38°C
22 October 2024
Haberler

Telefon Şarj Oluyor Ama Dolmuyor %100 Çözümü

  • Eylül 15, 2024
  • 7 min read

Bir çok cep telefonunda (iPhone veya Samsung) “Telefon Şarj Oluyor Ama Dolmuyor” şarj aletim bataryayı doldurmuyor sorunu ile karşılaşılabiliyor. Bu sorunun bir kaç farklı nedeni olabilir. Siz de telefonum şarjdayken doluyor gösteriyor ama şarjım dolmuyor sorunu yaşıyorsanız çözüm için kullanılan yöntemleri sizler için bir araya getirdik.

Telefon Şarj Oluyor Ama Dolmuyor

“Telefonum Şarj Oluyor Ama Dolmuyor” telefon şarj aldığı halde bataryayı doldurmuyor sorununun bir çok farklı nedeni olabilir. Sorunun giderilmesi için uygulanan bazı yöntemler var. Genellikle bu sorunla karşılaşılmasının nedeni orijinal olmayan şarj aletlerinin kullanılmasıdır. Orijinal olmayan şarj aletleri telefonu tam performans ile şarj etmediği için şarj dolmuyor veya geç doluyor. Sorunu düzeltmek kullanılan çözüm yollarını sizler için bir bir sıraladık.

Telefon Kılıfını Çıkartın

Telefon kılıfı USB şark kablosunun telefonun soketine tam oturmasını engelleyebildiğinden dolayı şarj dolmamasının nedeni bu olabilir. Telefonun kılıfını çıkardıktan sonra tekrar şarja takın. USB soketinin telefonunuza tam oturup oturmadığına bakın.

Kılıfı çıkardıktan sonra telefon şarj dolmaya başladıysa sorun kılıftan kaynaklanıyor anlamına gelir. USB kablosunun telefonunuza tam girmemesinden dolayı telefonunuz şarj olmuyordur. Eğer bu yöntem ile telefon şarj dolmamaya devam ediyorsa diğer yöntemlere göz atın.

İlginizi Çekebilir: Telefona Sürekli Durduk Yere Reklam Gelmesi

USB Şarj Kablosunu Kontrol Edin

Telefonun şarj ile ilgili sorununda ilk olarak kontrol edilmesi gerekenlerden biri şarj kablosudur. Telefon şarjda iken oyun oynarken veya film izlerken şarj kablosu şekilden şekile girdiği için zarar görme ihtimali bir hayli yüksektir. Şarj kablosunda bulunan soketin içerisinin temiz olup olmadığı ve kabloda herhangi bir kırık veya zarar gören bölüm var mı diye kontrol edilmelidir.

Ucuza alınan USB şarj kabloları ile telefonu şarj ederken bazen şarj oluyor gösterebilir ve telefonun şarj dolmadığını veya çok yavaş dolduğunu görürüz. Eğer başka bir şark kablosu var ise onunla deneyerek telefonu şarj etmeye çalışabilirsiniz. Kullanacağınız USB şarj kablosu orijinal kablo olursa daha net bir şekilde sorunun şarj kablosundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını görebilirsiniz.

DİKKAT!  ÇOCUKLARA TRAFİK KARNESİ DAĞITILIYOR

Şarj Adaptörünü Kontrol Edin

Telefonu şarj ettiğiniz adaptörün iyice prize takılı olup olmadığını kontrol edin. Kullanmış olduğunuz adaptörün bozuk olup olmadığını anlamak için telefonunuzu başka bir adaptör ile şarj etmeyi deneyin. Eğer kullandığınız adaptör orijinal adaptör değil ise sorun bundan kaynaklanmış olabilir.

Genellikle araçlarda telefon şarja takıldığı zaman “telefon şarj oluyor ama dolmuyor” sorunu ile karşılaşanlar oldukça fazla. Bunun nedeni USB güç kaynağından gelen gücün yetersiz olmasıdır. Kaliteli bir çakmaklık şarj aleti alırsanız telefonunuz daha hızlı şarj olacaktır. (Bizzat bu sorunu yaşadım.)

Elektrik Prizini Kontrol Edin

Telefonunuzun şarj dolmamasının nedeni ne şarj kablosu nede adaptör olmayabilir. Telefonu şarja taktığınız elektrik prizinde sorun olabilir. Bunun için yapmanız gereken şey telefonu şarja taktığınız elektrik pirizini değiştirmek olacaktır.

Telefonunuz oturma odasındaki bir pirizde şarja takılı ve şarj dolmuyor ise, şarj aletini çıkarıp mutfaktaki prize takarak şarj dolup dolmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer telefon artık şarj dolmaya başladıysa prizi tamir etmek için elektrikçi ihtiyacınız olacak.

Telefonunuzu Yeniden Başlatın

Hepimizin en kolay tamir yöntemi kapatıp yeniden açmaktır. Eğer telefonunuzu şarja taktığınızda şarj doluyor gibi görünüyor ama dolmuyorsa telefonunuzu kapatarak yeniden başlatabilirsiniz.

Belkide telefonunuzda oynadığınız oyun çok fazla şarj tükettiği için siz şarj dolup dolmadığını göremiyor olabilirsiniz. Birde telefonunuz kapalıyken şarjın hızlı bir şekilde dolup dolmadığını kontrol edebilirsiniz.

USB Şarj Soketinin İçini ve Telefonun Şarj Soketini Temizleyin

USB şarj soketinin içi veya telefon şarj soketinin içerisinde toz ve bazı kalıntılar girmiş olabilir. Bu toz ve pislikler sağlıklı şarj dolmasını engelleyen bazı faktörlerdendir. Sorun USB kablosunda ve adaptörde değilse soket içerisindeki tozlar şarj dolmasını engelliyor olabilir.

Telefonun USB soketi ve şarj soketi içerisinde yer alan tozları temizlemek için sim kart iğnesi ve kürdan gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Ancak tozları temizlerken sokete zarar vermemeye özen göstermelisiniz. Aksi halde daha büyük sorunlarla kaşılaşmanız kaçınılmaz olur.

DİKKAT!  HAVA SICAKLIĞI 30 DERECE ÜSTÜ

Farklı Bir Şarj Aleti Deneyin (Orijinal Olmasına Dikkat Edin)

Tüm yöntemleri denediniz ve cep telefonunuz hala şarj oluyor ama dolmuyorsa başka bir şarj aleti kullanmanızda fayda var. Kullanacağınız yeni bir şarj aleti orijinal ve sorunsuz olursa sorunun en azından şarj aletinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenebilirsiniz.

Şarj aletinde sorun olup olmadığını anlamanın en sağlıklı yöntemi başka bir şarj aleti ile cep telefonunu şarj etmektir. Eğer yeni bir şarj aleti ile telefonu şarj ettiğinizde sorun gidiyorsa sizinde yeni bir şarj aletine ihtiyacınız olacak. Aksi halde bozuk olan şarj aleti telefonunuzda başka problemlere yol açabilir.

Yeni Bir Güncelleme Var İse Telefonunuzu Güncelleyin

Cep telefonunun şarj sorunu yeni bir güncelleme ile karşınıza çıkmış olabilir. Eğer şarj problemlemi yeni güncelleme ile oluşmaya başladıysa bir önceki güncellemeye telefonunuzu geri yükleyebilirsiniz. Ancak telefonunuza yeni bir güncelleme geldiyse ve telefonunuzu güncellemediyseniz güncelleyebilirsiniz.

Telefonun Bataryasını veya Şarj Soketini Değiştirin

Telefonun şarj oluyor gibi görünüp dolmaması şarj kablosu ve adaptör ile alakası değil ise muhtemelen cihazınızda bir sorun oluşmuş olabilir. Bu sorunların en büyük nedenleri bataryanın veya şarj soketinin problemli olmasıdır. Sürekli eğilip büyükülen şarj kablosu şarj soketine zarar vermiş olabilir.

Bir telefoncuya gidip “telefonum şarj oluyor ama dolmuyor” dedikten sonra uyguladığınız yöntemi anlatırsanız telefoncu sorunun neden kaynaklandığını muhtemelen size söyleyecektir. Sorun soket veya bataryadan kaynaklanıyorsa bunları tamir ettirmeniz veya değiştirmeniz gerekebilir.

Telefon Şarj Oluyor Ama Açılmıyor

Cep telefonu şarj oluyor ama açılmıyorsa güç düğmesini 5-10 saniye süreyle basılı tutup bırakarak telefonun kendini yeniden başlatmasını deneyebilirsiniz. Cep telefonu şarja takılı iken açılmıyorsa güç tuşu arızalanmış olabilir. Güç tuşuna basamadığınız için telefon açılmıyor olabilir.

DİKKAT!  Adana Kahvaltı Mekanları

Eğer telefon şarjda iken kırmızı ışık yanıp sönüyorsa telefonun açılması için yeterli şarj olmadığından dolayı açılmıyordur. Telefonunun şarj dolması için biraz bekledikten sonra tekrar açmayı deneyebilirsiniz.

Keşfetmeye Devam Edin

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş