38°C
23 October 2024
Haberler

TOKAT ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YÜRÜDÜ

  • Ocak 7, 2019
  • 5 min read
TOKAT ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YÜRÜDÜ

Sarıkamış Harekatı’nın 104’üncü yıldönümü dolayısıyla Tokat’ta anma yürüyüşü düzenlendi.

            “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor, Gençlik Şühedanın İzinde’’ sloganıyla 81 il ile birlikte eş zamanlı olarak Tokat’ta da Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü gerçekleştirildi. Sarıkamış Harekatı’nın 104’üncü yıldönümünde Tokat’ta yapılan Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Erenler Şehitliğinde tamamlandı.

            Programa Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, il protokolü, gaziler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

            Cumhuriyet Meydanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla ile başlayan program Tokat Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü Kazım Elmas’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

            Sarıkamış Harekâtının 104’üncü yıl dönümünde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak Sarıkamış Şehitlerini ve tüm şehitleri anma yürüyüşü düzenlendiğini kaydeden Tokat Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü Kazım Elmas, “Sarıkamış harekâtı dağıtılmış olan Rus ordusunu yok edip, 93 Harbinde kaybedilen Sarıkamış, Kars, Ardahan ve Artvin’i geri almak amacıyla 1914 yılında dönemin başkomutan vekili olan Enver paşanın, önderliğinde planlanan ve gerçekleştirilen bir harekâttır. Bu harekâtın icrasında Mehmetçiklerimizin ağır kış şartlarına ve her türlü zorluğa aldırış etmeden milli ve manevi değerlerimiz uğruna ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı içinde şahadet mertebesine ulaşmaları hafızalarımızda derin izler bırakmıştır. Yüreği Vatan ve millet sevgisi ile çarpan Mehmetçiklerimizin üstün bir cesaret ve fedakârlık gösterdikleri Sarıkamış Harekâtının 104’üncü yıl dönümünde Sarıkamış şehitleri başta olmak üzere canlarını vatan için feda eden bütün aziz şehitlerimizi ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

DİKKAT!  SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN SİGARA BIRAKMAYA DAVET

            Sonrasında yürüyüşe katılanların ellerinde bulunan Türk Bayrakları ve öğrencilerin açtığı 60 metrelik Türk Bayrağı ile ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sloganları eşliğinde şehitleri anma yürüyüşü gerçekleştirildi. Erenler Tokat Şehitliğinde son bulan yürüyüşün ardından tüm şehitlerimiz ruhuna Kur’an-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından dualar edildi. Vali Dr. Ozan Balcı ve programa katılanlar şehit kabirlerini ziyaret ederek dualar etti.

ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARINI YAŞATMAK İÇİN YÜRÜDÜK

            Vali Dr. Ozan Balcı, programın sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada,  “Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Tokat’ımızda da yaşlı genç, kadın erkek demeden Tokat, bir bütün olarak, tek yumruk olarak, Sarıkamış ve bütün şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, onlara şükran duygularımızı dile getirmek için şehitliğimize yürüdük, onlara dualar ettik. Fatihalar okuduk. Anadolu vatan olduğundan beri şehitlerimizin canıyla, kanıyla mayalanmıştır. Anadolu insanlarımızın fedakârlıklarıyla buraya kadar gelmiştir. Şehitlerimize minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sarıkamış şehitlerinin nezdinde bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu vesileyle devletimizin milletimizin bekası için, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için, yağmur çamur, gece gündüz, kış yaz demeden mücadele eden polisimize, askerimize, korucularımıza, bunları organize eden devlet büyüklerimize, Allah güç kuvvet versin. Allah memleketimize milletimize iyilik versin. Bu vesileyle bir kez daha Sarıkamış şehitlerimiz başta olmak üzere Çanakkale şehitlerimiz, milli mücadele şehitlerimiz, bütün şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Onları rahmetle minnetle anıyorum.” dedi.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş