38°C
22 October 2024
Köşe Yazıları

TOKAT ÖĞRETMEN OKULU MEZUNLARI BULUŞUYORLAR..!

  • Kasım 5, 2011
  • 3 min read
TOKAT ÖĞRETMEN OKULU MEZUNLARI BULUŞUYORLAR..!

“EFLATUN YÜREKLER” HOŞ GELDİNİZ…!

25-26 Haziran Takvim yapraklarına düşen anlamlı günlerden birisi… Tokat Öğretmen okulu mezunlarının buluşma, kucaklaşma, kaynaşma günü. Bugünün Büyük Atatürk’ün Tokat’a geliş günüyle örtüşmüş olması da ayrı bir özellik ve güzellik diye düşünüyor, programa katkı sağlayan herkese şükranlarımı iletiyorum. Bu yüzdendir ki bugünkü köşemi öğretmen arkadaşlarımla paylaşmak istedim.

Günün anlamı ve özelliği çok derin, duygulandırıcı ve de onur vericidir. “Erdemliliğin temeli bilgidir. Öğretmenlik her şeyden önce tanrı sanatıdır” diyen ünlü düşünür EFLATUN’un bu söylemleri doğrultusunda;…

*Tokat öğretmen okulu çatısı altındaki o gizemli havayı solumuş…,

*Arkadaşlık, dostluk, özveri duygularını dolu dolu yaşayarak, bir dilim ekmeğini paylaşmış…

*Ülkenin sancılı dönemlerden geçtiği o günlerde, ülke sevdasının ağırlığını omuzlarında taşımayı severek üstlenmiş…,

*Aklını yüreği ile birleştirip, terazi kefesini daima dengede tutarak sevgi ve sabırla adalet dağıtmış…,

*Öğretmen okullarının kimyasında var olan tüm güzellikleri öğretmenleri ile birlikte sevgi saygı duvarlarını aşmadan yaşamış olan…, tüm bu güzel insanları, eflatun yürekleri kucaklamak, “İşte mutluluğun adı bu olsa gerek” dedirtiyor insana. Hepsini sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklıyor hoş geldiniz diyorum.

Yukarıda saydığım insanı değerleri yaşam felsefesi yapan çok değerli öğretmen arkadaşlarım..! Öğretmen okullarının bizlere verdiği öğretmenlik terbiyesi ve kültürüyle yetişmiş; Atatürk’ün gösterdiği çağdaş ülke olma yolundan asla sapmadan çok güzel nesiller yetiştirmiş kişiler olarak gönül rahatlığı ile geldik okulumuza. Öğretmenlik yeminine sadık kaldık hep. Hepimiz mağrur, gururlu, onurlu ve huzur içindeyiz.

Şakir inandık, Halil Çubuklusu, Cavit Kiper, Rabâ Çakıroğlu, Mehmet Alan, Necla Tüzer, Mehmet Bural, Mustafa Özbalcı, Faruk Lemanser Sükan, Tamer Ballı, Şadan Dedeoğlu, Çağlar Türker, Nurdan Hanım, Nemciye Güngör, Mehpare ve Osman Hocam, Günak Bey, Sezer Sosyal… isimlerinizi kalbimize kazıdığımız çınarlarımızsınız. Hepimiz bugün sizlerleyiz. Sizden aldığımız feyzle buralara geldik.

DİKKAT!  TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU!

Biliyoruz ki bir çoğunuz bulutların üzerinden bize el sallıyorsunuz. Sizlerin ışığı ile ayaktayız hep. Sizleri anmak, ideallerinizi yaşatmak için bir araya geldik bu anlamlı günde.

Bugün hepimiz mezun olduğumuz yaştayız ve coşkuluyuz…! Hayri arkadaşlar “Alnımızda bilgilerden bir çelenk,” diyelim. Hep birlikte marşımızı söyleyelim. Bundan böyle 26 Haziranlara daha çoşkulu katılıp bugünü, bu güzelliği birlikte yaşatalım…!”

Esen kalın.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş