38°C
22 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk; ”Bizim Böyle Bir Hadsizliğimiz Olamaz Dedi”

  • Ekim 9, 2023
  • 3 min read
Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk; ”Bizim Böyle Bir Hadsizliğimiz Olamaz Dedi”

Sulusaray Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısında “Şehit Ömer Halisdemir Caddesi” isminin değiştirilmesi kararını oy çokluğuyla kabul etti. Ancak bu karar, Valilik Makamı’nın 07.10.2023 tarihli ve 36364 sayılı yazısı ile iptal edilerek eski adına geri döndü.

Bu konuyla ilgili olarak Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Çoruk bir açıklama yaptı. Çoruk, açıklamasında, “1991 yılında ilçemiz belediye ve ilçe statüsü kazandı. Bu nedenle bu dönemi hatırlatmak ve vefa borcumuzu ödemek için, aynı döneme ait olan Şinasi’nin ismini bir mahalleye veya caddeye verme talebi geldi. Belediye Meclisi olarak bu talebi kabul ettik ve Şehit Ömer Halisdemir Caddesi’ni Şinasi’nin ismiyle değiştirmeye karar verdik” şeklinde konuştu.

Ancak Başkan Çoruk, bu kararı alırken siyasi görüş farklılıklarına sahip olan kişiler tarafından eleştirilmiş ve engellenmeye çalışılmış olduğunu belirtti. Ayrıca, Sayın Vali ve siyasi büyüklerin uyarıları sonucu, bu değişiklik girişiminin şu anda durdurulduğunu da ifade etti.

Çoruk, “Aslında amacımız Şehit Ömer Halisdemir’e bir araştırma ve kalkınma projesi kapsamında adını vermekti. Ancak yaşanan bu olaylar nedeniyle bu projeyi şu an için ertelemek zorunda kaldık” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sonuç olarak, “Şehit Ömer Halisdemir Caddesi” ismi değiştirilmeyecek ve mevcut adıyla devam edecektir. Kamuoyuna duyurulur.

WhatsApp Image 2023 10 09 at 15.53.41 1 WhatsApp Image 2023 10 09 at 15.53.41 WhatsApp Image 2023 10 09 at 15.53.40

Başkan Necmettin Coruhun Konuşması şu şekşlde;

Dört başı mamur, bin dokuz yüz doksan bir bir yılında. Eee malumunuz eee Şan has gül Rahmetli Şehnaz Ko tarafından ilçemiz belediye ve ilçe olmuştu. Buna istinaden vefa borcunu ödemek için ve akrabalarının talebi üzerine ısrarlar üzerine ııı bir mahalle veyahutta cadde isminin değişiklik ismini verilmesi istendi. Biz de buna istinaden Belediye meclisimizden karar aldık ve mevcut Ömer Halis Demir’in bulunduğu yere rahmetli Şinasi’nin isminin verilmesiyle ilgili bir karar aldık. Eee malumunuz eee uç noktalardan. Eee siyasi görüşü farklı olan gazeteci adı altında olan kişiler tarafından baltalamak. Eee ama Sayın Valimizin uyarısı üzerine Eee siyasi büyüklerimizin uyarısı üzerine bu girişim şu anda durdurmuş bulunmaktayız. Eee bizim gayemiz zaten Ömer Halis Demir’i, şehidimiz Ömer Halis Demir’e bir art kentimizin olmadığı idi ki mevcut çalışmamız devam eden Küçük sanayi sitemize adını verecektik zaten. Ve bu girişimler üzerine de şu anda durdurmuş bulmaktayız.

DİKKAT!  İKİ DEV PROJEDE İLK ADIM

Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk; ”Bizim Böyle Bir Hadsizliğimiz Olamaz Dedi” yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş