38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi, Göz Yaşartıcı Gaz Eğitimiyle Teknik ve Taktikleri Deneyimledi

  • Kasım 17, 2023
  • 2 min read
Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi, Göz Yaşartıcı Gaz Eğitimiyle Teknik ve Taktikleri Deneyimledi

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde 2023 yılı hizmet içi eğitim kapsamında önemli bir tatbikata ev sahipliği yaptı. 09 Kasım 2023 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğü Atış Poligonu’nda düzenlenen etkinlik, Göz Yaşartıcı Gaz Kullanımı ile Bütün Teknik ve Taktikleri konu alan geniş kapsamlı bir eğitim olarak gerçekleştirildi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü personelinin katılımıyla gerçekleşen tatbikat, güvenlik güçlerinin teknik bilgi ve taktiklerini güçlendirme amacı taşıyordu. Eğitim, gerçek hayata daha hazır ve etkili bir şekilde müdahale edebilmek adına önemli bir pratik deneyim sunmayı hedefliyordu.

Göz Yaşartıcı Gaz Kullanımı’nın yanı sıra çeşitli tekniklerin ve taktiklerin ele alındığı bu eğitimde, güvenlik birimleri çeşitli senaryolar üzerinden pratik yapma fırsatı buldu. Eğitim, özellikle olağanüstü durumlarda daha etkin ve kontrollü bir şekilde müdahale edebilme yetkinliğini artırmayı amaçladı.

Yapılan tatbikatın amacı, güvenlik güçlerinin donanımını ve bilgi birikimini artırarak toplumun huzur ve güvenliğini daha etkin bir biçimde sağlama yönünde büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu tür eğitimlerin düzenli olarak gerçekleştirilmesi, güvenlik güçlerinin sürekli olarak kendini geliştirmesini ve daha etkin bir şekilde topluma hizmet etmesini sağlıyor.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu tatbikatın, güvenlik güçlerinin yetkinliklerini artırma ve daha etkin bir şekilde hizmet verme adına önemli bir adım olduğu belirtilirken, kamuoyuna bilgi verildi.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi, Göz Yaşartıcı Gaz Eğitimiyle Teknik ve Taktikleri Deneyimledi yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

DİKKAT!  Ak Parti Tokat Milletvekili Av.Yusuf Beyazıt Yeniden TBMM Anayasa Komisyon Başkanlığına Getirildi
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş