38°C
23 November 2024
Haberler

TOKAT KİTAP GRUBU’NDAN OKUMA KÜLTÜRÜNE KATKI

  • Ağustos 24, 2020
  • 7 min read
TOKAT KİTAP GRUBU’NDAN OKUMA KÜLTÜRÜNE KATKI

Tokat Kitap Grubu (Oku-Yorum) üyeleri okudukları “Size Bir Sır Vereyim mi?” isimli kitabın yazarı Ziya Şakir Yılmaz ile online toplantı platformu Zoom’da bir araya geldi. Kulüp üyeleri okudukları kitaplarla çevrelerindeki birçok insanı ve özellikle çocukları olumlu bir yönde etkileyip okumaya teşvik ediyor. Yazar-okur buluşmaları ile okurlar yazarı daha yakından tanıma imkanı buluyor, merak ettiklerini birebir sorabiliyor ve böylece okuma şevki artıyor. Yazar ise kitabıyla ilgili farklı düşünceleri öğrenebiliyor.  Böylece hem okur hem de yazar kazanıyor.

OKUMA KÜLTÜRÜ GELİŞİYOR

Tokat Kitap Grubu Kurucu Başkanı Nurdan Sağol, her ay bir kitabı okuyup sonrasında üzerine konuşmak için buluştuklarını,Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs salgınından dolayı bunu sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiklerini söyledi. Kitap okuma ve yorumlama etkinlikleriyle hem kişisel, hem de toplumsal okuma kültürüne katkı sağladıklarını ifade eden Sağol, “Okuduğumuz kitabın yazarını mümkünse toplantılarımıza davet ediyoruz. Bu ay sosyal medyadan daha önce kendisini gördüğüm, sonrasında grubumuzda konuk olması için davet ettiğim Ziya Şakir Yılmaz’ı ağırladık. Teklifimize çok içten bir şekilde karşılık verdi. Yoğun bir programı vardı, 2020 yılı Nisan ayında buluşmak için sözleşmiştik ama virüsten dolayı bu gerçekleşemedi. Ağustos ayında online de buluşmuş olduk. Ziya Bey ilerleyen zamanlarda mutlaka Tokat’a geleceğini söyledi.” dedi.

Yazarlar davet ediliyor

Program için yazarları davet ederek Tokat Kitap Grubu’nun varlığından haberdar ettiklerini ifade eden Sağol, “Anadolu’nun bu şirin şehrinde kitaba ve okumaya bu denli önem veren bayanların olduğunu gördüklerinden yazarlarımız çok mutlu oluyorlar. Ziya Şakir Yılmaz ile sosyal platformdan iletişim kurarak toplantımızı yaptık. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ziya bey, 60 kadına daha dokundu ve bir milyon insana ulaşma hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor.” Şeklinde konuştu.

DİKKAT!  TOKAT KİTABI SEVEN BİR ŞEHİR

EĞİTİM, İLETİŞİM VE SORU SORABİLMENİN ÖNEMİ KONUŞULDU

“Size Bir Sır Vereyim mi?” isimli kitabın yazarı Ziya Şakir Yılmaz konuşmasına, Tokat Kitap Grubu üyeleri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.  Programda kendi hayat hikâyesini anlatarak, özellikle eğitim, iletişim ve soru sorabilmenin önemine değinen Yılmaz, “Para amaç olmasın ama iyi bir araç olabilir.Para hayatımızı kaliteli yaşamak, istediklerimize ulaşmak için güzel bir araç. Ben sevdiklerime zaman ayırabilmek için maaşlı iş hayatını bırakıp istifa ettim. Şuanda kendime ait bir dış ticaret firmam ve bir akademim var. Benim için eğitim bir misyon, o yüzden benim için büyük bir keyif. Hayatım boyunca bir kitap yazma gibi bir niyetim yoktu. Yaptığımız eğitimler, büyük organizasyonlarda kişisel gelişim alanında Türkiye’ye en büyük katkıyı sağlayan yayın evi denilen Beyaz Yayın Evinin kitaplarını satın alırız, onların kitaplarını satarız. Beyaz Yayın Evlerinin sahibi Hidayet Bey ve oğlu ‘size yaptığınız işle ilgili bir kitap yazdıralım mı’ dediler.Hiç aklımda yokken yaptığımız ticarete özel bir kitap yazdık. Ben sadece anlattım, editör yazmıştı. Onun ardından kendi kitap yazma projem geldi aklıma ve öyle ilerledi. Süreç beni buraya getirdi. Bebek halimizle şimdi bir değiliz, fiziksel olarak büyüyoruz. Bunun içinde psikolojik olarak, davranışsal olarak da gelişiyor olmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

SORU SORMA SANATI

Bir milyon insanın hayatına dokunarak kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediğini ifade eden Yılmaz, “Kişisel gelişim deyince, sadece bir soru sorma sanatını bilmek sizi hayatta hem çok mutlu hem çok başarılı, finansal olarak çok muazzam noktalara getirebilir. Bazıları diyor ki ben kimseye hayır diyemiyorum. Kimseye hayır diyemiyorsan kendine hayır diyorsun. Başkası kırılacağına, başkası daha az değerli olacağına sen diyorsun ki ben kırılayım, ben değersiz olayım. Sen kendine değer vermiyorsan başkasından nasıl değer göreceksin. Yeri geldiğinde hayır demeyi bilmek, yeri geldiğinde hayırları evet yanıtına çevirebilmek bir gelişimdir ve hayatta sizi bambaşka noktalara getirir. Buna hayır mı diyeceğiz. Ben buna inanmıyorum mu diyeceğiz. Özgüven, hedef belirleme, hayal kurma, plan yapma, eyleme geçme, bunların hepsi kişisel gelişimin bir parçası. Bunları reddeden insanın kendini reddediyor olması lazım. Benimdemisyonum bir milyon insanın hayatına dokunmak onların kişisel gelişimlerine ufacıkta olsa irili ufaklı katkılar sağlamak.” Dedi.

DİKKAT!  İş Ağınızı Genişletmek İçin öneriler

İLETİŞİM NEDİR?

İletişimin hayatta her şey olduğunu belirten Yılmaz, “Teknik bilgi yüzde 10-20 arası önemli yüzde 80-90 doğru iletişim ve bu iletişimle kurduğunuz samimiyet önemli. Hayatımızın tamamına yakını iletişim ama bize bunun eğitimini vermiyorlar. Düşe kalka, çarpa çarpa birçok hatalar yapıyoruz, fiziksel, psikolojik yıpranıyoruz ve iletişimi böyle öğrenmeye çalışıyoruz. Hayatta iletişim her şey. Anlaşmak için iletişim kuruyoruz. İletişim ihtiyaç karşılamaktır. Karşı tarafın takdir edilmeye ihtiyacı var biz onu övgüleriz. Güzel bir kıyafet almıştır, güzel göründüğünü duymaya ihtiyacı vardır. İlgiye ihtiyacı vardır onu karşılarız aslında iletişim ihtiyaç karşılamaktır.  Dostumuzun bir sıkıntısı vardır, birinin onu dinlemesine ihtiyacı vardır, sadece hiç konuşmadan dinleriz ve iletişim halinde onu mutlu ederiz. Onun içinde iletişim hayattaki en önemli şey. Ne yazık ki biz çoğunlukla kendi bildiğimiz iletişim dilini konuşuyoruz. Oysa iletişimin bir numaralı kuralı kendi bildiğimiz dil değil, karşı tarafın anladığı dilden konuşmak. Karşı tarafın anladığı dilden konuşmadığımız zaman kulak tırmalanıyor. Biz Türkçe konuşuyoruz ama o farklı bir dil sanıyor.  Aynı frekansta olmayınca anlayamıyoruz, anlaşamıyoruz. Aynı frekansta olmak için ilk önce karşı tarafı tanımamız lazım. İnsanlarıngörsel, işitsel dokunsal temsil sistemleri var. Önce kendimizi bileceğiz, sonra diğer insanları bileceğiz. Hatalardan ders alınmalı ama başkalarının hatalarından da ders alınmalı. Bir kitap alarak o kitabın yazarının uzun yıllarda edindiği deneyimi bedavaya alıyorsun. Cehalet primi diye çok sevdiğim bir söz vardır. Eğitimi alınmazsa bedeli daha fazla ödenir. Dünyadaki en güçlü şey soru sormak. Her sorduğunuzda bir şeyin cevabını öğreniyorsunuz.” Şeklinde konuştu.

ZİYA ŞAKİR YILMAZ’A TEŞEKKÜR

“Size Bir Sır Vereyim mi?” isimli kitabı okuyup yorumlayan Tokat Kitap Grubu (Oku-Yorum) üyeleri, kitabı beğenerek okuduklarını ifade ederek yazar Ziya Şakir Yılmaz’a teşekkür etti.

DİKKAT!  Kamu İhale Uzmanı 
kitap grubu1
About Author

Şule Şahin

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
tokat haberleri reseller
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet