38°C
23 October 2024
Haberler

TOKAT TABİP ODASINA YENİ YÖNETİM

  • Temmuz 4, 2018
  • 4 min read
TOKAT TABİP ODASINA YENİ YÖNETİM

Tokat Tabip Odası’nın 2 yılda bir yapılan olağan genel kurulu 29 Haziran 2018 tarihinde yapıldı. 2 dönemdir Başkanlık görevini yürüten Dr. Bilal Durmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri yeni dönem için aday olmadı. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Acil Servis Uzman Doktoru Yrd. Doç. Dr. Serhat Karaman Başkanlığa talip oldu. 5 kişilik yeni yönetim seçildi.

            Yrd. Doç. Dr. Serhat Karaman’ın Başkanlığı aldığı seçimde yönetiminde Genel Sekreter olarak Aile Hekimi Dr. Fatih Sercan Dere, Dr. Hasan Yıldırım, Dr. Muharrem Güler ve Dr. Atilla Kaya yer aldılar.

Tokat Tabip Odası’nın yeni Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serhat Karaman’ın yaptığı yazılı açıklaması şöyle oldu:

“Hekimlik mesleği toplumumuzda çoğu zaman iyi konumda tutulmuş ve hekimlere saygı duyulmuştur. “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın.” ilkesini benimseyen milletimizin gönlünde şifa veren eller her zaman kıymet bulmuştur.

Hekimlik mesleği; özveri, çalışma ve birçok kez kendi yaşamından fedakârlıklarla dolu bir meslektir. Hekimlik, kendi sorun ve sıkıntılarını bir kenara bırakıp şifa bekleyen insanlara koşmaktır. Kimi zaman bir acil serviste, kimi zaman ameliyathanede, kimi zaman kapı komşuna, kimi zaman sokakta ve kısaca her yerde yardıma muhtaç insanlara hiçbir beklenti olmadan koşmaktır. Hekimler bu toplumun okumuş emek harcamış ve hizmet etmekte olan çocuklarıdır.

Biz hekimler Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımladığı gibi bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan tam bir iyi olma durumunu sağlamak ve sürdürmek için çalışmaktayız. Bu kıymetli mesleği ve meslektaşlarımızı temsil etmek onurunu bizlere verdiği için seçime katılan ve oy kullanma nezaketini gösteren tabip odamızın tüm üyelerine teşekkür ediyoruz.

Yönetimi devraldığımız meslektaşlarımıza ve Uz. Dr. Bilal Durmaz’a önceki dönemde yapmış oldukları çalışmalardan dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Yeni yönetim olarak vizyon ve misyonumuzu şu şekilde özetlemek istiyoruz:

DİKKAT!  MASALLARIN BÜYÜLÜ DÜNYASINA YOLCULUK

1) İlimizde sağlıkta şiddeti tamamen ortadan kaldırmak ve Tokat’ın, bu konuda tüm ülkemize örnek olması için çalışmak.

2) İlimizdeki hekimler arasındaki iletişimi ve sosyal dayanışmayı sağlamak 3. İstişare odaklı çalışmak.

3) Mezuniyet sonrası eğitim organizasyonlar planlamak.

4) Meslektaşlarımız için çeşitli sosyal faaliyet sahaları ve organizasyonlar oluşturmak.

5) Bağımlılık yapıcı ve sağlığı tehdit eden uyuşturucu ve sigara konusunda toplumun bilincini artırmak

6) Gelecek nesillerimizi tehdit eder düzeye gelmiş teknoloji bağımlılığı konusunda farkındalığı artırmak ve çözüm önerileri sunmak

7) Sağlık konusundaki bilgi kirliliği ve karmaşıklığını ortadan kaldırmak

8) Hertür istismar konusunda halkı bilinçlendirmek ve çözüm önerileri sunmak

9) Yerli tıbbi cihaz donanım ve sarf malzeme üretimi ve kullanımı konusunda ilgili bakanlıklar ve kurumlarla işbirliği içinde hareket etmek. Yeni yönetimimiz ve yönetim anlayışımızla beraber, tüm hekimlerimizi önemsediğimizi belirtiyor, birlik ve beraberlik içerisinde öncelikle sorunlarımızı çözerek insanlara daha faydalı olmak dileğiyle.”

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş