38°C
22 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

Tokat, Temiz Tokat Projesi ile Örnek İl Olacak

  • Aralık 14, 2023
  • 3 min read
Tokat, Temiz Tokat Projesi ile Örnek İl Olacak

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, kentte başlatılan “Temiz Tokat Projesi” ile ilin örnek bir çevre dostu il olma hedefine yönelik önemli adımlar atıldığını açıkladı. Vali Hatipoğlu, proje kapsamında il merkezine bağlı 41 köyde gerçekleştirilen temizlik çalışmalarını basın mensuplarına detaylı bir şekilde aktardı.

Temiz Tokat Projesi’nin birkaç ay önce başlatıldığını vurgulayan Vali Hatipoğlu, projenin temel amacının kırsal alandaki çevre kirliliği ile mücadele etmek olduğunu belirtti. Bu çerçevede, özellikle köy içleri, kasabalar, ırmaklar ve ormanların daha temiz hale getirilmesini hedeflediklerini ifade etti. Proje kapsamında özel idare ve ilçelerde oluşturulan ekiplerin, köylerin hem içinde hem de dışındaki alanlarda çeşitli temizlik faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Hatipoğlu, il merkezinde bulunan 107 köyden 41’inde temizlik faaliyetini başarıyla tamamladıklarını açıkladı. Ayrıca il genelinde 200’e yakın köyde temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

tokat son dakika haberlerine göz atmak için hemen tıklayın!

Vali Hatipoğlu, temizlik alışkanlığının yerleştirilmesi ve çevre duyarlılığının artırılması için projenin daha geniş bir kapsamda vatandaşlara ulaştırılması gerektiğini vurguladı. Bu doğrultuda, temizlik yapılan köylere özel ekiplerin gönderileceğini ve çevre mühendisleri, uzmanlar, sağlık personeli, eğitimciler ve din görevlilerinden oluşan bu ekiplerin, temizliğin önemini anlatarak çevre dostu alışkanlıkların benimsenmesine katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı’nın eşlerinin himayesinde başlatılan sıfır atık projesinin, dünya çapında ses getiren bir başarı olduğunu hatırlatarak, Tokat’ı da benzer bir başarıya imza atacaklarına inandıklarını söyledi. İlimizin sıfır atık ve sıfır karbon hedefleri doğrultusunda örnek bir il olacağını belirten Vali, çevrenin etkin bir şekilde korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Topçam’da öğrenci ve jandarma personeli ile birlikte gerçekleştirilen temizlik faaliyetine katılan Vali Hatipoğlu, proje ile ilgili kurumların çalışmaları hakkında da bilgi aldığı bir toplantı düzenledi. Vali, projenin başarıyla uygulanması için paydaş kurumlarla iş birliğinin önemine vurgu yaparak, sürdürülebilir temizlik alışkanlıklarının kazanılması için toplumsal bilinç oluşturmanın gerekliliğini dile getirdi. Tokat’ın Temiz Tokat Projesi ile çevre konusundaki liderliğini daha da pekiştirmesi ve diğer illere örnek olması bekleniyor.

DİKKAT!  BAŞKAN EROĞLU: “EKOTURİZM, TURİZM SEFERBERLİĞİMİZİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI OLACAK”

TVL 1652

TVL 1385 TVL 1399 TVL 1483 TVL 1596

IMG 6394 IMG 6393

Tokat, Temiz Tokat Projesi ile Örnek İl Olacak yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş