38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

TOKAT BELEDİYESİ’NDE GELENEK DEVAM ETTİ

  • Nisan 18, 2023
  • 3 min read
TOKAT BELEDİYESİ’NDE GELENEK DEVAM ETTİ

Tokat Belediyesi’nde gelenek devam ediyor. Son yıllarda gerek yerel gerekse ulusal düzeyde öne çıkmayı başaran Tokat Belediyesi, gelenekleri yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor. Belediye tarafından düzenlenen etkinlikler, festivaller ve kültür-sanat faaliyetleriyle Tokat’ın tarihini, geleneklerini ve kültürünü yaşatıyor. Bu sayede Tokat’ın tanıtımı da yapılarak turizm potansiyeli artırılıyor. Tokat Belediyesi’nin sürdürdüğü bu gelenek, şehrin yerel kimliğinin korunmasına ve geleceğe taşınmasına da katkı sağlıyor.

Tokat Belediye Başkanı ve Ak Tokat Milletvekili Adayları, Çocukların Tekne Orucunu Kutladı

Haber-Foto: Mustafa Işık

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Ak Tokat Milletvekili Adayları, 6-9 yaş arası Tokatlı çocukların tuttukları ilk orucu hediyelerle kutladıkları “Tekne Orucum” projesinde buluştu.

Ramazan Ayında çocukların ilk oruçlarının heyecanını paylaşan Başkan Eroğlu, çocuklar için özel bir iftar programı düzenledi. Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Belediye Başkanı ve Milletvekili Adayları, çocuklara sürpriz hediyeler takdim ettiler.

Coşkulu Bir Etkinlik Gerçekleştirildi

Etkinlikte tuttukları ilk orucu açan çocuklar, kendileri için hazırlanan tekne orucu iftarını açtılar. Başkan Eroğlu, “Şöyle buradan, kendinize bir baksanız. O kadar güzel bir resim var ki. Her yer cıvıl cıvıl her yerde sevinç var. Her yerde mutluluk var. Her yerde Türk bayrakları var. Her yerde çocuklarımız var. Çiçeklerimiz var. Bu güzel evlatlarımız var. Hepinizi gözlerinden öpüyorum, kıymetli evlatlarım” dedi.

Başkan Eroğlu, çocukların geleceği için büyük umutlar beslediğini belirtirken, “Yarınların Türkiye’sini sizler inşa edeceksiniz, yarınların burada ben bakıyorum. Öğretmenlerini, mühendislerini, doktorlarını, hâkimlerini, valilerini, idarecilerini, yarınlarımızı görüyorum ve çok da mutlu olduğumu söyleyeyim. Çünkü bakıyorum ki geleceğimiz emin ellerde. Geleceğimiz siz çocuklarımızın ellerinde olacak. Sizler bayrağımızı daha iyi yerlere getireceksiniz ülkemizi daha büyüteceksiniz” şeklinde konuştu.

23 Nisan Bayramı Da Kutlandı

Başkan Eroğlu, etkinlikte çocuklar için özel bir 23 Nisan’da kutlaması da düzenlediklerini ifade etti. “Pazar günü 23 Nisan. Bu vesileyle kutlayalım istedik. Hem Ramazan’da iftar tutan, oruç tutan böyle bizim eskiden beri geleneksel dediğimiz tekne iftarı dediğimiz bu iftarı yaptığımız hem de 23 Nisan vesilesiyle de böyle güzel bir bayram yaptığımız bir gün bugünü oluşturduk” diye konuştu.

DİKKAT!  Chp Milletvekili Kadim Durmaz; ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZ DEĞERLİ MUHTARLARIMIZIN, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Programda, çocuklar için çeşitli eğlence programları da düzenlenirken, tuttukları ilk orucu açan miniklerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Depremzedeler de Unutulmadı

Başkan Eroğlu, konuşmasının sonunda, depremzedeler için de dua etti. “Bir taraftan tabii buruk bir bayramda yaşayacağız. Belki aramızda depremzede kardeşlerimiz ve onların çok değerli aileleri de vardır. Ben bütün depremde vefat eden depremde yine ömrünü bu anlamda neticelendiren hemşehrilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yine tez zamanda devletimiz güçlü. İnşallah depremde zarar gören bütün şehirlerimiz Cumhurbaşkanımız da söylüyor. Çok kısa süre içerisinde tekrardan eski hallerine gelecektir” şeklinde konuştu.

Katılımcılardan tam not alan etkinlikte, çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Sağlıklı Ve Mutlu Bir Bayram Diliyoruz

Hürsöz

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş