Bayçu, sağlık sektöründe yapılan yanlış uygulamaların emekçilerin çalışma şartlarını olumsuz etkilediğinin altını çizdi. Özellikle Aile Sağlığı Merkezlerindeki çalışma koşullarının güvensiz olduğunu ve çalışanların sömürüye maruz kaldığını belirtti. Bu durumun emekçilerin fiziksel ve ruhsal sağlığını tehdit ettiğini vurguladı. Başkan Bayçu, emekçilerin haklarının korunması ve adil bir çalışma ortamının sağlanması için kadrolu istihdamın önemine değindi. Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışanların kadroya alınmalarının zorunlu olduğunu ve bu adımın sağlık sektöründeki sorunların çözümü için atılması gereken bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca Bayçu, içeride yapılan çalışmaların niteliğinin artırılması gerektiğine de vurgu yaptı. İnsanların sağlığına birinci derecede etki eden sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi için emekçilere eğitim ve gelişim imkanlarının sağlanması gerektiğini ifade etti. Böylelikle, sağlık sektöründe daha etkin ve verimli çalışmanın mümkün olabileceğini söyledi. Sonuç olarak, SES Tokat Şube Başkanı Derya Kaya Bayçu, Aile Sağlığı Merkezlerindeki çalışma koşullarının güvensiz ve sömürüye dayalı olduğuna dikkat çekerek, emekçilerin haklarının korunması ve kadroya alınmalarının gerekliliğini vurguladı. Bu sorunların çözümü için adil bir çalışma ortamının sağlanması, içeride yapılan çalışmaların niteliğinin artırılması ve emekçilere eğitim ve gelişim imkanlarının sunulması önemli adımlardır.

SES Tokat Şube Başkanı Derya Kaya Bayçu, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) yaşanan sorunlara dikkat çekerek, bu merkezlerin kamu sağlık kurumları olduğunu ve kamusal olarak sunulan sağlık hizmetlerinin yarı şirket yarı kamu mantığı ile verilemeyeceğini ifade etti. Bayçu ayrıca, Aile Hekimliği Sistemi’nin toplum sağlığı açısından sorunların birikmesine neden olduğunu ve ASM’lerinde çalışan emekçilerin güvencesiz çalışma koşullarında zorunlu olarak çalıştırıldığını belirtti.

DİKKAT!  PLEVNESPOR'UN RAKİBİ KARABÜK

ses tokat asmlerin calisma kosullarini elestirdi

Bayçu, ASM’lerinde çalışan farklı sağlık emekçileri arasında ayrım yapıldığını ve kamu ve kamu dışı çalışan şeklinde ayrıldıklarını dile getirdi. Ayrıca ASM’lerin sağlıksız ve güvensiz binalara dönüştürüldüğünü ve bu durumun pandemide ve deprem döneminde ciddi sorunlara yol açtığını ifade etti. ASM’lerde görev yapan hekimlerin binaların masraflarını ödemek, personel çalıştırmak gibi işveren gibi sorumluluklarla uğraşmak zorunda kaldığını belirten Bayçu, bunun yanı sıra artan hayat pahalılığı ve yapılan zamların da cari harcamaları karşılamaya yetmediğini söyledi. Ayrıca, Bayçu, aile sağlığı merkezi personellerinin kamu görevlisi olmadıkları için iş güvencesi ve yer değiştirme hakları olmadığını, bu durumun aile birliklerini parçaladığını ifade etti ve tüm bu sorunların çözülmesi için kadro beklentilerinin karşılanmasını talep etti. SES Tokat Şube Başkanı Bayçu, sağlıkta dönüşüm sürecinde iş güvencesi, yoksulluk sınırı üzerinde emeklilik maaşı, tek tip istihdam biçimleri gibi konularda mücadelelerinin devam edeceğini vurgulayarak, mevcut uygulamaları kabul etmeyeceklerini belirtti. Bayçu’nun talepleri arasında ASM’lerde çalışan tüm emekçilere yüksek temel ücret ödenmesi, kadroya alınmaları, özlük haklarının düzenlenmesi, fiziki koşulların uygun kamu binalarında sağlanması ve kamusal sağlık hizmetlerinin ekip anlayışı içinde verilmesi gibi maddeler yer aldı. SES Tokat Şube Başkanı Derya Kaya Bayçu, ASM’lerdeki çalışma koşullarının düzeltilmesi ve emekçilerin haklarının korunması için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

SES TOKAT, ASM’LERİN ÇALIŞMA KOŞULLARINI ELEŞTİRDİ yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş